Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
KOEI | 408,70 | 78.880 | 193 | 408,00 | 412,00 | -1,45% |
kriva tema….plavi
kaj je tu dobro a što nismo znali u izvještajima za prvih 9 mj? To kaj su prihodi pali za 30% u zadnjem kvartalu? inače imam KODT.
[/quote]
Dobro je što je dobit povećana u zadnjem kvartalu, u odnosu na zadnji kvartal 2009.
lp
kriva tema….plavi
[/quote]
Zašto bi bila kriva tema?
KOEI je vlasnik preko 60 % KODT-a.
lp
kaj je tu dobro a što nismo znali u izvještajima za prvih 9 mj? To kaj su prihodi pali za 30% u zadnjem kvartalu? inače imam KODT.
[/quote]
Ako gledaš samo prihode u pravu si….
Ako gledaš i druge brojke mogao bi naići na nešto zanimljivo…Smanjili su kratkoročne obveze za cca. 30 mil…..Time su povećali jako svoju ROA-u…..Ako će ovako radit ubuduće (smanjit prihode i smanjit obveze) s time da su im poslovni prihodi jači nego lani, ja sam osobno jaako zadovoljan…
Amortizaciju su u ovoj godini povećali za 3 mil….Uz ovakvu brzu amortizaciju amortizirat će dugotrajnu imovinu za cca. 5 godina…
Iako ovo nije tema KODT je bomba i to svako izvješće pokazuje…
Pretumbavanje između PBZ fondova!
Važeći podaci za uredovni dan 01.02.2010 .
KONČAR D.D./REDOVNA DIONICA KOEI-R-A
Vlasnik/nositelj računa Stanje [%] Vrsta računa
1. HRVATSKA POŠTANSKA BANKA D.D./KAPITALNI FOND D.D. 724.515 28,17 Skrb. račun
2. HZMO 384.628 14,95 Zast. račun
3. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 278.190 10,82 Osnovni račun
4. RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. 190.243 7,40 Skrb. račun
5. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./ERSTE PLAVI OBVEZNI MIROVINSKI FOND 146.785 5,71 Skrb. račun
6. FLORIČIĆ KRISTIJAN 85.714 3,33 Osnovni račun
7. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./AZ OBVEZNI MIROVINSKI FOND 71.501 2,78 Skrb. račun
8. PBZ D.D. 68.036 2,65 Skrb. račun
9. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./RAIFFEISEN OBVEZNI MIROVINSKI FOND 37.000 1,44 Skrb. račun
10. PBZ D.D. 35.041 1,36 Skrb. račun
Ukupno: 78,60
Važeći podaci za uredovni dan 22.01.2010 .
KONČAR D.D./REDOVNA DIONICA KOEI-R-A
Vlasnik/nositelj računa Stanje [%] Vrsta računa
1. HRVATSKA POŠTANSKA BANKA D.D./KAPITALNI FOND D.D. 724.515 28,17 Skrb. račun
2. HZMO 384.628 14,95 Zast. račun
3. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 278.190 10,82 Osnovni račun
4. RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. 190.243 7,40 Skrb. račun
5. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./ERSTE PLAVI OBVEZNI MIROVINSKI FOND 146.785 5,71 Skrb. račun
6. FLORIČIĆ KRISTIJAN 85.714 3,33 Osnovni račun
7. PBZ D.D. 77.307 3,01 Skrb. račun
8. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./AZ OBVEZNI MIROVINSKI FOND 71.501 2,78 Skrb. račun
9. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./RAIFFEISEN OBVEZNI MIROVINSKI FOND 37.000 1,44 Skrb. račun
10. PBZ D.D. 26.692 1,04 Skrb. račun
Ukupno: 78,63
http://www.zse.hr/UserDocsImages/financ/KOEI-fin2009-4Q-NotREV-N-HR.xls
http://www.zse.hr/UserDocsImages/financ/KOEI-fin2009-4Q-NotREV-K-HR.xls
[thumbsup]
e sad komotno možemo prema 600kn ..
pozdrav ekipi s tehničke (koja u potpunosti zanemaruje fundamente) i očekuje da će se KOEI odbiti prema dole jer to govore bollinger, oscilatori, Mcad, RSI
http://www.zse.hr/UserDocsImages/financ/KOEI-fin2009-4Q-NotREV-N-HR.xls
http://www.zse.hr/UserDocsImages/financ/KOEI-fin2009-4Q-NotREV-K-HR.xls
[thumbsup]
e sad komotno možemo prema 600kn ..
pozdrav ekipi s tehničke (koja u potpunosti zanemaruje fundamente) i očekuje da će se KOEI odbiti prema dole jer to govore bollinger, oscilatori, Mcad, RSI
Uz PIPA-u, još sada i ovo:
Ijao…
Ijoj…
Pogledajte vi to!!
Pa može li to bolje, ljudi moji????
PA kvartalna dobit u zadnjem kvartalu je 30 milijuna kuna, u odnosu na 19, prošle godine.
Godišnja dobit je više nego duplo veća od prošle godine.
U doba krize i recesije!
Bilanca, pa što reći?
Koeficijent likvidnosti popravljen i iznosi čak 38!!
Pa to je nevjerojatno, Luka Ploče mi je odskakala sa koeficijentom 3,5, preporučljivo je inače 2 minimalno, a većina tvrtki se vrti oko 1, ali KOEI ima 38!! Od kompletne kratkoročne imovine, samo je trećina potraživanja ostalo je čista lova na računu!
Svaka čast, svaka čast!!!
Očekujem i izdašnu dividendu naravno.
Kaže se – Temeljni zakon života je radost. Misli na uspjeh i biti ćeš uspješan. Misli na sreću i biti ćeš sretan. Misli na zdravlje i biti ćeš zdrav.
lp
Reći će vama Ranko. ovo ti je prava firma. neka sam ja imam ovih dionica jer nema ti bolje firme od ove.svaka im čast i rukovodstvu i stvarno ljudi rade dobro i znaju. a vrijedi.i u Jugoslaviji je to firmetina bila i sad je i biće sutra. jer to su inžinjeri to ti je struka. a to ne može svak radit.
samo apeliram na rukovodstvo na čelu sa Bagom da krenu po svijetu. gledaj, Ranko zna jer je radio u Končaru. znam šta se radilo prije za Ruse, Afriku Irak. pa što rade što ne idu po sajmovima. pa tako se posao radio tako se i danas radi.eto to bi ja da rukovodstvo pritegne malo da ulažu više u predstavništva jer ne možeš ti prodavat ako nisi na licu mjesta. zna Ranko.jer to su najbolji poslovi uvijek bili. e ali nema više Tite.ajd
drugim rijecim, trebalo bi vratiti Tita?
ali nema veze to su ti inzenjeri, to ti je struka….
ovako arhaican post nisam vec dugo procitao…
Isprika krivi stupac sam gledao godišnja dobit nije udvostručena već je veća za 16 milijuna kuna, a koeficijent likvidnost je bio na razini 4. kvartala, godišnji je 2,24.
[rolleyes]
lp
BTW. gledao sam unazad zadnjih godinu dana, ovo je povijesno najveća dobit koju je Končar ostvario.
Šteta da je cijena dionica daleko od povijesno najviših razina.
lp