Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
KOEI | 408,65 | 41.274 | 101 | 408,00 | 410,00 | 0,00% |
Nisu li HYPO analitičari dali preporuku kupiti dionicu Koei-a te ciljanu cjenu procjenili na 1123 KN ???!
Po njihovom izračunu ovo je i više nego podcjenjena dionica….
opće ne vidim razloga da neko prodaje dionicu ispod 1 p/s kao najbanalnijeg pokazatelja u slučaju sve profitabilnijih kompanija…
također sam vam gore htio ukazat s brojkom 113 da je realna marža iz poslovanja trenutno cca 8,3% prema polugodišnjim rezultatima!
pametnom dovoljno, nestrpljivom treba za bubreg valjda! [lol]
Kako je tema živnula kada su izašle lijepe vijesti,super. Idem se i sam proveselit. [wink]
Dobar rezultat ali mislim da to nije ništa neočekivano (i neuračunato u trenutnu cijenu). Dobit u prvom polugodištu ove godine 40 milja a dobit prošle godine 83 milje.
U ovakvo vrijeme bilo što osim stvarno dobrog izvješća bi moglo baciti dionicu u ponor.
Sutra ne očekujem neki pretjerani rast, no ako se to desi biti će mi drago.
Btw, nisam 100% siguran ali mislim da se onaj veliki prodajni nalog od skoro 500 komada na 654kn pojavio tek nakon što je izašlo izvješće.
kolega rocky postali ste pravi pesimist i katastrofičar i pretvorili se u velikog medenjaka! [smiley]
ajte nabacite neku analizu o fer vrijednosti, budućnosti il nečem, a ne ovakve paušalne stvarčice…
nemam koei ko što znaš, al čisto da dobijemo na kvaliteti analiziranja!
Lynx,
po meni je svako spominjanje rijeci precijenjeno/potcijenjeno, a da ne stavis barem osnovnu kalkulaciju malo smijesno (citaj Druk)
pa kalkulacije su u mojoj glavi, a izražavam stavove (temeljene na njima), ne moram se stalno ponavljati valjda s jednim te istim "kalkulacijama" (meni s stvari ne mijenjaju na mjesečnoj razini, što sam rekao prije par mjeseci, stoji i dalje :D).
Lynx je napisao takav post da na kraju ne znaš šta je htio reći…jel KOEI potcijenjen ili precijenjen…a još manje je to argumentirao s nekakvim "brojkama i slovima"…ako se već piše o potcijenjenom ili precijenjenom, molim da se stavi nekakav izračun po kojem bi se to vidjelo…
A on ne želi danas kupiti KOEI, jer će "realno" tek za 5 god KOEI vrijediti 650 kn….zato ga on vjerojatno čeka na 200 kn…realno, nerealno, potcijenjeno, precijenjeno…ajme filozofija…
ja sam rekao da konačar više nije precijenjen (kao što je drastično bio, u ono doba po 1200+ kn), u vrijeme kada je bio na oko 700 kn, govorio sam da je zanimljivo da je upravo došao na ono što ja smatram realnom vrijednošću, i da se za kupnju treba pripremati.
Sada se po meni, dakle, trži po cijenama nešto nižim od realne vrijednosti, i zbog toga ima smisla kupovati.
Ne sviđa mi se pomisao o skoku od 20 % jer tada bi već trebalo prestati s kupnjom ako želiš kakvu takvu maržu sigurnosti.
Što se tiče brojeva, ništa se nije promijenilo (kvartalno izvješće manje više… nije mi to važno), a koga zanima što sam prije par mjeseci napisao (za cijene oko 700 kn) ima na stranici 426: http://www.poslovni.hr/Forum/Thread.aspx?ThreadID=493&pg=426 .
Nisam pesimist i daleko sam od katastrofičara, samo sam realan…
Nije mi jasno zašto ljudi daju jedinice ako netko napiše bilo što osim hvalospjeva za njihovu dionicu. Najbolje je valjda šutiti osim ako imaš što pozitivno za reći… [sealed]
Imam dionice KOEI i nitko sretniji od mene da završi sutra u debelom plusu.
Smatram da ovo izvješće nije fantastično kao što bi neki htjeli misliti. Mrvicu je bolje od onog na kraju 2008 ali ništa spektakularno…
No s obzirom na velik promet u odnosu na dobit mislim da ima potencijala za daljnje povećanje dobiti do kraja godine.
Dobar rezultat ali mislim da to nije ništa neočekivano (i neuračunato u trenutnu cijenu). Dobit u prvom polugodištu ove godine 40 milja a dobit prošle godine 83 milje.
U ovakvo vrijeme bilo što osim stvarno dobrog izvješća bi moglo baciti dionicu u ponor.
Sutra ne očekujem neki pretjerani rast, no ako se to desi biti će mi drago.
Btw, nisam 100% siguran ali mislim da se onaj veliki prodajni nalog od skoro 500 komada na 654kn pojavio tek nakon što je izašlo izvješće.
Dobit za prošlu godinu bila je 83 mil kuna, na polugodištu je bila 26 mil kn, što znači da su bolje poslovali u drugom djelu godine…ove godine je dobit na polugodištu 40 mil kn i ne vidim zašto na kraju godine ne bi dobit bila veća od 110 mil kn…
Nisu li HYPO analitičari dali preporuku kupiti dionicu Koei-a te ciljanu cjenu procjenili na 1123 KN ???!
Po njihovom izračunu ovo je i više nego podcjenjena dionica….
opće ne vidim razloga da neko prodaje dionicu ispod 1 p/s kao najbanalnijeg pokazatelja u slučaju sve profitabilnijih kompanija…
također sam vam gore htio ukazat s brojkom 113 da je realna marža iz poslovanja trenutno cca 8,3% prema polugodišnjim rezultatima!
pametnom dovoljno, nestrpljivom treba za bubreg valjda! [lol]
[/quote]
Ma i ja se već duže pitam tko prodaje na ovim razinama i jedino meni loično objašnjenje
moglo bi biti da su to daytraidieri koji zarađuju/gube po 1-2% na dan ….glavno da se lova vrti ….
Tu i tamo nađe se kakav nalog na 400-500 komada …možda kakvom fondu gori pa se istrese da bi došao do casha ….!!!! [sad]
Smatram da ovo izvješće nije fantastično kao što bi neki htjeli misliti. Mrvicu je bolje od onog na kraju 2008 ali ništa spektakularno…
"Mrvicu" je bolje valjda od onog na kraju 2007. godine, "ali ništa spektakularno" (da podsjetimo, imali su dobit od 83 mil kn, a godinu prije 47 mil kn)…a kakvo je bilo godišnje izvješće po tebi za 2007. godinu? loše, dobro ili odlično…
Kad dođeš do odgovora na to pitanje, onda ćeš vidjeti da ako je ovo izvješće mrvicu bolje od onog, dobit ćeš odgovor kakvo je ovo izvješće…
hm, pogledo sam sad i prošlogodišnje polugodište…
i po mojoj računici stvoreni višak iz čistog poslovanja je veći za 5,6% u odnosu na 2007-1H
no svejedno, dobro posluju! [thumbsup]
Evo ako meni ne vjerujete da izvješće nije ništa posebno, vjerujte tržištu…
Nema danas nikakve navale sa kupnjom.
No kaže se da se ne kupuju prošli rezultati nego budući. A vjerujem da će u budućnosti biti samo bolji. Za koju godinu ćemo pričati o starim dobrim danima kad se moglo kupiti KOEI za 600-650kn [cool]