KOEI (Končar-Elektroindustrija d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska KOEI (Končar-Elektroindustrija d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 15.11.2024. u 06:54
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
KOEI
408,24
246.578
604
410,00
414,00
1,97%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

nominala bi trebala biti knjigovodstvena vrijednost firme…

… po dionici, u trenutku pretvorbe firme, najčešće.

Never pay the slightest attention to what a company president ever says about his stock. Bernard Baruch

[/quote]
Bas sam tako nesto mislio dodati.
Hocu reci nominala je u redu prvi tjedan, mjesec, ali nakon prvoga FI vise ne vrijedi po meni.
Gdje je fisherman?

Tko nema ni jednog prijatelja ide kao stranac po zemlji.

[/quote]
Hocu reci nominala je u redu prvi tjedan, mjesec, ali nakon prvoga FI vise ne vrijedi po meni.
Gdje je fisherman?
[/quote]

Pa koliko ja znam KOEI baš i nije ostvarivao minuse, da ne ulazim u dubinu, prošle godine svakako nije, a i cijena je bila dosta solidnija, osim toga prije manje od mjesec dana je bila iznad 400, što se dogodilo, koji je razlog pada za skoro 200 kuna, ovo u svezi HEP-a je danas objavljeno i rezultiralo je PORASTOM. Toliko o TA, FA i vijestima …

Nije bogat onaj koji nema, nego onaj koji ima

Pa koliko ja znam KOEI baš i nije ostvarivao minuse, da ne ulazim u dubinu, prošle godine svakako nije, a i cijena je bila dosta solidnija, osim toga prije manje od mjesec dana je bila iznad 400, što se dogodilo, koji je razlog pada za skoro 200 kuna …

1. Globalna recesija.
2. Drugo psihologija trzista.

Sto ce ju pogurati gore!?
Pa isto to samo druga strana svega toga. Glupo je uopce pricati o bilo kakvim TA, FA pokazateljima u ovakva vremena. U biti TA jos kako tako, ali po FA je sve dobro sada.

[/quote]
Gdje je fisherman?
[/quote]

Pa koliko ja znam KOEI baš i nije ostvarivao minuse, da ne ulazim u dubinu, prošle godine svakako nije, a i cijena je bila dosta solidnija, osim toga prije manje od mjesec dana je bila iznad 400, što se dogodilo, koji je razlog pada za skoro 200 kuna, ovo u svezi HEP-a je danas objavljeno i rezultiralo je PORASTOM. Toliko o TA, FA i vijestima …
[/quote]

Pravilo je da nema pravila osim da je trend silazni. Imamo neselektivan i prilično ravnomjeran pad svih dionica .Najviše su izgubili oni najtvrdoglaviji koji su vjerovali u fundamente i to ponavljali ko mantru.

Sada je sve moguće ,ako DJI ode na 6.000 bodova onda i KOEI može debelo ispod 200. Pri tome je potpuno nebitno što je i sada znatno ispod fer vrijednosti . Kada su ga Floki i ostali kupovali po 50 kn i tada je bio višestruko ispod realne vrijednosti.

Što misliš Bookmaker da će KOEI na 50kn? Nije li to ipak malo previše!
Dno depresije je obično na 5-8% ATH vrijednosti dionice što daje cifru 75-95kn po meni!

Što se desilo? Glavni sponzor je prestao kupovati… U par tjedana prije 10.02. su kupili preko 13.000 komada a nakon tog datuma samo 300. [bye]

Što se desilo? Glavni sponzor je prestao kupovati… U par tjedana prije 10.02. su kupili preko 13.000 komada a nakon tog datuma samo 300. [bye]

Ali ni ne prodaje nitko iz top10 osim malih(investor)..a dionica je svejedno pala sa 327kn na 223 u svega 11 trgovinskih dana.Promatrajući trgovanje nisam stekao dojam da samo mali trguju.. baš naprotiv.
Kakve su igre u pitanju teško je dokučiti ali više mi vuče na psihologiju i na igre velikih nego na nekakve fundamentalne razloge kako pojedinci pokušavaju prezentirati.
Nisam pametan šta da mislim ali vjerujem da ćemo vrlo brzo saznati..
Ako nisu fundamentalni razlozi u pitanju moguć je i jači odbijanac i prije objave izvješća,vjerujem..
A ako jesu onda ih sada uračunavaju u cijenu,moguće da su ih već i uračunali…

sijem žito raste grahorica

Ali ni ne prodaje nitko iz top10 osim malih(investor)..a dionica je svejedno pala sa 327kn na 223 u svega 11 trgovinskih dana.Promatrajući trgovanje nisam stekao dojam da samo mali trguju.. baš naprotiv.
Kakve su igre u pitanju teško je dokučiti ali više mi vuče na psihologiju i na igre velikih nego na nekakve fundamentalne razloge kako pojedinci pokušavaju prezentirati.
Nisam pametan šta da mislim ali vjerujem da ćemo vrlo brzo saznati..
Ako nisu fundamentalni razlozi u pitanju moguć je i jači odbijanac i prije objave izvješća,vjerujem..
A ako jesu onda ih sada uračunavaju u cijenu,moguće da su ih već i uračunali…

[/quote]

Pratio sam promete na KOEI-ju, dosta dana je bila prva transakcija oko 12,00 i to sa 5,6, tisuća prometa, a ona opet sat dva ništa, pa u roku pola sata 100 000 prometa i to više transakcija u istoj sekundi, ne znam baš koliko ima logike da mali odjednom tako nahrupe na prodaju, što me dovodi do zaključka da su bile dogovorene transakcije sa nekim od OIF-ova kojima je trebala lova ili pretakanje iz šupljeg u prazno, pa ak se neki mali upeca super. Ja nisam nasjeo, a s obzirom na situaciju koja je sada žao mi je što nisam, ak niš drugo u portfelju bi imao 30% više dionica.

Ma i meni se cini da po nalozima koliko pratim je igra velikih. Previse toga se dogada u isto vrijeme i sa vecim nalozima. Ali sa druge strane nema promjene u TOP10 pa mi nije bas jasno.
Nigdje se ne moze vidjeti stanje vece od TOP 10 osim u SDA?

Ma i meni se cini da po nalozima koliko pratim je igra velikih. Previse toga se dogada u isto vrijeme i sa vecim nalozima. Ali sa druge strane nema promjene u TOP10 pa mi nije bas jasno.
Nigdje se ne moze vidjeti stanje vece od TOP 10 osim u SDA?

Evo opet ista situacija ovih 253 komada stoji već 2 sata, do kraja dana će otić još bar 500 komada, a po ovome se vidi interes "malih" i za kupnju i za prodaju

i kako se priblizavamo dnu dolazimo do zakljucka da uopce nisu bitni fundamenti,nekako mi lici kao kad se brod topi na oceanu,netko prije rikne,netko poslije ali svi riknu nakraju,eto po kapetana je došao helikopter pa ga spasio mislim na ht i još pokoja iznimka ali sve u svemu čista matematička šema. mislim da bi u budućnosti o fundamentima trebalo manje raspravljati a mnogo više o matematičkoj statistici, jer nekih pametnih i ispravnih razloga za neki pad ili stagnaciju ili rast nema.a što se tiće dionica končara osobno u zadnje vrijeme ponaša se jako loše kao nekakav kilavi muškarac, gubi likvidnost i bojim se da bi i u oporavku mogla biti puno kilavija u odnosu na recimo dalekovod i tisak ili viro iako ima mozda i bolje fundamente te če poslovanje biti u ovoj godini ok kako je najavio bago.

New Report

Close