Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
KOEI | 408,52 | 37.584 | 92 | 408,00 | 410,00 | 0,00% |
na 975 samo1k i sitno a bilo je 5k na1025[smiley16]
Nije mi jasno kako netko moze prodavati po 1000kn, pa to je cijena od 4. mjeseca…stvarno smijesna ova nasa burza. A ja nemam casha [smiley16]
gledaj kako se lijepo kontiraju po1k komad, gadovi!!!![smiley9]
Stalo je istresanje na KOEI, dosta se tu naloga na kupnji postavilo.
Ima li netko tj. ima kolega Siphro ili SLK da nam može staviti k/p u prvih 10.
Ja imam samo prvih 5
Kupnja Cijena
15 1.046,01
4 1.046,00
9 1.045,11
21 1.045,00
56 1.041,11
Cijena Prodaja
1.069,00 30
1.070,00 40
1.074,98 19
1.074,99 8
1.077,00 3
Molio bih jedan komentar od kolega koji prate KOEI.
Naime firma postize dobre rezultate,poslovi za 2008.god su potpisani i to u mil.isnosima Eura,perspektiva energije nije upitna,ogromne rezerve dobiti….
To je sve ok ali me zanima komentar , naime u 6,7,8,9 mj. je protrgovano cc.200.mil kn na KOEI i to je prosijek negdje oko 1300 kn!!!!!!!!!!!!!!
ATH je bio oko 1350 kn a sad smo na malim volumenima dosli na 1040 kn.U zadnja 4 tjedna promet je bio cc. 500.000 kn do 1,500.000 kn.
Tko je bio to od velikih ulagaca kupac na tim razinama i sta on zna sto mi mali dionicari nemamo pojma.Jer se vidi da samo mali prodaju i Hypo.
Zna se da dolaze novci od tramvaja ( 70 novih ),elektrane,vjetroelektrane….
Radničko dioničarstvo
Molim bolje poznavatelje i možebitne insidere za savjet: Što je bolje uzeti, dionice Električnih vozila ili Elektronike i informatike? Po šturim poslovnim podacima ovih Končarevih tvrtki kćeri, ova potonja donosi veće prihode koncernu, a kako piše na stanicama Grupe, “područje eletrične vuče drugo je područje sadašnjosti i budućnosti KONČARA.” Jasno je da nisu u rangu KODT-a, no isplati li ih se uzeti kao dugoročnu investiciju? Znalci, tipkovnica je vaša! Unaprijed hvala.
Končar INEM ostvaruje skoro 2/3 (i više) prihoda od KEV-a (tramvaji, lokomotive). Znači ako ima posla KEV ima i INEM. Dobit KEV-a je mala jer se novac raspoređuje u rezerve i sanaciju starih dugova Končar ELLOK-a iz kojeg je nastao KEV. Međutim planirani prihodi KEV-a su jako veliki (cca. 600 Mkuna u 2008).
Hoću reči da nema greške uzeti KEV ili INEM, jer imaju dobre izglede.
(BTW DIST će raditi transformatore za novi EMV. Prva dva će biti u veljači)
Treba razmisliti i o Metalnim konstrukcijama. Naime one imaju ugovorenog posla za slijedećih 3-5 godina. Za KEV oni rade postolja za tramvaje, a rade i transformatorske kotlove za Siemens. Najbolje u svemu je što bi oni trebalo preseliti sa Falerovog na Borongaj jer Končar izgleda napušta Falerovo u dijelu sjeverno od spomenika Radi Končaru. Dakle Metalne konstrukcije sele, a zemljište prodaju za stanove? Koliko vrijedi to zemljište ne znam, ali čini mi se da ne bi bilo loše kupiti i nešto njihovih dionica, a ne zanemariti ih u startu.
Ja ću sam uzeti od svega po malo, a najviše KEV-a. (Ipak ima nešto sentimenta u tome)[smiley11]