Ja sam na ZABI nista jos nije leglo, hvala na odgovoru
[/quote]
Provjerite u skdd, vode li se dionice kao registrirane s brokerom, ili su na slobodnoj poziciji. Ako se vode kao da su registrirane, zovite brokere, ako se već nije automatski pojavilo na brokerskom accountu (a trebalo je). Meni su se pojavile tek nakon tel poziva brokeru i upozoranja što trebaju napraviti.
Ako su na slobodnoj poziciji, treba ih registrirati s brokerskom kućom.
meni na agramu su sjele, sve ok 😉
[/quote]
Da li su ti dionice na agramu prebacene na racun bez da si ih morao registrirati sa brokerom?
[/quote]
Meni nista nije provedeno automatski u Agramu. Dionice su na slobodnoj poziciji u SKDD i moram ih regstrirat sutra jer ih sad nisam uspio registrirat.
Gubitnik dana. Da je barem Anto Augustinović, analitičar Erste banke, to komentirao.
Gubitnik dana Končar D&ST -12,28% 1.000,00 kn
https://www.tportal.hr/biznis/clanak/burza-i-dalje-klizi-uz-vrlo-slab-promet-20180917
Ovo s gubitnikom dana je stvarno sramota. Nevjerojatnu štetu nanosi banci u kojoj radi i portalu koji to prenosi. Osobno ću na to upozoriti i banku i uredništvo tportala.
Ovo s gubitnikom dana je stvarno sramota. Nevjerojatnu štetu nanosi banci u kojoj radi i portalu koji to prenosi. Osobno ću na to upozoriti i banku i uredništvo tportala.
Redovito dobivaju plaću tako da nikoga neće biti briga.
Ne vidim logike da se radi o dividendi u dionicama pa nije nista isplaceno s strane bilance da je dionicar nesto dobio neku dodatnu vrijednost trebalo bi ovo malo bolje ispitat
Ovo je tipično hrvatski…dividenda koja to nije…vrijednost mog računa je ostala ista a količina dionica se poduplala…na zapadu to zovu stock-split.
Da je dividenda—kao što nije—onda bi se povećala svota na računu a broj dionica ionako je nebitan
Ovo je tipično hrvatski…dividenda koja to nije…vrijednost mog računa je ostala ista a količina dionica se poduplala…na zapadu to zovu stock-split.
Da je dividenda—kao što nije—onda bi se povećala svota na računu a broj dionica ionako je nebitan
meni na pbzu nista, zvao pbz brokere, jucer dobili spisak i odradili, ocito nisam bio na njemu, zvao skdd ne znaju nista o tome osim da moram to odraditi sam s jucerasnjim datumom i cijenom dionica, zvao korporativne akcije skdd nitko se ne javlja, zvao ponovno pbz brokere i dao odobrenje da ih oni individualno registriraju, zasto bi se ja zahebavao kad imam brokera, sad cekam da ih registriraju tj da ih ugledam na pbz investoru.
uglavnom, razgovarao s brokerom da provjerim jesam li u pravu: splitanje formalno pretvorili u “dividendu” i sada umjesto 100% neoporezivih dionica imati cu 50% oporezivih s cijenom od 1000 kn. ovim potezom kodt-a nista nisam dobio, moj udio u imovini i kapitalu kodt-a ostao isti, samo potencijalno izgubio porezom, opet mali dionicari stetuju samo ne kuzim koji benefit ima kodt ili vecinski vlasnik iz ove akcije?
mislio sam da ce nepismeno hrvatsko trziste mozda stvari vidjeti drugacije pa da se okoristim na nacin da pad nece ici skroz do 1/2 cijene, ali tu je tako sve jasno da cak ni u hrvatskoj nitko nije nasjeo.
.
Pojasnio je kolega gore. Lakše će se i više zadužiti ako je temeljni kapital veći. To je valjda u sklopu najavljene akcije proširenja kapaciteta.
[/quote]
[/quote]
Sigurno da postoje benefiti, ali u ovom slucaju mislim da nema veze s trenutnim prosirenjem kapaciteta jer ovo je vec redovna akcija kako se vec i prije ponasalo.
Gledajuci da se ovo vodi kao dividenda u SKDD treba imat na umu da porezna mozda drugacije gleda na to pa bi bilo zgodno malo upitat i poreznu, s druge strane s obzirom da su invesitori u kodt vecinom dugorocni mislim da im nece bit toliko bitno kako porezna gleda.
Pojavile se dionice na SKDD i sad cu ih registrirati na PBZ investor.
Problem je ,šta da pišem pod nabavnu cijenu? 300 kn ili cijenu od jučer? Jučer se nije ni trgovalo s redovnim.
Stvarno su za*rali s ovim moram priznat.Vrlo ne elegantno.
Pojasnio je kolega gore. Lakše će se i više zadužiti ako je temeljni kapital veći. To je valjda u sklopu najavljene akcije proširenja kapaciteta.
[/quote]
Nisu li mogli:
1) povećati temeljni kapital, i povećati nominalu postojećih dionica, a zatim
2) napraviti stock split,
i time izbjeći ovu priču s dividendom, a postići povećanje temeljnog kapitala?