KOEI (Končar-Elektroindustrija d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska KOEI (Končar-Elektroindustrija d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 24.11.2024. u 10:10
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
KOEI
408,93
51.934
127
408,00
410,00
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

http://www.seebiz.eu/hr/tvrtke/industrija/koncar-ce-ove-godine-dobit-povecati-49-posto,4696.html%5Bthumbsup%5D%5Brolleyes%5D

Ima li kakvih ( naravno dobrih ) novosti sa današnje konferencije?
Šta priča ekipa iz Finske?
Nekako pre mirno na KOEI danas??????????????????

a pričaju finci puno toga samo što ih ništa ne razumijem

Evo vam, malo je duže:

Bago: najuspješnija godina za Končar od 1990.

ZAGREB, 20. prosinca 2007. (Hina) – Godina na izmaku bila je najuspješnija za Končar od 1990. godine, rekao je predsjednik Uprave Koncerna Končar Elektroindustrija Darinko Bago na današnjem susretu s novinarima.

Procijenjena neto dobit Končara za ovu godinu je 71 milijun kuna, što je za 49 posto više nego 2006. godine, rekao je Bago. Prihodi od prodaje procjenjuju se na 2,6 milijardi kuna, što je za 2 posto više nego prethodne godine.

Najveći udio u ukupnoj prodaji Koncerna, od 81 posto ostvarit će društva iz poslovnog područja energetike i transporta, dodao je.

Tijekom ove godine, Končar Elektroindustrija povećala je i izvoz, za 22 posto u odnosu na 2006. godinu pri čemu su najznačajnija izvozna tržišta Koncerna Bosna i Hercegovina, Srbija, Njemačka, Slovenija, Bugarska i Češka.

Izvoz, prema riječima Bage, zauzima 46 postotni udio u ukupnoj prodaji i iznosi 1,2 milijarde kuna. Također, istaknuo je da je izvoz koncerna veći od uvoza, pa je koeficijent pokrića uvoza izvozom 1,78.

Čelnik Končara izrazio je zadovoljstvo i stanjem ugovorenih poslova, koji se na kraju godine procjenjuju na 3,2 milijarde kuna, što je porast u odnosu na početak godine za 54 posto.

Dobri poslovni rezultati odrazili su se i na vrijednost dionica Koncerna, koja je početkom godine iznosila 630 kuna, a pri njezinom kraju 1.120 kuna.

Kao najvažnija postignuća u 2007. godini Bago je označio novi ugovor s Gradom Zagrebom za proizvodnju 70 niskopodnih tramvaja u vrijednosti 957 milijuna kuna, ugovor za gradnju hidroelektrana Lešće i Zakučac te ugovor s HEP-om o opremanju Nacionalnog dispečerskog centra u vrijednosti 155 milijuna kuna.

Od ostalih značajnijih poslova naveo je ugovore o isporuci opreme za hidroelektrane u Kanadi i Iranu te isporuku transformatora u Saudijsku Arabiju.

Važnim događajem u životu Končara tijekom ove godine, Bago smatra i proces upisa 25 posto minus jedne dionice Končar Električnih vozila, Elektronike i informatike i metalnih konstrukcija od strane zaposlenih te prodaju Končar – Dizala njemačkom partneru.

Za 2008. godinu najavio je prihode od prodaje u iznosu od 2,8 milijardi kuna ili 8,7 posto više nego ove godine. Neto dobit planira se u iznosu od 78,5 milijuna kuna ili 10 posto više nego ove godine.

Od projekata za naredno razdoblje najavio je završetak ispitivanja i montažu vjetrogeneratora te razvoj gradsko-prigradskog vlaka.

Upitan kakve su reakcije na probnu vožnju niskopodnog tramvaja u Helsinkiju, rekao je da se odluka tamošnjih gradskih vlasti o nabavci tramvaja očekuje 2009. godine te da su trenutno u tijeku testiranja. Končar će, rekao je, tramvaj predstaviti i srednjoeuropskim gradovima.

U pogledu provedbe natječaja za prodaju Končar Alata rekao je da su određeni pregovori u tijeku i da zbog toga ne može dati opširniji odgovor te da će o tome više moći reći krajem veljače.

No respect

Ima li kakvih ( naravno dobrih ) novosti sa današnje konferencije? Šta priča ekipa iz Finske? Nekako pre mirno na KOEI danas??????????????????

ja volim ovu dionicu zato što je mirna, i zato sto mirno i lagano raste[thumbsup][cool]

Moderatora treba zabranit!!!

Kako mi je žao ovih koji su bili nestrpljivi prema ovoj dionici i nisu o njoj malo više informirali

Kako mi je žao ovih koji su bili nestrpljivi prema ovoj dionici i nisu o njoj malo više informirali

A šta ćeš. Na takvima se i zarađuje, naravno, uz one koji su voljni preplatiti dionice

ja sam izašao iz koei,pa opet neki dan ušao,više nema izlaska,koei-r-a je bila prva dionica koju sam kupio,pa vrijedi ona,,stara ljubav zaborava nema,i nisam imao mira,dok se nisam vratio,i odmah sam ostao počašćen…u končar imam beskrajno povjerenje…[thumbsup]

Probili smo gornji Bollinger! Idemo li možda u nastavku dolje? Ipak slijedi žabokrečina slijedećih 20tak dana!
Što je s Hypom?
21.12.2007: HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./HYPO ALPE-ADRIA-BANK AG 24.010 0,93% – čini mi se da su malo zaštopali prodaju?

KONČAR - tradicija, znanje, odgovornost

Gornji Bollinger malo probijen,ali sporija EMA tek probila bržu odozdo… ja mislim da bi moglo još ići gore neko vrijeme,jer je sličan slučaj bio i u 9.mjesecu… Ali sve je moguće. [thumbsup]

Sjećaš li se sjaja u travi i mirisa u cvijeću,sve što je bilo,prošlo je,vratit se neću.

Hmmm…..u proljeće smo imali priliku gledat neprekidan rast ( od 2 do 5 mjeseca) teško je sada predvidjet njegovo kretanje… Bollinger reagira na svaki klinac,ali ako bi morao dati odgovor iz kuta dioničar-rekreativac on bi svakako bio optimističan [thumbsup]

POKRET OTPORA

Ljudi ne brinite se za KOEI ,ovo je dionica budućnosti .

New Report

Close