KODT (Končar-Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska KODT (Končar-Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

http://www.zse.hr/UserDocsImages/financ/KODT-fin2015-4Q-NotREV-N-HR.pdf
jako dobro izvješće – čini se da nam matica i ovaj biser želi otkupiti (oduzeti) sada kada tek treba da se ubiru rezultati investicija minulih godina.

SERO VENIENTIBUS OSSA[color=black][/color]

dobit cca 117 kn po dionici ako sam dobro racunala

Dobit + 10%
Prihodi + 10%
Dugovi (banke) – 55%
Ugovoreni Poslovi +16%

Ovdje naznake krize nema 🙂

Ignore : renči

Lijepo, lijepo, samo što su blagodati držanja dionice KODT uglavnom poput terapije za živce. U šumici vlada mir i tišina, tu i tamo neka ptičica zacrvkuće, i jednom godišnje kapne meda za osladiti se. 🙂

Relativno mali broj ljudi zna, prati i shvaća da ovo poduzeće iz kvartala u kvartal napreduje i da je bitan nositelj prihoda i dobiti unutar matičnog poduzeća Končar.

Jučer je 421 dionica KODT-P-A, po prosječnoj cijeni 1200 kn, promijenila vlasnike.
Netko je kupio puno i dobro.
Nitko da se pohvali 🙂
Ali tko je prodao ?
Nekako mi se čini , obzirom na količinu i cijenu, da nisu bili mali dioničari.
Zna li se nešto o tome ?

Mislim da je prošlih godina išlo 40% dobiti u dividendu. Ako je tako može se očekivati cca 47 kn.

Dividenda 47,05 kuna
http://zse.hr/userdocsimages/novosti/IBZqqCqIRTRSJoFbbxLx7w==.pdf

DIXI

Pred nekoliko minuta je 620 dionica KODT u jednoj transakciji promijenilo vlasnika.
Bilo bi zanimljivo znati tko je prodao, ali i tko je kupio ?
Ovdje je sve izglednije da ćemo dobiti ponudu. Za izlaz.

ne znam baš da bi uspjela ponuda za izlaz… struktura imatelja nije baš kao kod KOSN. Končar ima “samo” 67,9%.
Trebat će malo više imatelja uvjeriti da im prodaju.
Naravno, što bolju cijenu ponude, bit će lakše imatelje uvjeriti da im prodaju dionice.

Ja razmišljam otprilike ovako… dok je diidendni prinos kakav je (cca 3,8%, prema statutu cca 40% prihoda se isplaćuje u dividendu),ne želim prodavati. Jer takvu kamatu niti u jednoj banci ne mogu dobiti.
Ako dividendni prinos padne na cca 1-1,5% (koliko se cca može dobiti kamata u banci na godinu dana), tada bih već mogla razmisliti o prodaji… profit teško da će padati, prema tome, cijena dionice kod koje bi imalo smisla razmisliti o ponudi za izlaz je cca 4.500 HRK, uz uvjet da profit ostane isti (tada bi godišnji prinos od dividende bio cca 1-1,5%). Ako profit poraste, raste i cijena dionice po kojoj ima smisla izaći.

Tako da sumnjam da će biti dovoljno onih koji su spremni izaći za konzervu ribica…

@bogata

Znaci da isplacuju 100% dobiti i da je dividendi prinos 8% tebi bi cijena dionice trebala biti 10 tisuca kuna da bi izasla? Samo na temelju dividendong prinosa racunas vrijednost dionice???

Predviđanje mi je bilo i bolje nego sam mislio 😉

naravno da ne samo na temelju dividendnog prinosa. ali svi ostali parametri su mi u redu, i moje je očekivanje da će u worst case scenariju takvi i ostati.
dividendni prinos je samo ilustracija.

a što se tiče pitanja, da imam dionicu koja isplaćuje 8% dividende, i da smatram da je poslovanje i perspektiva stabilna (kao što smatram za KODT), da, jako bi me teško itko uvjerio da tu dionicu prodam bez da sijevne neka stvarno nemoralna ponuda 🙂

New Report

Close