KOEI (Končar-Elektroindustrija d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska KOEI (Končar-Elektroindustrija d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 22.11.2024. u 06:55
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
KOEI
408,65
81.322
199
410,00
412,00
-0,97%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

ne smeta me ni ovdje, zapravo je puno više od 40% ako ideš u dublju analizu! [smiley]

ah, bzjk, tužna priča, ali minoran dio u mom portfelju koji će doć na svoje! [lol]

pa šta se brigaš onda…KOEI ti nije BZJK… [lol]

ne znam zakaj se žestite, kolega vipy vam je samo htio ukazat na 34-46…

pa nismo ga mi izmislili!? [tongue]

pa i ja baš gledam šta tu nije dobro, preko 40% dobiti im nosi kodt!? [rolleyes] [lol]

netko spominje izraz "da smo pravi market" (što nebi puno kometirao…), nego ja ću sada "da smo pravo gospodarstvo" – u tom slučaju, nadovezao bih se zapravo na gornju rečenicu: KODT je sjajna firma, i ima ih još u Končar grupi (iako baš i ne puno više od 2-3 pored KODT :D). E da se radi kak treba, tada bi se malo ubrzalo posao na otpuštanju neprofitabilnih ili slabo profitabilnih podružnica, a sve resurse grupe usmjerilo na razvoj ovih profitabilnih, za osiguravanje uvjeta njihovog dugoročnog razvoja, održavanja i ojačavanja konkurentnosti svjetske razine, u svrhu dugoročnog/trajnog povećanja vrijednosti dioničkog kapitala kao temeljog zadatka uprave i smisla postojanja Grupe.

Na tome se i radi, naravno, ja bih jedino pomislio da se to možda može i malo kvalitetnije i brže.

Što se tiće cijene dionice… ja ipak ne bih rekao da baš treba skočiti sad 20 % zbog ovog rezultata (kako je netko spmenuo), jer moje mišljenje je (suprotno određenim ovdje raspravama) da Končar baš i nije previše podcjenjen u ovoj situaciji (ali napokon više nije precijenjen!), i svaka tako velike skakanja bi bila iracionalna sama po sebi, kao i cijene po kojima se do nedavno tržio i koje bi se time brzo dostigle.

Končar ima znatan potencijal, i zato ga kupujemo (po ovim cijenama), ali da danas vrijedi puno više od ovoga, to baš i nije istina, a potencijal je ono što se tek treba ostvariti. Ne želim danas platiti Končar po cijeni koja ća biti njegova realna vijednost za 5 godina. Radije ga kupim za 80 % današnje realne vrijednosti i ovu buduću tada mirno čekam.

ne znam zakaj se žestite, kolega vipy vam je samo htio ukazat na 34-46…

pa nismo ga mi izmislili!? [tongue]

pa ne znam čemu se ponvaljati da im KODT nosi preko 40% dobiti?!?
KODT je dio grupacije KOEI…i ne vidim u čemu je problem…šta, tu dobit ne bi trebali prikazat ili?
A ako nekog smeta ili nije zadovoljan ovdje sa aop 34 – aop 46, taj neće kupit…nek kupi KODT…

evo da ne bi bilo da vipy il wunder il neko piše negativno o koeiju jer nam je drago da je kodt dio grupacije ako ni zbog čeg zbog imena končar u nazivu… [smiley]

koliko ja vidim iz izvješća operativno je stvoreno cca 113 miljona viška!

pozdrav! [wink]

nemam koncar tako da nemam problema s pristranoscu…

Lynx,
po meni je svako spominjanje rijeci precijenjeno/potcijenjeno, a da ne stavis barem osnovnu kalkulaciju malo smijesno (citaj Druk)
ah, da me se ne optuzi ja ne kazem da je pre ili pot- cijenjeno… i nemam nalog na bid-ask

Što se tiće cijene dionice… ja ipak ne bih rekao da baš treba skočiti sad 20 % zbog ovog rezultata (kako je netko spmenuo), jer moje mišljenje je (suprotno određenim ovdje raspravama) da Končar baš i nije previše podcjenjen u ovoj situaciji (ali napokon više nije precijenjen!), i svaka tako velike skakanja bi bila iracionalna sama po sebi, kao i cijene po kojima se do nedavno tržio i koje bi se time brzo dostigle.

Končar ima znatan potencijal, i zato ga kupujemo (po ovim cijenama), ali da danas vrijedi puno više od ovoga, to baš i nije istina, a potencijal je ono što se tek treba ostvariti. Ne želim danas platiti Končar po cijeni koja ća biti njegova realna vijednost za 5 godina. Radije ga kupim za 80 % današnje realne vrijednosti i ovu buduću tada mirno čekam.

DIONICE KAO ŠTO JE HDEL TREBA IZBACITI S BURZE JER SU ZAMKA ZA MANJINSKE DIONIČARE

evo ja sam im se čak i potrudio izračunat gore nešto, nisam na bidu ni asku, također mi je svejedno, mislim da je koei potcjenjen, ali sva dolazeća sredstva i dalje planiram nastavit stavljat u kodt koji mi ionako čini većinski dio portfelja!

a kao imatelj dionica kodta naravno da pogledam/proučim poslovanje većinskog vlasnika!

Slažem se s vipijem (koji ovdje ipak nije pristran, ne posjeduje očito KOEI, pa mu je svejedno)…slažem se oko precijenjeno/potcijenjeno…ja se uopće više ne obazirem na takva piskaranja…
Lynx je napisao takav post da na kraju ne znaš šta je htio reći…jel KOEI potcijenjen ili precijenjen…a još manje je to argumentirao s nekakvim "brojkama i slovima"…ako se već piše o potcijenjenom ili precijenjenom, molim da se stavi nekakav izračun po kojem bi se to vidjelo…
A on ne želi danas kupiti KOEI, jer će "realno" tek za 5 god KOEI vrijediti 650 kn….zato ga on vjerojatno čeka na 200 kn…realno, nerealno, potcijenjeno, precijenjeno…ajme filozofija…

dobro da neko ne napiše da ti koei zapravo ništa ne vrijedi jer ne isplaćuje dividendu! [lol]

Nisu li HYPO analitičari dali preporuku kupiti dionicu Koei-a te ciljanu cjenu procjenili na 1123 KN ???!
Po njihovom izračunu ovo je i više nego podcjenjena dionica….

na 4300 sve prodajem...

dobro da neko ne napiše da ti koei zapravo ništa ne vrijedi jer ne isplaćuje dividendu! [lol]

[lol] [lol] [lol]

Skoro na P/E=15 ako ne laze FA na poslovnom. [thumbsup]

"Stocks have reached what looks like a permanently high plateau."

New Report

Close