Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
KOEI | 408,24 | 246.578 | 604 | 410,00 | 414,00 | 1,97% |
Zaboravili ste jedan “detaljic”: KOEI nije revalorizirao svoju imovinu. Da se to napravi slika bi izgledala sasvim drugacije (povoljnije naravno)
I nije još otišao u privatizaciju…možda najbitnija stvar
Zaboravili ste jedan “detaljic”: KOEI nije revalorizirao svoju imovinu. Da se to napravi slika bi izgledala sasvim drugacije (povoljnije naravno)
Hebi ga, tu pricu slusamo vec godinama i nista od toga na gro dionica. Ja sam strog po tom pitanju: ili gledam kod firme kolko zaradjuje i generira cash-a, ili kupim udjel u nekretninskom fondu. [cool]
Naravno, ukoliko firma dobro iskoristi neke nekretnine koje joj ne trebaju za poslovanje, dodas malo na ocekivani rast.
Alien:
”
”
I nije još otišao u privatizaciju…možda najbitnija stvar
Istina
Nemora rasti 100% godisnje kad je P/E 30. Rule of thumb: P/E od X zahtjeva otprilike godisnji rast dobiti od X%. Znaci, P/E = 30, ocekivani rast dobiti je oko 30%.
može izvor?
deimos:
”
Nemora rasti 100% godisnje kad je P/E 30. Rule of thumb: P/E od X zahtjeva otprilike godisnji rast dobiti od X%. Znaci, P/E = 30, ocekivani rast dobiti je oko 30%.
”
može izvor?
http://biz.yahoo.com/edu/st/sm_st10.sm.html
Upozorenje, to je “rule of thumb”. Znaci jednostavno brzo neprecizno pravilo…
kolega možda ste malo to prebrzo pročitali il protumačili, ali u svakom slučaju hvala na linku! [thumbsup]
The PEG ratio helps quantify this idea. PEG stands for price/earnings growth and is calculated by dividing the P/E by the projected earnings growth rate. So if a company has a P/E of 20 and analysts expect its earnings will grow 15% annually over the next few years, you’d say it has a PEG of 1.33. Anything above 1 is suspect since that means the company is trading at a premium to its growth rate. Investors usually look for a PEG of 1 or below, although as we explain in a minute there are exceptions.
kolega možda ste malo to prebrzo pročitali il protumačili, ali u svakom slučaju hvala na linku! [thumbsup]
The PEG ratio helps quantify this idea. PEG stands for price/earnings growth and is calculated by dividing the P/E by the projected earnings growth rate. So if a company has a P/E of 20 and analysts expect its earnings will grow 15% annually over the next few years, you’d say it has a PEG of 1.33. Anything above 1 is suspect since that means the company is trading at a premium to its growth rate. Investors usually look for a PEG of 1 or below, although as we explain in a minute there are exceptions.
Nisam, 1 ili manje se trazi, znaci, to ti je kad je expected growth >= P/E.
mislim da si poistovjetio P/E s PEG što koliko vidiš nije isto, ništa više ništa manje!
pe je i po meni ono što je kolega mmstanic napiso, a to je ugrubo da se firma otplati za pe godina, tj. da pe 30 recimo opravdava trenutnu razinu dobiti unaprijed 30 godina!
Može proći kao vrlo grubi orjentir, inače je prejednostavno za neke zaključke, P/E je ionako samo dio priče iako najvažniji, investiramo da nešto i zaradimo!
Inače jedna bitna činjenica, novac ima degradicijsko svojstvo kvantificirano kroz stopu inflacije, palac sim tam oko 3%, teško manje, dakle:
Firma će zaraditi sebe kroz 30 godina,ugrubo rečeno
Po P/E 30 ili okrenimo E/P 3,33%, firma bi nakon 30 godina vrijedila isto kao i danas, bez dijeljenja dividendi, hoćete uložiti?
Istina je da su financije bitne za jednog ulagača ,međutim nemojte se toga držat ko pijan plota!Dali jeFloki prije par godina radio takve analize?!
Da je ,onda on, prije par godina nebi jednu kunu stavio u KOEI!
Jedna firma egzistira na burzi uz cijeli niz specifikuma,ona je prije svega biznis bogatih i sličnih politikanata..pijuna..itd.
Glede same firme KONČAR tu moramo gledat u duboku (ili blisku) budućnost,znamo li mi čime se isti bavi i možemo li kupit kroz dionicu njegov budući proizvod?Odgovor je da, međutim njega nećete nigdje dobiti na tanjuru, već će biti prezentiran u obliku potrebnog vremena..do ostvarenja..
Faktor vrijeme ,za jedne gubitnik,za druge dobitnik-svakom po volji
FA i TA imamo skoro na svakoj boljoj stranici ,pažnju i vrijeme treba usmjerit u viziju procijene i otkrivanja unosnih poslova s magičnim brojkama…
Oni koje sam prozvao to znaju i mudro šute, a mi ostali moramo razmišljat kao i Floki kad je ulazio u KOEI na cca75,00kn [thumbsup]
Pa kad već svi pametuju, nije li i Buffet naveo da je dobro ulagati u poduzeća koja postoje već godinama, imaju prepoznate proizvode i velike šanse da se istim poslom bave i za 10 i više godina.
Mislim da KOEI ima sve tražene karakteristike.
Ukoliko su transakcije danas bile dogovorene tada smo dno dotakli. Očekujem oporavak u nastavku.[lol]