Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
KOEI | 408,24 | 246.578 | 604 | 410,00 | 414,00 | 1,97% |
Dionicu KOEI su rasturili isti oni koji su u svom pertfelju imali i PTKM-R-A.
Jedini pravi kupac je bio ERSTE mirovinski fond ali po pravilniku
ni on više ne smije ulagati u KOEI-R-A.
A ja se nalazim i u jednoj i u drugoj… I što sad ,kad kvartalni bude dobar, otići će sa 150 na 160 baš super. Još jednom se zahvaljujem OMF-ovima za povlačenje udjela u OIF-ovima koji su sve zakuhali i državi za isisavanje likvidnosti iz OMF-ova u vidu obveznica.
[/quote]
Kolega što burzovni indexi više padaju to je vrijeme oporavka na neke fer razine duža.
Nikakva utjeha nisu ni fundamenti
Pokazatelji vrednovanja društva
Koei- r-a
Cijena / Zarade (za 12 mj.) – P/E 3,59
Cijena / Prodaja (za 12 mj.) – P/S 0,18
Cijena / Knjigovodstvena vrijednost (zadnji kv.) – P/BV 0,41
ptkm-r-a
Cijena / Zarade (za 12 mj.) – P/E 1,25
Cijena / Prodaja (za 12 mj.) – P/S 0,08
Cijena / Knjigovodstvena vrijednost (zadnji kv.) – P/BV 0,20
Jednostavno kako su nekad cijene gotovo svih dionica bile iznad fer vrijednosti tako su danas debelo podcjenjene.
Pitam se samo kakoće, kada će ,i koliko će OIF biti potrebno vremena da ponovno odobrovolje ljude da ulažu novac u iste.
p.s.
Kad pogledate fundamente (općenito na zse) a i ovih dviju dionica namaju uporište u istima,uporište vidim jedino u strahu ulagača.
Kolega ako pregledate moje postove na KOEI-ju vidjet će te da ovdje nije bilo nikakvog straha malih ulagača jer se dnevni promet odigravao u pola sata trgovanja. Tipa jedna transakcija u 11,00 po 350, pa ništa do 14,00 i onda potop i prodaja po 330 za 100 000 ili 200 000 kuna i to par dana za redom na isti način. To nisu prodavali mali dioničari, a ako i jesu sudjelovali su sa 10%. Ako je debelo iznad fer vrijednosti iznost od 400 kuna po dionici ili crobex od 1800 bodova, onda sam stvarno gadno pogriješio.
Radi se o čistoj manipulaciji ili prisilne prodaje OIF-a koji ili mora isplatiti udjelničare ili vidi neku bolju priliku pa u to ulazi ili bubuljičavi voditelj OIF-a vidi da propada, pa da ne bleji pred monitorom po cijeli dan pravi se da nešto radi i usput omogučava nekom bogatijem kolegi jeftin ulaz ili spuštanje ulaza, ovaj treći mi je najprihvatljiviji scenario.
@fisherman
Najveći kupac na podrućju energetike je HEP. Kupac je dobar ali postoje veliki problemi u naplati….
Kolega recite mi jednu firmu na ZSE osim Ht-a, koja nema velikih problema sa naplatom, na žalost tu se svrstavaju i d.o.o.-vi, pa ipak ne padaju kao kamen.
@Mcinha: ja uopće ne tražim razloge za pad cijene. Smatram da pravih razloga za to i nema. Samo sam iznio stanje onako kako ga ja vidim.
Uostalom, ne zaboravite: dobre prilike nikad nisu propuštene. Ako ih vi i propustite, neko drugi neće.
LP,
fish
@fisherman
Najveći kupac na podrućju energetike je HEP. Kupac je dobar ali postoje veliki problemi u naplati….
Kolega recite mi jednu firmu na ZSE osim Ht-a, koja nema velikih problema sa naplatom, na žalost tu se svrstavaju i d.o.o.-vi, pa ipak ne padaju kao kamen.
dobro ti veli lik, pa jel čitaš izvještaje, hep će ove godine imati 0 kuna investicija. eeeejjjjj 0 kuna.
Pa sad pogledaj koliko je imao prošlih godina, koliko je digao samo kredita za investicije, koliki je udjel bio končara u svemu tome i znat ćeš samo malo više nego što sad znaš.
A da hep i ostale velke firme ne plaćaju, to ti je valjda jasno, samo malo je veći problem dobiti među financiranje od kojoh 10,20 milja, nego 100-200k kuna. Tak da končar nije u istoj situaciji ko mali igrači.
ovo nije ništa drugo nego pljačka…. 😉
Pa ne sudjeluj u pljacki, prodaj…
Ja cu i dalje sudjelovati u pljacki. Ako racunas sa ovom dionicom na duze staze ovo ti ne bi trebalo smetati.
Ja ulazio iznad 500kn, od tada nisam dirao, sa dividendom HT-a cu jos malo podebljati poziciju bude li ispod 200kn i tada..
Zadnjih par strana čitam samo jadikovke.
Ovih je dana prodajom cijenu rušio PBZ skrbnički. Bank of NY kupila nešto sitno.
Po meni ova je cijena prihvatljiva. Kupujem zadnjih par dana po paketićima od 30 komada. Kako bi netko rekao imam i dugu klupu, zlu ne trebalo. A evo ameri će po svemu sudeći u odbijanac na S&P prema 800. Tako da će i na ovoj dionici biti zarade ako Bog da.
Pozdrav
A evo ameri će po svemu sudeći u odbijanac na S&P prema 800.
Ne čemu se temelji ovaj optimizam?
Na trenutačnom stanju, vijestima i trendu – sigurno ne.