Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
KOEI | 406,71 | 13.828 | 34 | 400,00 | 404,00 | 1,00% |
Ima KOEI i po 430kn ,ali da se stavi ogromna količina na kupnju mislim da se više nebi kupovao po toj cijeni nego po puno,puno višoj.Primjer TNSA na burzi je bila po 3000kn,a gosp.X ju je platio preko 4000kn van burze.
Samo da se zna otkuda je došlo pola prošlogodišnje dobiti.
Končar energetski transformatori d.o.o. su predivna firma, pogledajate izvještaje na fininoj javnoj objavi… to je takav užitak za gledati i čitati… da mi bude žao što to nije d.d. i da ima slobodnih dionica u optjecaju… ali zato KET imaju mlađeg brata (KODT) koji je jednako dobra firma, samo još u ranijoj fazi svog rasta i razvoja… a koja korača velikim koracima prema naprijed – kako bi i on (mali braco KODT) postao velik i snažan kao veliki KET.
Eto jedino što me tješi uz imanje KODT to što ne mogu imati direktno i KET je to što ga imam indirektno kroz KOEI… a već sam to sto puta i ovdje spomenuo: Končar ima fantastične tranformatorske biznise!
Pustimo sve ono ostalo, sve te tramvaje i druge "priče", ništa to nije važno kada imamo transformatore, jedne (49 % temeljnog kapitala KET) i druge (52 % temeljnog kapitala KODT / a prava glasa i puno više: ), kao i one treće… – inače se ozbiljne firme rješvaju loših biznisa, ulažu u bolje… gdje bi bio kraj Končaru da npr. rasproda pola "nepotrebnih" malih članica holdinga, prije svega gubitaše (dokle ćemo više u izvješčima ovdje redovito gledai ono: dobit toliko i toliko, "toliko i toliko članica Grupe je iskazalo gubitak u ukupnom iznosu… ") kako bi se moglo skoncentrirati na ono najbolje, ulagati u ono što ima smisla..
Imamo najbolje transformatore na svijetu – želimo da zbog toga i cijeli Končar: postane jedna od svjetski vrhunskih firmi!!
e drago mi je da je floki sad popušio….istovarivo se na 370…..došlo vrijeme da
njegov istovar ne znači propadanje dionice……imaocima čestitke ……
e drago mi je da je floki sad popušio….istovarivo se na 370…..došlo vrijeme da
njegov istovar ne znači propadanje dionice……imaocima čestitke ……
tko zna ,mozda je te novce od prodaje duplo bolje oplodio…. [cool]
U Končaru očekuju dobit od 142,7 milijuna kuna!
http://www.vecernji.hr/vijesti/u-koncaru-ocekuju-dobit-142-7-milijuna-kuna-clanak-67742
[thumbsup]
U Končaru očekuju dobit od 142,7 milijuna kuna!
http://www.vecernji.hr/vijesti/u-koncaru-ocekuju-dobit-142-7-milijuna-kuna-clanak-67742
[thumbsup]
Naš Končar zna što su to "forward looking statements", svaka čast – mnogi se kod nas previše suzdržavaju od pričanja o budućnosti 🙂
2009. čujemo da će završiti odlično, dobit veća od prošlogodišnje (neočekivano dobro) unatoč padu prihoda koji je evidentan odavno…Dakle lijepih konsolidiranih 113,8 milijuna kn (bez manjinskih udjela dakle, što svi navodite one brojke koje uključuju i manjinski udio, čemu nam to…).
Predviđanja za 2010. čini se razumna/odgovorna, očigledno je da od Hrvatske (što sam i ja par puta ovdje pisao) ništa, fala Bogu naš Končar ima jak izvoz – kvalitetna izvozna tržišta su ono od čega se živi, tko računa na gospdoarstvo ove jadne Držav… taj se puno kocka.
Sviđa mi se taj tekstić sa konferencije za novinare – trebale bi se i druge firme koje kotiraju na burzi ugledati na ovaj vid korporativne kulture i komunikacije, u odnosu prema dioničarima…
http://www.zse.hr/userdocsimages/novosti/1CoDzRPCP9XK3zRw6EW0xA==.doc
Evo intervju sa Bagom u časopisu Končarevac. Nije neko "objektivno" novinarstvo [smiley] ali je zanimljivo za pročitati.
Končar – elektroindustrija, d.d. prijavljuje otpuštanje 11051 komada vlastitih dionica koje čine 0,430 % temeljnog kapitala.
Nakon navedenog otpuštanja Končar – elektroindustrija, d.d. posjeduje 24460 komada vlastitih dionica koje čine 0,951 % temeljnog kapitala.
Mirovincu? Što volim ovakve potpune transparentne objave.