Onda ocito ne znate do kada imaju pravo na poreznu olaksicu, niti znate na koji nacin se prezentiraju planovi uprave.
A zato ste tu vi da me podučite. Bolje pročitajte bilješku15. u GFI.
STJECANJE VEĆINSKOG VLASNIČKOG UDJELA U PODUZEĆU POWER ENGINEERING TRANSFORMATORY Sp. z o.o., CZERWONAK, POZNAN, POLJSKA
http://www.zse.hr/userdocsimages/novosti/WzicbmajVa58ZYmi2NsR5A==.pdf
Onda ocito ne znate do kada imaju pravo na poreznu olaksicu, niti znate na koji nacin se prezentiraju planovi uprave.
[/quote]
Komentar nije bio za tebe vec za kolegu koji vidi da nema poreznh olaksica za ovu godinu, a to za planove za ovu godinu i manje dividende proucite malo kakvi su bili planovi do sada i kakav je bio konacni rezultat to ce vam dat odgovor na pitanje o dividendi
STJECANJE VEĆINSKOG VLASNIČKOG UDJELA U PODUZEĆU POWER ENGINEERING TRANSFORMATORY Sp. z o.o., CZERWONAK, POZNAN, POLJSKA
Neka malo i sirenja bilo je i vrime 🙂
KONČAR – D&ST stekao većinski vlasnički udjel u poduzeću Power Engineering Transformatory iz Poljske
Potpisivanje ovog ugovora rezultat je strateškog planiranja za razdoblje 2016. – 2020. godine. Ulaskom na poljsko tržište u vlasničkom obliku olakšan nam je prodor na relativno nedostupna nova tržišta. Također nas veseli prenošenje naših znanja i iskustava ljudima i poduzeću za koje držimo da posjeduju ozbiljan poslovni, ljudski i tržišni potencijal“, izjavio je Ivan Klapan, predsjednik Uprave KONČAR – Distributivnih i specijalnih transformatora.
KONČAR – D&ST stekao većinski vlasnički udjel u poduzeću Power Engineering Transformatory iz Poljske
Potpisivanje ovog ugovora rezultat je strateškog planiranja za razdoblje 2016. – 2020. godine. Ulaskom na poljsko tržište u vlasničkom obliku olakšan nam je prodor na relativno nedostupna nova tržišta. Također nas veseli prenošenje naših znanja i iskustava ljudima i poduzeću za koje držimo da posjeduju ozbiljan poslovni, ljudski i tržišni potencijal“, izjavio je Ivan Klapan, predsjednik Uprave KONČAR – Distributivnih i specijalnih transformatora.
Čestitam! 🙂
(Svim djelatnicima KODT na ovom uspjehu, a sebi na činjenici da sam u posjedu dionica. 😉 )
Po tome kako je obavijest napisana moglo bi se raditi o dokapitalizaciji.
[/quote]
Ja se osobno nadam da ste vi u pravu glede dividende, a ne ja. Živi bili pa vidjeli.
Komentar nije bio za tebe vec za kolegu koji vidi da nema poreznh olaksica za ovu godinu, a to za planove za ovu godinu i manje dividende proucite malo kakvi su bili planovi do sada i kakav je bio konacni rezultat to ce vam dat odgovor na pitanje o dividendi
[/quote]
[/quote]
Ja se osobno nadam da ste vi u pravu glede dividende, a ne ja. Živi bili pa vidjeli.
[/quote]
[/quote]
Pa je li problem malo istrazit do kada imaju porezne olaksice, kako prezentiraju planove uprave, kakvi su im planovi bili do sada i kakav im je konacni rezultat bio u usporedbi sa planovima ?
Izgleda da je PET nastao tek prošle godine izdvajanjem iz Power Egineeringa. U prilogu je plan podjele (na poljskom) po kojem bi PET trebao imati kapital oko 7 mil. kn. Bilo da se radilo o direktnoj kupnji ili dokapitalizaciji, ne izgleda mi da su ovo napravili radi širenja proizvodnih kapaciteta, nego da bi imali bolji pristup na poljsko tržište.
Da odvojili su ga i prodali, kako je kaplan rekao omogucen im je ulaz na neka do sada nedostupna trzista s tim koliko sam svatio preuzeli su kvalitetni kadar kojemu treba modernizacija infrastrukture te je sama lova za preuzimanje u principu dokapitalizacija u samu tvrku da bi se ista modernizirala, s obzirom da se radi o 60 tak ljudi to nije neka velika tvrtka, ali s obzirom na samu cijenu i velicinu cini mi se da bi mogla imat dobar povrat jer takve manje tvrtke mogu puno narast nego da su uzeli neku zreliju tvrtku koja ima malo prostora za rast, iako jos sve detalje ne znamo ali sve navodi nekako prema tom zakljucku ?.