Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
KOEI | 401,74 | 351.526 | 875 | 400,00 | 410,00 | -3,38% |
evo ga napokon u plusu,po mom mišljenju jedna od perspektivnijih dionica na tržišt JIE EUROPE.POZDRAV SVIMA
davids: ” Intenzivno razmišljam da uđem malo u ovu dionicu pa me malo zbunjuje ova analiza,imate li vi možda kolega neko objašnjenje,hvala unaprijed ” svjezi cash ili prodajes IGH ?[smiley2]
to i mene zanima[smiley2][smiley7]
al u svakom slucaju, koei, na ovim razinama, sjajan za ulaz….[smiley7][smiley2]
..može li netko poslat omjer K/P?
kupnja 7034
prodaja 4578
“Početkom iduće godine Končar će pustiti u rad prvu vjetroelektranu u zaleđu Splita (na Pometenom brdu), gdje će ih ukupno izgraditi 16«, najavio je predsjednik Uprave Darinko Bago na savjetovanju Hrvatskog ogranka CIGRE-a (Svjetske organizacije za velike elektroenergetske sustave) u Cavtatu. Končar prvi u Hrvatskoj razvija vlastitu vjetroelektranu.
Razvijaju i novi model gradskog i prigradskog vlaka, koji će potkraj 2008. predstaviti domaćem i stranom tržištu. Očekuju da će to biti njihov novi izvozni proizvod, jer svjetsko tržište takvih vlakova vrijedi čak 11,2 milijarde eura. Velike izvozne planove imaju i s niskopodnim tramvajem, koji se već dokazao na domaćem tržištu, jer je Grad Zagreb nakon 70 isporučenih naručio i 70 novih.
»S tim proizvodima osigurali smo budućnost Končara za idućih sedam do deset godina«, rekao je Bago.
Prema njegovim riječima, lani je dobit porasla 39 posto, a izvoze polovicu proizvodnje, pa ne čudi da im je vrijednost dionice od 2003. porasla za čak 1831 posto. ”
Samo što na kupnji stoji onaj nalog od 5000 komada radi balansa[smiley11]
omjer K/P vec mjesecima nije bitan pokazatelj na ovoj dionici; ono sto je najbitnije to je navedeno u gornjem postu kolege Croblacka, a to je izvjesna buducnost poslovanja;
a kupci ce povremeno drmati po prodaji, i obratno-ocekujem da ce HYPO lupiti po bidu cim se opet priblizimo 1.300kn… sto me uopce ne zabrinjava, dapace-ukazuje da je ova cijena PRENISKA
nadalje, ako pogledamo trenutne naloge na prodaji, prva tri mi izgledaju “trejderski” – nekome uletilo na 1.100 pa sad prodaje po 1.190
ovdje, kao i na par drugih dionica koje pratim, primjecujem da veliki ne prodaju po ovim diskontnim cijenama koje gledamo zadnja dva tjedna
a gornji post kolege Croblacka, valja popratiti i jednim lijepim graficem:
ANKETA:
– da li biste na temelju ovog grafa donijeli odluku o kupnji ili o prodaji dionica KOEI, ili samo HOLD ?
Ne želim se praviti pametan, ali prodavati ne mislim. Pa 1300 dosežemo svako malo i odbijamo se o nju. Dočim krene proizvodnja nove serije tramvaja za Zg. i isporuka tramvaja na probu u Helsinki tržište mora reagirati. Te vijesti prebaciti će fokus na KOEI pa će se cijena sigurno oporaviti.
Koliko još puta moramo probiti 1300, a da se ne odbijemo nazad[smiley10]? Nadam se, ne još puno puta!
Malo iz Vjesnika