KOEI (Končar-Elektroindustrija d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska KOEI (Končar-Elektroindustrija d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 17.11.2024. u 22:26
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
KOEI
408,70
78.880
193
408,00
412,00
-1,45%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Kupuje se Koncar ko lud….

Tko nema ni jednog prijatelja ide kao stranac po zemlji.

Kupuje se Končar ko lud,ali ode dolje. [bye] Što se to dešava na ovoj našoj burzi,toga nema nigdje,a Hanfa to sve drži “pod kontrolom”. Pa tko je tu lud. [cry]

Sjećaš li se sjaja u travi i mirisa u cvijeću,sve što je bilo,prošlo je,vratit se neću.

Kupuje se Končar ko lud,ali ode dolje. [bye] Što se to dešava na ovoj našoj burzi,toga nema nigdje,a Hanfa to sve drži “pod kontrolom”. Pa tko je tu lud. [cry]

NE DRŽE ništa pod kontrolom, ova dionica nema realnog uporišta preko 450 do 500 kn.

O i te kako ima realnog uporišta u fundamentima p/b je oko 1.3, a P/E cca 15 !!! no ne zaboravite da je koe vrlo likvidna i da je to jedna od dionica na kojima fondovi još uvijek mogu izvući kakav keš da isplate HORDE koje su nahrupile na prodaju udjela u fondovima. Raspordaja neće tako brzo biti gotova, a dotle KOEI i ostale likvidne baj baj ! ovo više nema veze sa fundamentima nego sa momentumom i psihologijom mase koja bježi iz dionica…

sve je lako kad si mlad :)

O i te kako ima realnog uporišta u fundamentima p/b je oko 1.3, a P/E cca 15 !!! no ne zaboravite da je koe vrlo likvidna i da je to jedna od dionica na kojima fondovi još uvijek mogu izvući kakav keš da isplate HORDE koje su nahrupile na prodaju udjela u fondovima. Raspordaja neće tako brzo biti gotova, a dotle KOEI i ostale likvidne baj baj ! ovo više nema veze sa fundamentima nego sa momentumom i psihologijom mase koja bježi iz dionica…

tu si u pravu , ali ako uzmemo pokazatelje likvidnosti, zaduženosti i finaancijske stabilnosti, onda je slika puno puno dugačija. naravno da me se krivo ne shvati , koei-r-a je doba dionica ali njna vrijednost na kojoj smo je gledali prije ovoe korekcije , nije više tako lako dostižna, ne prije 2 godine. jer sve dionice nakon ove korekcije neće više rasti onom brzinom kao nekada. nakon pada tržišta na ddono negdije oko 3000 – 2750 bodova ( ako ne i niže ) slijediti će visoka volatilnost i u cjelokupnoj sici stagnacija crobexa a tako naravno i dionica, (neovisno što su one likvidne ili ne )

sync:

tu si u pravu , ali ako uzmemo pokazatelje likvidnosti, zaduženosti i finaancijske stabilnosti, onda je slika puno puno dugačija. naravno da me se krivo ne shvati , koei-r-a je doba dionica ali njna vrijednost na kojoj smo je gledali prije ovoe korekcije , nije više tako lako dostižna, ne prije 2 godine. jer sve dionice nakon ove korekcije neće više rasti onom brzinom kao nekada. nakon pada tržišta na ddono negdije oko 3000 – 2750 bodova ( ako ne i niže ) slijediti će visoka volatilnost i u cjelokupnoj sici stagnacija crobexa a tako naravno i dionica, (neovisno što su one likvidne ili ne )

Ja ipak mislim da će Crobex do kraja godine na 4000-4300 bodova . U suprotnom fondovi će brzo brzo zatvoriti i neće više tako lako privući nove niti stare ulagaće. Današnja kriza je jedan začaran krug koji nažalost trpi nastalu situaciju. Ljudi bježe iz fondova …fondovi nemaju novaca te su prisiljeni prodavati dionice da bi isplatili ulagatelje……fondovi prodaju one dionice koje su najlikvidnije da ne bi pretrpjeli veći pad . Pošto se kriza ne
smiruje od početka godine zadnje vrijeme najlikvidnije dionice trpe najveće padove i tako u krug….
Jedini je spas da odnekuda ušprica 1-2 miljarde kuna u ZSE točnije u Crobex te bi to smirilo konstantan pad koji se dešava zadnje vrijeme….
Tu se ne radi o KOEi-u ili IGH-r-a ili nekoj trećoj dionici nego o stanju ZSE uopće…..KOEI je kolateralna žrtva
cjele situacije i uopće nije podcjenjena dionica….

na 4300 sve prodajem...

A da malo potkrjepiš nešto što govoriš [wink]. Evo malo pokazatelja:

quick ratio – 1,12
debt-equity ratio – 1,39
capitalization ratio – 0,32
CCC – 110,08
Fixed assets turnover – 3,08

Pokazatelji nisu sjajni, ali nisu niti toliko loši, rekao bih da su solidni. Pogotovo ako se uzmu za usporedbu ostale kompanije iz iste grane gospodarstva.

You either do it right or you get eliminated!

…..KOEI je kolateralna žrtva cjele situacije i uopće nije podcjenjena dionica….

nije podcjenjena?

Heaven or Las Vegas

Likvidnost je odlična. Jasno da fondovi moraju nešto prodati da isplate sve koji povlače udjele. Također mi se čini i da su fondovi branili cijenu danas da ne ode još niže, a opet iz razloga da imaju što prodavati i narednih dana. Pridružuju im se i mnogi koji prodaju zbog raznih margina.
Ipak ako se tako nastavi bojim se da možemo još dolje. Sigurno mnogi smatraju dionicu podcjenjenom jer je inače ne bi kupovali. Mislim i da mnogu preslaguju portfelje i ulaze u “sigurnije” dionice, ako takvih ima. I sam mislim rezati neke manje likvidne dinice u ulaziti u KOEI u kojeg imam više povjerenja. Iako KODT je na današnjim cijenama prava bagatela. Jel nije top bio cca. 5600 Kn. To je veći pad nego KOEI, a ako to nije perspektivna dionica koja je. Bio sam tamo neki dan i hala puna puncata trafića. Za ne vjerovat…

Svježeg novca baš i nema na vidiku. Možda se mirovinci odluče odriješiti kesu. Ne bi bilo ništa čudno ionako smo tu gdje jesmo zbog fondovskih igrica.

KONČAR - tradicija, znanje, odgovornost

Evo nesto se pomaklo prema gore…cini se da je dno bilo dotaknuto mozda i probijeno,sve cemo vidjeti na kraju dana(tjedna)….
Netko se usrecio…

577,00 1.700 10:57:49

Koje količine, a ne daju ni da pada ni da raste.
Očito trebaju lovu, ali kontrolirano….. Dno je tu ili blizu[rolleyes]

KONČAR - tradicija, znanje, odgovornost

Ali kolike oscilacije u cijeni, ali promet odlican danas….

CIJENA KOLIČINA VRIJEME
600,00 3 12:17:42
599,00 20 12:17:42
……..
596,00 75 12:07:54
614,00 15 11:56:41
610,00 21 11:56:41
602,00 9 11:56:41
600,00 5 11:56:41
590,00 459 11:51:11

New Report

Close