KOEI (Končar-Elektroindustrija d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska KOEI (Končar-Elektroindustrija d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 22.11.2024. u 01:43
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
KOEI
408,65
81.322
199
410,00
412,00
-0,97%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Malo nas je,al nas ima ,,,

Tek će da nas bude

izažlo izvješće…. nije dobro

..stoga sam danas ponosan čovjek jer sve što sam izgradio danas sam svojim potpisom predao hrvatskoj državi...

izažlo izvješće…. nije dobro

?!?
neto dobit ili gubitak skupine kumulativno s 26 mil na 40 mil, a tromjesečje sa 6 mil na 21 mil…
daj komentiraj šta tu nije dobro…

Ne da je loše nego je izvanredno.Da smo pravi market( kao USA )sad bi bili već 20% gore. A jeb… kad smo mi Balkan.Bravo za radnike i firmu Končar.Bude Vas isto Sanader uskoro prodao ali za je… dobru cijenu.

pa i ja baš gledam šta tu nije dobro, preko 40% dobiti im nosi kodt!? [rolleyes] [lol]

Končar u pola godine povećao neto dobit 52,8 posto
Autor/izvor: SEEbiz
ZAGREB – Grupa Končar je u prvom polugodištu ostvarila ukupni konsolidiranu dobit prije oporezivanja od 70,3 milijuna kuna, doznaje se iz priopćenja objavljenog na Zagrebačkoj burzi.

Neto dobit je iznosila 40,1 milijun kuna i bila je 52,8 posto veća nego u istom razdoblju prethodne godine. Bruto dobit iznosi 58,8 milijuna kuna i bila je 58,3 posto veća nego u prvih šest mjeseci prošle godine. Na objavu ovakvih rezultata pozitivno su reagirale dionice Končara Elektroindustrije (ZSE:KOEI-R-A) koje su oko 14,45 bile u plusu 4 posto (650 kuna) uz promet iznad 400 tisuća kuna.

Od ukupno 20 društava koja čine Grupu Končar, 18 društava je iskazalo pozitivan financijski rezultat a dva društva su poslovala s gubitkom.

Konsolidirani prihodi od prodaje proizvoda i usluga ostvareni su u iznosu od 1.318 milijuna kuna. Na domaćem tržištu ostvaren je prihod od prodaje u iznosu od 679,6 milijuna kuna a u izvozu 638,4 milijuna kuna. Udio izvoza u ukupnim prihodima od prodaje iznosi 48 posto.

U strukturi prihoda od prodaje na domaćem tržištu prodaja HEP-u iznosi 219,2 milijuna kuna (32,3 posto ukupne domaće prodaje), Zagrebački električni tramvaj sudjeluje u prihodima od prodaje proizvoda i usluga s 23,6 posto odnosno ostvaren je iznos od 160,2 milijuna kuna. Ostvareni prihodi od prodaje prema poduzećima s područja industrije i brodogradnje iznose 118,1 milijun kuna, trgovačkim kućama isporučeno je proizvoda i usluga u iznosu od 94,9 milijuna kuna, poduzećima s područja graditeljstva 33,6 milijuna kuna a preostali iznos od 53,6 milijuna kuna odnosi se na HAC, HC, Hrvatske željeznice, Državnu i lokalnu upravu te Javna poduzeća.

Na inozemnom tržištu za razdoblje 1-6.2008. godine prihodi od prodaje roba i usluga ostvareni su u iznosu od 638,4 milijuna kuna. Najznačajniji izvoz ostvaren je na tržištima Europske unije i to u iznosu od 344,4 milijuna kuna ili 54% ukupnog izvoza, u zemlje okruženja (BiH, Makedonija, Srbija, Albanija, Crna Gora) ostvaren je izvoz u iznosu 155,4 milijuna kuna (24%), zemlje Bliskog istoka 43,3 milijuna kuna (7%), dok je u ostale zemlje izvezeno 95,3 milijuna kuna.

U razdoblju 1-6.2008. godine u odnosu na isto razdoblje prethodne godine nije bilo promjene učešća materijalnih troškova i troškova prodane robe u ukupnom prihodu. Povećano je učešće troškova osoblja za 1,6 postotnih poena, amortizacije za 0,2 postotnih poena i ostalih troškova iz osnovne djelatnosti za 0,2 postotnih poena. Učešće troškova vrijednosnog usklađenja i rezerviranja u ukupnim prihodima smanjeno je za 0,1 postotni poen u odnosu na isto razdoblje prethodne godine.

U razdoblju 1-6.2008. godine u ukupnim prihodima poslovno područje Energetika i transport sudjeluje sa 81,1 posto, Trgovina sa 10,4 posto, Industrija sa 5,1 posto a Posebne djelatnosti 3,4 posto. U odnosu na isto razdoblje prethodne godine poraslo je učešće poslovnog područja Trgovina za 0,5 postotnih poena, a smanjilo se učešće poslovnog područja Industrija za 0,1 postotni poen i učešće poslovnog područja Energetika i transport za 1,7 postotnih poena.

U razdoblju siječanj – lipanj 2008. godine ukupno je ugovoreno 1.251,3 milijuna kuna novih poslova od čega 630,5 milijuna kuna na domaćem tržištu (50 posto) i 620,8 milijuna kuna za realizaciju u izvozu (50 posto). Stanje ugovorenih poslova (otvorene obveze) na kraju 6. mjeseca 2008. godine iznosi 3.424,7 milijuna kuna.

U istom obračunskom razdoblju uvezeno je investicijske opreme, sirovina i materijala u vrijednosti od 410,3 milijuna kuna. Izvezeno je roba i usluga u iznosu od 638,4 milijuna kuna pa je uvoz u potpunosti pokriven izvozom i koeficijent pokrića iznosi 1.56.

[bye]

POKRET OTPORA

pa i ja baš gledam šta tu nije dobro, preko 40% dobiti im nosi kodt!? [rolleyes] [lol]

ostatak financ rezultat…

DIONICE KAO ŠTO JE HDEL TREBA IZBACITI S BURZE JER SU ZAMKA ZA MANJINSKE DIONIČARE

2.599,99 1 15:30:28

Nestaće i ovog skrivenog.

PRODAJEM U LIMBURGU____________________________________________________________________________________________________

caruga, zahebo si temu… [huh]

da, financ rezultat je
aop 34 – aop 46

DIONICE KAO ŠTO JE HDEL TREBA IZBACITI S BURZE JER SU ZAMKA ZA MANJINSKE DIONIČARE

vipy stvarno imaš dobro oko, ja sam samo preletio da vidim dobit

aop 34 – 36 nije najzgodniji, al svejedno im kodt nosi preko 40% dobiti [lol]

aop 34 – 36 nije najzgodniji, al svejedno im kodt nosi preko 40% dobiti [lol]

pa, kolko Kutjevo nosi dobiti BZJK (čini mi se malo više od 40%)…tamo te to ne smeta…

ne smeta me ni ovdje, zapravo je puno više od 40% ako ideš u dublju analizu! [smiley]

ah, bzjk, tužna priča, ali minoran dio u mom portfelju koji će doć na svoje! [lol]

New Report

Close