KOEI (Končar-Elektroindustrija d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska KOEI (Končar-Elektroindustrija d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 14.11.2024. u 22:46
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
KOEI
408,24
246.578
604
410,00
414,00
1,97%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Ovo je za pop…..ali tako je.To su sve dogovorene stvari i kad se kupac i prodavatelj dogovore za sve onda ce to brzo gore.Ovo kupuje netko veliki a izlazi Hypo ( mislim tako ).
Onaj tko kupuje taj zna da kupuje sa diskontom i trazi sto jeftinije.Ovo je cijena Koncara od 03.2007.god!!!
A od tada je firma napravila takvu dobit da glava boli a jos u tom vremenu su potpisani ugovori u miliar. kuna .Sto zelim reci , to se je dogadalo i na cijeni 310 do 190 kn ( negdje 2005.god ) i tad je napravljen veliki skok.Svi znaju da KOEI sada vrijedi ogroman novac i da je ATH bio u5.2007.god nekih cc. 1350 kn.
U periodu od 5.2007.god do danas je protgovano nekih 600 /800 mil kn na cijeni od 1250 kn ( prosijek ).
Zato smatram da svi koji prodaju su sigurni gubitnici a Hypo ili neko drugi mora prodati iz drugih razloga a ne sto ne vjeruje u Koncar.Oni koji su uspijeli kupiti Koncar na cijenama od 950 kn do 1100 su pravi znalci.
A ova sva sr…. sto se desavaju sa indexsom su napuhana odnosno iskoristili su situaciju u Svijetu i rade majmune od svih nas.Sebe pune i tak ce napraviti dva/tri puta i zaraditi ogromne prinose.Zato moj savijet je kupovati a nikako prodavati.

Dobit povećana netto 49%
p/e je 60,ali bez zadnjeg kvartala na cijeni 1000 kuna. Takav p/e nije realan te treba ubaciti i zadnji kvartal.
Ako tko ima volje dionica ima 2572119. Uzmite prošlogodišnju dobit,povećajte za 50%, podijelite dobit sa brojem dionica i onda cijenu sa dobiti po dionici i eto vam novi p/e pa ćete znati je li skupo ili nije.

Svakim padom burze ,sve više ulažem u znanje, iščekivajući onaj dan koji će mi donijeti godine veselja... ;)

Dobit povećana netto 49%
p/e je 60,ali bez zadnjeg kvartala na cijeni 1000 kuna. Takav p/e nije realan te treba ubaciti i zadnji kvartal.
Ako tko ima volje dionica ima 2572119. Uzmite prošlogodišnju dobit,povećajte za 50%, podijelite dobit sa brojem dionica i onda cijenu sa dobiti po dionici i eto vam novi p/e pa ćete znati je li skupo ili nije.

http://www.poslovni.hr/57557.aspx

To bi trebala biti podaci za zadnjih 12 mjeseci (ttm).

"Stocks have reached what looks like a permanently high plateau."

mmstanic: ” Dobit povećana netto 49% p/e je 60,ali bez zadnjeg kvartala na cijeni 1000 kuna. Takav p/e nije realan te treba ubaciti i zadnji kvartal. Ako tko ima volje dionica ima 2572119. Uzmite prošlogodišnju dobit,povećajte za 50%, podijelite dobit sa brojem dionica i onda cijenu sa dobiti po dionici i eto vam novi p/e pa ćete znati je li skupo ili nije. ” http://www.poslovni.hr/57557.aspx To bi trebala biti podaci za zadnjih 12 mjeseci (ttm).

Kako je to moguće bez GFI. Mislim da tu računaju 4. kvartal iz 2006. + prva 3 iz prošle godine.

uzmeš 2006, dodaj 49% veću dobit i to je to,novi p/e na cijeni 1000 kuna je 35

Svakim padom burze ,sve više ulažem u znanje, iščekivajući onaj dan koji će mi donijeti godine veselja... ;)

Zadnjih 12 mjeseci ili TTM (Trailing Twelve Months) trenutno ukljucuje: 4q 2006., 1q 2007., 2q 2007. i 3q 2007. Znaci, zadnjih 12 mjeseci za koje je izvjestaj izasao.

ja sam uzeo FI od 2006

http://www.presscut.hr/web%20Sharing%20ZON/01-2008/04-01-2008/Lider/Presscut_7312203.pdf

Tu su vam približni podaci za 2007 prema Bagi!

Inače, neka je P/E 40 ili 30 na godišnjoj razini, to je teško ili nikako prozvati podcjenjenim ako ne pričamo o tvrtci za koju se zna da će slijedeće godine ostvariti preko 100% povećenja dobiti i da dugoročno ima potencijal visokih stopa rasta.

Stvar je procjene da li je to Končar ili nije, ali ne možete se ljutiti na nekog tko možda ima drugačije procjene, ako ste u pravu zarada će time biti veća!!

Nemora rasti 100% godisnje kad je P/E 30. Rule of thumb: P/E od X zahtjeva otprilike godisnji rast dobiti od X%. Znaci, P/E = 30, ocekivani rast dobiti je oko 30%.

Firma će zaraditi sebe kroz 30 godina,ugrubo rečeno

Zaboravili ste jedan “detaljic”: KOEI nije revalorizirao svoju imovinu. Da se to napravi slika bi izgledala sasvim drugacije (povoljnije naravno)

ma nema smisla pisat pod cenzurom! [smiley]

New Report

Close