KOEI (Končar-Elektroindustrija d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska KOEI (Končar-Elektroindustrija d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 17.11.2024. u 10:21
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
KOEI
408,70
78.880
193
408,00
412,00
-1,45%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Ovdje sve ide po planu, jedino ostaje nejasno tko je tajanstveni sakupljač koji skuplja po asku i kada index pada.
Zadnja 515.

lp

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

kojem planu?

koji je target

Ovo je nestvarno, ovo duuuugo nisam vidio, ovo me podsjeca na neka stara vremena gdje se skida po asku kao da nema sutra i jos visednevni rast na respektabilnim prometima…

Odoh ja na kamenita, Oce nas, Zdravo Marijo, Slava Ocu…

Ovo je predobro…

https://www.youtube.com/watch?v=qp5hxHPlTq8

Ovo je nestvarno, ovo duuuugo nisam vidio, ovo me podsjeca na neka stara vremena gdje se skida po asku kao da nema sutra i jos visednevni rast na respektabilnim prometima…

Netko je možda uvidio da ova firma VRIJEDI.
Jedino se pitam gdje je taj isti bio u ožujku kada se moglo kupovati po cijenama cca. 200 kn. Tada prometi baš i nisu bili tako impresivni.

Ali bolje ikada nego nikada doći pameti pa shvatiti da ovo vrijedi puno puuno više od 500 kn. Oni koji su to ranije shvatili prolaze samo još dodatno bolje 😉

Ali bolje ikada nego nikada doći pameti pa shvatiti da ovo vrijedi puno puuno više od 500 kn. Oni koji su to ranije shvatili prolaze samo još dodatno bolje 😉

a koliko je to "puuuno puuuno " više?
P/BV, P/E, ROE, ROA, div.yld?po čemu?

hvala

رحمك الله يا قائد الوطن نعم فلسطين لن تعرف قائد محنك وصلب مثلك ووفق الله جميع فصائلنا البطلة وارجو

a koliko je to "puuuno puuuno " više?
P/BV, P/E, ROE, ROA, div.yld?po čemu?

hvala
[/quote]
najkraće rečeno:

U ovoj fimi se očekuje (opravdano) već kroz srednjoročno razdoblje (nekoliko godina) vrlo kvalitetno povećanje prihoda – a pri tome je moguće i bitno povećanje profitnih marži – a to je onda super kombinacija.
U tom kontekstu u današnjem vrednovanju sve ispod današnjeg (TTM) P/S = 1 je besmisleno.

U nekoj kombinaciji povećanja prhoda i marži godišnji povrat na kapital je lako moguće zamisliti na fantastičnih 20-ak %. To će jednoga dana biti moguće kao održiva stopa.

Ne gleda se sadašnji ROE – bitno je kako će biti u budućnosti, i onda računajmo… bitan je DCF, a da li će se i u kojem omjeru nešto od toga isplaćivati kroz dividende – sve u svoje vrijeme! 😉

Uostalom, i trenutni P/EBITDA je nekih 3,70, i to nešto govori o omjeru današnje cijene i potencijalne buduće profitabilnosti.

Jako je važno što KOEI nije zadužena firma a uz to trenutno vrlo likvidna, imati će s vremenom i sve veći kreditni potencijal za eventualna korisna buduća zaduživanja.
Meni puno znači i činjenica da su prihodi od izvoza već na cca. 50 % ukupnih, a koji će značajnim rastom ovu brojku vrlo ubrzo i lijepo ostaviti daleko iza sebe…

Smatram da će u skoroj budućnosti makroekonomska situacija biti naklonjena izvoznicima. Kada kamatne stope padnu i mogućnost zaduživanja za kvalitetne profitabilne firme a do sada ne zadužene će biti dobra prilika za daljnje katapultiranje poslovanja u nove visine a činjenica je da Končar već danas može vrlo konkurentno nastupati u nekim svojim segmentima na svjetskom tržištu u industrijama kojima se predviđa i dugoročno kvalitetan rast, pogotovo srednjoročno.

Kada bi iz Končara uklonili sve osim transformatora: ova cijena bi bila nešto podcijenjena. A ja mislim da "sve ostalo" neće još dugo biti teret Grupi nego će također pridonositi vrijednosti Grupe kao pozitivna veličina – u tom kontekstu podcijenjenost dionice KOEI-R-A postaje značajnija.

Ja sam se posebno osvrnuo i na činjenicu da je dionica koštala ne tako davno i cca. 200 kn. E to je tek bilo ultimativni BUY.
Šteta što mirovinci nisu bili dovoljno pametni da se po tim cijenama malo bolje nakrcaju. To je bio zgoditak. A obzirom da im je više od pola imovine u traljavim obveznicama RH… oni bi u dionicama trebali tražiti samo "jack-pot zgoditke" ako misle nadoknaditi sve što gube najvećom i najglupljom stavkom u portfelju. Adris, Končar… to su primjeri gdje se može kupovati veće količine a da se radi o jack-pot kupnjama, ostale su premale za njihove velike portfelje, pa onda ovo malo što se ima: treba iskoristiti! Ali oni nažalost uvijek po višim umjesto nižim cijenama "shvate"… vjerojatno da oni ovo sad kupuju što viđamo promete zadnjih dana.

najkraće rečeno:

[lol] [lol]

najkraće rečeno:

[lol] [lol]
[/quote]
Evo još!

P.S. A neki (kojima je jako bitno i ono "u kraćem periodu" što se događa) povrh svega računaju i na privatizaciju i na to da će i država i kupac znati o čemu se radi (ovo što ja pričam) i da pri tome u takvom slučaju cijena u privatizaciji mora biti "fer". Takvi ovdje misle brzo zaraditi. Moguće. Ali meni nije bitno, ja samo brinem o tome da je ovo dugoročno dobro, kratkoročno: kako bude sreće.

Reći će vama Ranko. ovo ti je prava firma. neka sam ja imam ovih dionica jer nema ti bolje firme od ove.svaka im čast i rukovodstvu i stvarno ljudi rade dobro i znaju. a vrijedi.i u Jugoslaviji je to firmetina bila i sad je i biće sutra. jer to su inžinjeri to ti je struka. a to ne može svak radit.
samo apeliram na rukovodstvo na čelu sa Bagom da krenu po svijetu. gledaj, Ranko zna jer je radio u Končaru. znam šta se radilo prije za Ruse, Afriku Irak. pa što rade što ne idu po sajmovima. pa tako se posao radio tako se i danas radi.eto to bi ja da rukovodstvo pritegne malo da ulažu više u predstavništva jer ne možeš ti prodavat ako nisi na licu mjesta. zna Ranko.jer to su najbolji poslovi uvijek bili. e ali nema više Tite.ajd

A čuj, Ranko zna jer je radio u Končaru. S druge strane, Ranko ne zna jer nije radio u Krleži.

Parche mihi, Domine, quia Dalmata sum!

http://www.zse.hr/userdocsimages/novosti/vEdGse8uvfZRSGGTiZtpLQ==.pdf

[thumbsup]

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

http://www.zse.hr/userdocsimages/novosti/vEdGse8uvfZRSGGTiZtpLQ==.pdf

[thumbsup]

kaj je tu dobro a što nismo znali u izvještajima za prvih 9 mj? To kaj su prihodi pali za 30% u zadnjem kvartalu? inače imam KODT.

New Report

Close