Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
KOEI | 408,00 | 3.264 | 8 | 408,00 | 410,00 | -0,49% |
Ajde ajde sve ce to uskoro biti obsolete. Napravit ce se uredjaj koji cemo furati ko mobitel i biti ce prevodioc za koliko jezika platis. Nije taj dan daleko.
Pa nekad je UNIS proizvodio prevodilac. Uređaj u koji utipkaš riječ i ako je ima u memoriji može je prevesti na 5-6 jezika. To je bilo prije 20tak godina. Tako da jedan simultani prevodilac danas nije nikakvo čudo. Pitanje je trenutka kad bi i INEM mogao neki takav uređaj sklopiti[rolleyes] (doduše iz kupljenih dijelova).
Da i još će ih končar proizvoditi.
Mos mislit
Ja dosta radim sa Nizozemcima, bogme me deprimiraju. Pod normalno govore njemacki i engleski. I to, barem engleski, sa super dobrim naglaskom i jako tecno. A sve vise 3 jezika govore. 2 uce u skoli pod normalno.
njima to i nije tesko kad je “nizozemski” napol engleski napol njemacki[smiley].
Dobro, kad se ocekuje odluka o tramvajima?
deimos: ” Ja dosta radim sa Nizozemcima, bogme me deprimiraju. Pod normalno govore njemacki i engleski. I to, barem engleski, sa super dobrim naglaskom i jako tecno. A sve vise 3 jezika govore. 2 uce u skoli pod normalno. ” njima to i nije tesko kad je “nizozemski” napol engleski napol njemacki[smiley]. Dobro, kad se ocekuje odluka o tramvajima?
Ako misliš na Finske, natječaj će tek 2009[sad]!
Bar se cijena malo popravila…
Tvrtka Končar na sajmu u Dubaiju
Zagrebačka elektroindustrijska tvrtka Končar nastupit će na međunarodnom energetskom sajmu Middle East Electricity koji se održava u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, odnosno u Dubaiju od 10. do 13. veljače. Kako su izvijestili iz Končara, tvrtka će ove godine četvrti put izlagati na međunarodnom sajmu energetske opreme MEE u Dubai International Exhibition Centru. Prema najavama Končar će izlagati u okviru nastupa HGK u paviljonu 2, štand broj D29. U zagrebačkoj tvrtki pojašnjavaju da je to najveći sajam energetike na području Srednjeg istoka, područja s intenzivnim ulaganjima u energetsku infrastrukturu. U Končaru očekuju da će s obzirom na znatne poslovne veze s Bliskim istokom i isporukama u Ujedinjene Arapske Emirate i susjedne zemlje sajam biti prilika za proširenje poslova i uspostavljanje novih kontakata. Inače, Middle East Electricity 2008. prostirat će se na 34.000 četvornih metara, a ove godine se održava 33 put. Prema najavama iz Dubaija, organizatori očekuju 850 izlagača iz 55 zemalja iz čitavog svijeta.
14.1.2008
Vlasnik računa Stanje [%] Vrsta računa
1. HPB D.D./KAPITALNI FOND D.D. 724.515 28,17 Skrb. račun
2. HZMO 384.628 14,95 Zast. račun
3. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 278.928 10,84 Osnovni račun
4. RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. ZAGREB 211.792 8,23 Skrb. račun
5. FLORIČIĆ KRISTIJAN 135.714 5,28 Osnovni račun
6. PBZ D.D. 132.291 5,14 Skrb. račun
7. PBZ D.D./THE BANK OF NEW YORK AS CUSTODIAN 109.403 4,25 Skrb. račun
8. HPB D.D./KD INVESTMENTS – VICTORIA FOND 39.902 1,55 Skrb. račun
9. KONČAR D.D. 35.511 1,38 Osnovni račun
10. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./HYPO ALPE-ADRIA-BANK AG 22.790 0,89 Skrb. račun -200
Ukupno: 80,69
ludlum: ” Ima li tko info kaj se događa sa KOEI? Kakve se to igre vode ? Pa nikako da krenemo kak treba gore………………. ” ako REIFFEISEN ide prodati svojih 200.000 komada onda cemo morati biti strpljivi sljedecih 5-6 godina… tada cu vec biti star i oronuo…. tako da se pridruzujem wunderovim molbama neka cijena krene gore[shocked]
Ah izgleda da je Arap opet bio u pravu[cry]….nažalost. A ja se ponadao da ćemo napokon gore. Izgleda da ćemo se načekati. I godišnji izvještaj mi se čini daleko…. A ništa, čekam na drugim dionicama pa tako i ovdje.