KOEI (Končar-Elektroindustrija d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska KOEI (Končar-Elektroindustrija d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 25.11.2024. u 21:45
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
KOEI
408,97
30.264
74
408,00
410,00
-0,49%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Pušten u probni rad prvi Končarov vjetroagregat. Nažalost stanje na tržištu je tako da dobra vijest može samo smanjit pad dionice ispod 5%. U biti da li itko više prati rad samih tvrtki ili su svi samo fokusirani na to tko prodaje?

Gledajući gore navedene podatke o zaduženosti GE, Končar je puuuno bolji.

Nigdje na netu to nije popraceno bas sa nekom vijesti.
Ima neki link?

Tko nema ni jednog prijatelja ide kao stranac po zemlji.

Pušten u probni rad prvi Končarov vjetroagregat. Nažalost stanje na tržištu je tako da dobra vijest može samo smanjit pad dionice ispod 5%. U biti da li itko više prati rad samih tvrtki ili su svi samo fokusirani na to tko prodaje?

Ima neki link?
[/quote]

U trendu nisu pozitivne vijesti, a Končar kao da je u posebnoj mediskoj blokadi.
Odi na sluzbene stranice Končara, ima podosta pozitivnih vijesti. Definitivno ne zasluzuje ove razine.

http://koncar.hr/hrv/

Ima neki link?
[/quote]

U trendu nisu pozitivne vijesti, a Končar kao da je u posebnoj mediskoj blokadi.
Odi na sluzbene stranice Končara, ima podosta pozitivnih vijesti. Definitivno ne zasluzuje ove razine.

http://koncar.hr/hrv/

[/quote]

Odlicna vijest! [thumbsup]

Vjetroenergija je sada dosta in (njena efikasnost je ipak druga prica), a Koncar je napokon uspio proizvesti tehnologiju da i on ugrabi dio kolaca. Cijeli svijet trazi vjetrogeneratore, a nema puno firmi koje su ih u stanju proizvesti. Mislim da dugorocno nema zime s ovom dionicom.

ajde napucajte na 370 koei da mogu mirovinci kupovat

Mislim da cemo to jos koji mjesec pocekati. To mozda u nekom drugom valu. Nije da bi mi smetalo, dapace…

Nije im loša taktika, srokali sa 400 na 170 u petnajst dana, pa sad kao ide u pozitivne blokade. Vjerojatno će još rasti do recimo 250 , a onda bi kao svi mali trebali biti sretni i utopiti po toj cijeni jer je strašno puno rasla i treba doći do korekcije. Ja sam jedan dan u tom padu popi… i stavio prodajni nalog na 320 , ali sam ga nakon par minuta povukao jer nisam imao srca prodavati tako jeftino. Toliko o tome koliko mi znači ova trenutna cijena [angry]

Nije bogat onaj koji nema, nego onaj koji ima

Nije im loša taktika, srokali sa 400 na 170 u petnajst dana, pa sad kao ide u pozitivne blokade. Vjerojatno će još rasti do recimo 250 , a onda bi kao svi mali trebali biti sretni i utopiti po toj cijeni jer je strašno puno rasla i treba doći do korekcije. Ja sam jedan dan u tom padu popi… i stavio prodajni nalog na 320 , ali sam ga nakon par minuta povukao jer nisam imao srca prodavati tako jeftino. Toliko o tome koliko mi znači ova trenutna cijena [angry]

Ma sramota… sad bi ovo trebao biti skok /rast??? Kakav mrtvi rast, pa prije 10 dana se ispod 200 nije moglo ni kupiti… Meni ni 300 ništa ne znači

Hell is Empty and all the Devils are Here

@budd

Ispod 500 uopće ne razmišljam o prodaji, ono sam stavio na 320 jer sam znao da če ju urokati još niže, a onda sam pomislio ma ko ga hebe, ne dam i nije mi žao.

@budd

Ispod 500 uopće ne razmišljam o prodaji, ono sam stavio na 320 jer sam znao da če ju urokati još niže, a onda sam pomislio ma ko ga hebe, ne dam i nije mi žao.

Ovdje ce biti strpljen spasen. Mozda ne odmah ali za koju godinu vrijediti ce ovo dosta, ne bi se cudio da bude jedna od rijetkih na svojim ATH cijenama… Uz ATPL i ADRS po meni svjetla buducnost na rok od 2-4 godine.
Sada cekamo izvjestaj, kada izlazi izvjestaj Koncar grupe?
Ja danas poslao upit na njihov email tek tako da ih bocnem, kada izlazi izvjestaj i gdje mogu procitati kada izlazi…

@giga

Evo slušam na TV-u kako je drvna industrija totalno u banani i kako se sprema otpuštanje još 12 000 ljudi. Djelatnosti kojima se bavi KOEI imaju budućnost, a kao što rekoh prije već i sada izvoze preko 50%. Treba doći i do obnove energetskog sustava RH, a i HEP će jednom morati nastaviti s investicijama. Ne želim pisati loše o drugim dionicama, ali ova svakako ima odličnu budućnost, to me i tješi i vratit će se kad tad tamo gdje i pripada.

@giga

Evo slušam na TV-u kako je drvna industrija totalno u banani i kako se sprema otpuštanje još 12 000 ljudi. Djelatnosti kojima se bavi KOEI imaju budućnost, a kao što rekoh prije već i sada izvoze preko 50%. Treba doći i do obnove energetskog sustava RH, a i HEP će jednom morati nastaviti s investicijama. Ne želim pisati loše o drugim dionicama, ali ova svakako ima odličnu budućnost, to me i tješi i vratit će se kad tad tamo gdje i pripada.

po meni jedna od vrlo rijetkih kompanija na zse sa fantastičnom budučnošću (uz kodt), sve što si napisao stoji ali treba uzeti u obzir i regiju, pa izvoz i novi projekt vjetroelektrana.

Po meni vjetroelektrane mogu biti budućnost KOEI za 10-15 godina minimalno.

– u HR trenutno nema kapaciteta za proizvodnju većih količina turbina a neke komponente se trenutno niti ne mogu proizvesti
– svi veći proizvođači vjetroturbina imaju dosta tvornica u trećim zemljama gdje jeftinije proizvode brojne komponente
– KOEI bi trebao uložiti ogromna sredstva da bi omogućio masovnu proizvodnju turbina

Nitko sretniji od mene da i taj projekt uspješno zaživi i da se nešto razvije iz toga, da ne plaćamo skupo strane turbine ali mislim da je besmisleno očekivati neke veće rezultate na tom polju u roku godinu-dvije.

p.s. Prava lova za KOEI, DLKV i KODT će biti kad se počnu graditi nove elektrane.

New Report

Close