Ja sam se danas bavio životom, a ne Burzom 🙂
Kod nas prekrasan sunčan dan.
Bacio pogled na monitor tek popodne.
Koji je wiseguy danas prodavao po 1200 kn, a neki mu dan 1255 nije bilo dovoljno ?
Danas su i purani letjeli.
Što se zbiva ? Tko se iskrcao ?
Zlobe u meni ni mrvu, ni žala, pošteno sam kupio, pošteno platio, a prodati ću NIKADA
KODT izgleda nikoga ne zanima 🙂
Je li ovaj posao od 60 milijuna eura, hidroelektrana, već uračunat u cijenu ?
Tko prije, njemu dvije ?
U isporuci opreme, osim KET-a, sudjeluju i Končareva društva Generatori i motori, Elektronika i informatika, Distributivni i specijalni transformatori te Sklopna postrojenja.
Končar potpisao ugovor o izgradnji hidroelektrane vrijedan 60 milijuna eura
KONČAR d.d. je potrošio 3 milijuna kuna za kupnju dionica KODT-P-A i to je, između ostalog, ona blok transakcija od prije neki dan o kojoj su pisali izvjestitelji. Također su dokupili redovnih dionica. Kuda to vodi?
P.S. Tko zna imaju li oni u Končaru informacija o tome kako će poslovati KODT u 2016. i 2017. godini? 🙂 Što li oni samo znaju što mi ne znamo? 🙂
Važeći podaci za uredovni dan 29.01.2016 .
KONČAR-D&ST D.D./POVLAŠTENA DIONICA KODT-P-A
1.
KNEŽEVIĆ NIKOLA (76435501889)
5.688 9,26 Osnovni račun
2.
KONČAR,D.D. (45050126417)
2.530 4,12 Osnovni račun
3.
HRVATSKA POŠTANSKA BANKA D.D. (87939104217)/HPB GLOBAL – OIF S JAVNOM PONUDOM (43449016606)
1.812 2,95 Skrb. račun
4.
SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D. (69326397242)/AZ OBVEZNI MIROVINSKI FOND KATEGORIJE A (15220336427)
1.633 2,66 Skrb. račun
5.
BAHOVEC D.O.O. (08740642924)
1.627 2,65 Osnovni račun
6.
VULIĆ TOMISLAV (93460395456)
1.616 2,63 Osnovni račun
7.
SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D. (69326397242)/AZ OMF KATEGORIJE B (59318506371)
1.512 2,46 Skrb. račun
8.
RADIĆ ANTUN (35788934007)
1.475 2,40 Osnovni račun
9.
LEVAČIĆ JURAJ (45859625597)
904 1,47 Osnovni račun
10.
SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D. (69326397242)/ALLIANZ PORTFOLIO – OIF S JAVNOM PONUDOM (26655747081)
892 1,45 Skrb. račun
Ukupno: 19.689 32,05
Vidim da se puno piše u HE Vanduk i famoznim milijunima. Ako malo pažljivije pročitate članak u igri je i Strabag što znači i građevina koja nosi najveći dio cijene. Odnos cijena građevinskih i elektro radova kod ovakvih objekata je otprilike 10:1. Koliki je Končarev dio izračunajte sami 😊
Johnny, zašto su baš sada potrošili preko 3 milijuna kuna za dokup redovnog i ulazak u povlašteno izdanje?
U Jutarnjem je pred cca sedam dana izašao naslov – Končar ugovorio poslova u iznosu od 80 milijuna eura u siječnju 2016.
Razgovarali su sa predsjednikom uprave Končara. Osim hidroelektrane u Bosni, ugovorena je i gradnja hidroelektrane u Salvadoru i remont elektrane u Keniji. Tako se toga sjećam, lokacija, ali iznosa se ispravno sjećam. Ono što pamtim, a izgleda mi da me pamćenje vara, je iskazana želja da svaki zaposlen u grupaciji Končar godišenje privredi 200 000 eura ?? Nekako mi se iznos čini vratolomnim ?
Da li je još netko čitao članak i sjeća ga se ?
Budući sam ponešto starijeg izdanja, da vas podsjetim na jedan detalj iz prošlosti. 🙂
Naime, Končar d.d. i Floki su već prije ca. 9 godina nastupali zajednički te su kao povezane osobe objavili javnu ponudu za preuzimanje KODT-a.
Rok važenja ponude za preuzimanje bio je istekao 27. prosinca 2006.
Na dan zatvaranja javne ponude nije bila upisana niti jedna nova dionica društva Končar-DIST d.d., burzovne oznake KODT-R-A. (Hm, tko zna zašto? 🙂 )
Neki tvrde da se povijest ponavlja….doduše tu je i AZ mirovinski fond na 2. mjestu u top 10 dioničara.
Johnny, zašto su baš sada potrošili preko 3 milijuna kuna za dokup redovnog i ulazak u povlašteno izdanje?
Očito okrupnjavanju svoj portfelj i otkupljuju ono što vrijedi na tržištu (čitaj donosi profit) Gledaj što se dogodilo sa KOSN-RA/PA, KOTR RA/PA sad je očito dolazi na red KODT. Ne tako davno pustili su opticaj na tržište (burzu) neke druge dijelove Končara za koje su radnici dali novce prije nekog vremena…. dalje sami zaključite
Očito okrupnjavanju svoj portfelj i otkupljuju ono što vrijedi na tržištu (čitaj donosi profit) Gledaj što se dogodilo sa KOSN-RA/PA, KOTR RA/PA sad je očito dolazi na red KODT.
Ako, dakle, okrupnjuju i otkupljuju što vrijedi, onda KODT – VRIJEDI! 🙂
Što se dogodilo na KOSN i KOTR? Što će se analogno tomu dogoditi po tvojim predviđanjima na KODT tj. kakve će posljedice to imati na cijenu?
Što se dogodilo na KOSN i KOTR? Što će se analogno tomu dogoditi po tvojim predviđanjima na KODT tj. kakve će posljedice to imati na cijenu?
KOSN – dali javnu ponudu skupili preko 95 % i istisnuli ostale nešto slično se sprema i za KOTR RA (imaju skoro 99 %)
Johnny, ako ja dobro čitam na poveznici koju sam postavio gore, Končar i Floki su svojedobno dali javnu ponudu pa nisu dobili niti jednu dionicu KODT-a. Kako to?
I kako to da je trenutačno na prodaji redovne KODT-R-A (ako izuzmemo potpuno nerealnih 15 komada na prodaji koji se nalaze na 5.000 i 3.000 kn) “čak” 11 dionica?
Očekuje se dobro/vrlo dobro ili odlično godišnje izvješće i još bolja perspektiva ove godine i sljedeće godine, kako je krenulo. U top 10 se nalazi i AZ mirovinski fond kategorije A i B, Kristijan Floričić, Bahovec, Antun Radić itd., sve sami poznati i promišljeni igrači koji znaju što su kupili i zašto. Hoće li oni pristati prodati svoje udjele tek tako? Ne vjerujem. No čak i ako bi pristali, to će trebati i pošteno platiti. Smatram da nitko pametan ne želi prodati ovu dionicu ispod PE 15-20 što predstavlja nešto “sasvim drugo” od sadašnje skromne cjenice. Nisu u AZ mirovinskom tek tako nedavno kupili jeftino veću količinu…