Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
KOEI | 408,65 | 81.322 | 199 | 410,00 | 412,00 | -0,97% |
ne smeta me ni ovdje, zapravo je puno više od 40% ako ideš u dublju analizu! [smiley]
ah, bzjk, tužna priča, ali minoran dio u mom portfelju koji će doć na svoje! [lol]
pa šta se brigaš onda…KOEI ti nije BZJK… [lol]
ne znam zakaj se žestite, kolega vipy vam je samo htio ukazat na 34-46…
pa nismo ga mi izmislili!? [tongue]
pa i ja baš gledam šta tu nije dobro, preko 40% dobiti im nosi kodt!? [rolleyes] [lol]
netko spominje izraz "da smo pravi market" (što nebi puno kometirao…), nego ja ću sada "da smo pravo gospodarstvo" – u tom slučaju, nadovezao bih se zapravo na gornju rečenicu: KODT je sjajna firma, i ima ih još u Končar grupi (iako baš i ne puno više od 2-3 pored KODT :D). E da se radi kak treba, tada bi se malo ubrzalo posao na otpuštanju neprofitabilnih ili slabo profitabilnih podružnica, a sve resurse grupe usmjerilo na razvoj ovih profitabilnih, za osiguravanje uvjeta njihovog dugoročnog razvoja, održavanja i ojačavanja konkurentnosti svjetske razine, u svrhu dugoročnog/trajnog povećanja vrijednosti dioničkog kapitala kao temeljog zadatka uprave i smisla postojanja Grupe.
Na tome se i radi, naravno, ja bih jedino pomislio da se to možda može i malo kvalitetnije i brže.
Što se tiće cijene dionice… ja ipak ne bih rekao da baš treba skočiti sad 20 % zbog ovog rezultata (kako je netko spmenuo), jer moje mišljenje je (suprotno određenim ovdje raspravama) da Končar baš i nije previše podcjenjen u ovoj situaciji (ali napokon više nije precijenjen!), i svaka tako velike skakanja bi bila iracionalna sama po sebi, kao i cijene po kojima se do nedavno tržio i koje bi se time brzo dostigle.
Končar ima znatan potencijal, i zato ga kupujemo (po ovim cijenama), ali da danas vrijedi puno više od ovoga, to baš i nije istina, a potencijal je ono što se tek treba ostvariti. Ne želim danas platiti Končar po cijeni koja ća biti njegova realna vijednost za 5 godina. Radije ga kupim za 80 % današnje realne vrijednosti i ovu buduću tada mirno čekam.
ne znam zakaj se žestite, kolega vipy vam je samo htio ukazat na 34-46…
pa nismo ga mi izmislili!? [tongue]
pa ne znam čemu se ponvaljati da im KODT nosi preko 40% dobiti?!?
KODT je dio grupacije KOEI…i ne vidim u čemu je problem…šta, tu dobit ne bi trebali prikazat ili?
A ako nekog smeta ili nije zadovoljan ovdje sa aop 34 – aop 46, taj neće kupit…nek kupi KODT…
evo da ne bi bilo da vipy il wunder il neko piše negativno o koeiju jer nam je drago da je kodt dio grupacije ako ni zbog čeg zbog imena končar u nazivu… [smiley]
koliko ja vidim iz izvješća operativno je stvoreno cca 113 miljona viška!
pozdrav! [wink]
nemam koncar tako da nemam problema s pristranoscu…
Lynx,
po meni je svako spominjanje rijeci precijenjeno/potcijenjeno, a da ne stavis barem osnovnu kalkulaciju malo smijesno (citaj Druk)
ah, da me se ne optuzi ja ne kazem da je pre ili pot- cijenjeno… i nemam nalog na bid-ask
Što se tiće cijene dionice… ja ipak ne bih rekao da baš treba skočiti sad 20 % zbog ovog rezultata (kako je netko spmenuo), jer moje mišljenje je (suprotno određenim ovdje raspravama) da Končar baš i nije previše podcjenjen u ovoj situaciji (ali napokon više nije precijenjen!), i svaka tako velike skakanja bi bila iracionalna sama po sebi, kao i cijene po kojima se do nedavno tržio i koje bi se time brzo dostigle.
Končar ima znatan potencijal, i zato ga kupujemo (po ovim cijenama), ali da danas vrijedi puno više od ovoga, to baš i nije istina, a potencijal je ono što se tek treba ostvariti. Ne želim danas platiti Končar po cijeni koja ća biti njegova realna vijednost za 5 godina. Radije ga kupim za 80 % današnje realne vrijednosti i ovu buduću tada mirno čekam.
evo ja sam im se čak i potrudio izračunat gore nešto, nisam na bidu ni asku, također mi je svejedno, mislim da je koei potcjenjen, ali sva dolazeća sredstva i dalje planiram nastavit stavljat u kodt koji mi ionako čini većinski dio portfelja!
a kao imatelj dionica kodta naravno da pogledam/proučim poslovanje većinskog vlasnika!
Slažem se s vipijem (koji ovdje ipak nije pristran, ne posjeduje očito KOEI, pa mu je svejedno)…slažem se oko precijenjeno/potcijenjeno…ja se uopće više ne obazirem na takva piskaranja…
Lynx je napisao takav post da na kraju ne znaš šta je htio reći…jel KOEI potcijenjen ili precijenjen…a još manje je to argumentirao s nekakvim "brojkama i slovima"…ako se već piše o potcijenjenom ili precijenjenom, molim da se stavi nekakav izračun po kojem bi se to vidjelo…
A on ne želi danas kupiti KOEI, jer će "realno" tek za 5 god KOEI vrijediti 650 kn….zato ga on vjerojatno čeka na 200 kn…realno, nerealno, potcijenjeno, precijenjeno…ajme filozofija…
Nisu li HYPO analitičari dali preporuku kupiti dionicu Koei-a te ciljanu cjenu procjenili na 1123 KN ???!
Po njihovom izračunu ovo je i više nego podcjenjena dionica….
dobro da neko ne napiše da ti koei zapravo ništa ne vrijedi jer ne isplaćuje dividendu! [lol]
[lol] [lol] [lol]