Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
KOEI | 408,93 | 51.934 | 127 | 408,00 | 410,00 | 0,00% |
Kako tko? pa Konzum i IGH [smiley]
Odlično [thumbsup]
čarugo, a primjeti ovo! [smiley]
Jedna od stvari koje bi u budućnosti mogle biti vrlo značajne ne samo za dionicu IGH-a, već i dionice kompanija poput Dalekovoda i Končara, jest nova energetska strategija Vlade, čija se objava očekuje za otprilike mjesec dana, ocjenjuje Barać.
"Prema projekcijama, Hrvatskoj su potrebne dodatne 3,5 tisuće MW instalirane snage do 2020. godine. Snažne investicije koje bi trebale uslijediti u podizanje energetske infrastrukture mogle bi biti pozitivne za nove poslove i dinamiku kretanja prihoda tih kompanija", ocjenjuje Barać.
Zbog potreba ulaganja u energetiku sam ja i ulazio pred nešto više od godinu dana u DLKV i KOEI, ali očito u krivom trenutku. Meni je to neka vrsta osigurača, da moje ulaganje neće vrijediti nula za koju godinu.
Samo za krenuti gore, treba doći implus s tržišta, a svjetlo na kraju tunela je jedva vidljivo.
Za digresiju:
Danas za mrvicu više novca imam duplo papirića (u međuvremenu sam pomalo izlazio, a u zadnje vrijeme pomalo ulazio).
Izletih netko a netko uletih unutra sa 5.000 komada na cijeni od 615,00
prosli tjedan sam uzeo končar prvi put
Mudro si odabrao. [thumbsup]
Izletih netko a netko uletih unutra sa 5.000 komada na cijeni od 615,00
kladim se u to da je AZ otkupio od HPB [cool]
Može li netko transakcije ubacit ? hvala
Također uz aktivnost velikih investitora na drugom je mjestu Končar (ZSE:KOEI-R-A) sa 3,4 milijuna kuna, gdje dominira pet velikih transakcija „teških“ 615.000 kuna, kojima je vlasnika promijenilo 5.000 dionica. Uz zadnju cijenu od 615 kuna, dionice su u plusu od 1,5 posto. Prošli je tjedan, bez značajnijeg utjecaja na ovu dionicu prošla najava potpredsjednika Vlade Polančeca o skorom donošenju energetske strategije, pa su ove dionice zabilježile tjedni pad od 1,5 posto.