Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
KOEI | 408,93 | 51.934 | 127 | 408,00 | 410,00 | 0,00% |
price/earnings kod kompanija koje nisu ciklične, tj. kod kompanija kojima ne predviđaš smanjenje dobiti i prihoda kroz godine ili misliš da je trenutna razina održiva su puno manje referentniji pokazatelji od recimo price/sales…
tako da ti to nije za zamarat previše, uspoređuj ostale pokazatelje sa sektorskim kompanijama u svijetu…
a za to razumjeti treba znati što u suštini p/e znači…
pozdrav i SB…
… [smiley]
price/earnings kod kompanija koje nisu ciklične, tj. kod kompanija kojima ne predviđaš smanjenje dobiti i prihoda kroz godine ili misliš da je trenutna razina održiva su puno manje referentniji pokazatelji od recimo price/sales…
… [smiley]
No “problem” je kod KOEI sto radi s malom neto marzom, podizanjem na razinu od 8-10% (radio sam jednom analizu sektora, ostala mi je brojka u sjecanju), p/e bio bio smijesno mali i onda bi KOEI ispao smijesno jeftin… Da li KOEi to i moze napraviti, to ostaje za vidjeti,,,, Iskreno, po P/E nikad ne bi ulozio u KOEI, no kad sam uzeo u obzir marzu i P/s, ulozio sam (netom prije ulaska mirovinaca u JDD kotaciju [rolleyes]).
dobro rezoniraš vipy
kod koeija upravo i ima prostora za rast profitne marže, kao i kod njegove perjanice kodta i to od 3-5%
no onda se opet postavlja pitanje u kojem vremenskom roku s obzirom na konkurentnost i brand koji ipak ruku na srce po meni treba još malo vremena i prostora za dokazivanje…
sve u svemu, pogledaj moju analizu ako nisi i da ne mislim da sve to ima itekakvu perspektivu vjerojatno ne bi trošio novce uzalud! [wink]
[
price/earnings kod kompanija koje nisu ciklične, tj. kod kompanija kojima ne predviđaš smanjenje dobiti i prihoda kroz godine ili misliš da je trenutna razina održiva su puno manje referentniji pokazatelji od recimo price/sales… tako da ti to nije za zamarat previše, uspoređuj ostale pokazatelje sa sektorskim kompanijama u svijetu… a za to razumjeti treba znati što u suštini p/e znači… pozdrav i SB… … [smiley]
možda.
no, bitno je ono što investitori gledaju.
a to je svakako i p/e.
previsoki p/e uvijek upućuje na oprez.
u slučaju koei – oprez, svakako.
pozdrav wunderu!
dobro rezoniraš vipy
kod koeija upravo i ima prostora za rast profitne marže, kao i kod njegove perjanice kodta i to od 3-5%
no onda se opet postavlja pitanje u kojem vremenskom roku s obzirom na konkurentnost i brand koji ipak ruku na srce po meni treba još malo vremena i prostora za dokazivanje…
sve u svemu, pogledaj moju analizu ako nisi i da ne mislim da sve to ima itekakvu perspektivu vjerojatno ne bi trošio novce uzalud! [wink]
Ja sam vec “davno” ulozio u KODT… al sam ga prepolovio u jednom trenutku, malo mi je previse otisao gore…
Usao sam u Koei na 1000, zajedno sa ERNT ( 3 put) jer sam racunao na mirovnjake da ce oni ulaziti u ovakve stvari,,
i meni je frend uložio u ingru na 5000 i odstranio je na 13000
nevjerojatna zarada u tih par tjedana, al danas je suicidalan po tom pitanju! [lol]
ne kažem da je to ponovljivo, al zgodna anegdota u svakom slučaju! [smiley]
i meni je frend uložio u ingru na 5000 i odstranio je na 13000
nevjerojatna zarada u tih par tjedana, al danas je suicidalan po tom pitanju! [lol]
ne kažem da je to ponovljivo, al zgodna anegdota u svakom slučaju! [smiley]
he he, ostavio sam pola kodt [thumbsup]
i meni je frend uložio u ingru na 5000 i odstranio je na 13000 nevjerojatna zarada u tih par tjedana, al danas je suicidalan po tom pitanju! [lol] ne kažem da je to ponovljivo, al zgodna anegdota u svakom slučaju! [smiley]
A sta da ja kazem Imao sam hint i dao brokeru nalog za kupnju 100 KOEI na 210 kn. Vidio sam da je dosao do 207 i vratio se na 220. Ja uvjeren da imam dionice i cekam uplatnicu. Nakon dva dana nista. Kad sam ga nazvao place i veli da je mislio da ce jos padat i cekao ispod naloga. Skok je bio strelovit i pobjeglo mu. Iznerviram potpuno sam odustao od te dionice. Danas samo na ovih 100 komada pusim 80000 kuna. To se zove bad luck. [embarass]
Crotram Zagrebu prije roka isporučuje 71 vozilo
Konzorcij Crotram danas će Zagrebu isporučiti prvi od 70 niskopodnih tramvaja iz nove serije. Nova serija je ugovorena ovog ljeta ugovorom o povratnom najmu i financiraju se na način da je Unicreditu prodano prvih 70 tramvaja koji se trenutačno unajmljuju, a novac od prodaje je osigurao nove tramvaje. U srpnju je najavljeno da će prvi tramvaj serije TMK 2200 biti isporučen u roku devet mjeseci, što znači da je 71. vozilo napravljeno četiri mjeseca prije roka. Prosječno bi dalje Crotram (Končar-Gredelj) trebao predavati tri tramvaja mjesečno, a krajnji rok za predaju svih je kraj 2009. Vrijednost posla je 1,15 milijardi kuna.
[thumbsup]
wunderkind: ” i meni je frend uložio u ingru na 5000 i odstranio je na 13000 nevjerojatna zarada u tih par tjedana, al danas je suicidalan po tom pitanju! [lol] ne kažem da je to ponovljivo, al zgodna anegdota u svakom slučaju! [smiley] ” A sta da ja kazem Imao sam hint i dao brokeru nalog za kupnju 100 KOEI na 210 kn. Vidio sam da je dosao do 207 i vratio se na 220. Ja uvjeren da imam dionice i cekam uplatnicu. Nakon dva dana nista. Kad sam ga nazvao place i veli da je mislio da ce jos padat i cekao ispod naloga. Skok je bio strelovit i pobjeglo mu. Iznerviram potpuno sam odustao od te dionice. Danas samo na ovih 100 komada pusim 80000 kuna. To se zove bad luck. [embarass]
traži naknadu štete[cool][lol]
Kolega Arap, jel to mi idemo malo blize nazad DLKV?[smiley]