KODT (Končar-Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska KODT (Končar-Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

drevil a šta je sa chag?
Izašlo izvješće…ne komentiraš

nemam chag, pa ga bas ne pratim

Ne znam dečki, meni to ne izgleda bajno.
Uz povećanje prihoda, sve manja dobit. U 3.Q su morali konačno posegnuti za ukudanjem dugoročnih rezerviranja. Čovjek bi se ponadao da su to učinili s nekim dobrim razlogom, recimo da “napumpaju” dobit radi veće isplate dividende dioničarima i sl. Ali kada se pažljivo pročita izvješće vidi se da je ovih 6 mil. kn od ukudanja rezarviranja zapravo poslužilo za “pokrivanje” dodatnih troškova zbog greške na proizvodima u zamisli istom iznosu od 6 mil. kn.
Netko može reći da rezerviranja upravp tome i služe, kao garancija za proizvode u garantnom periodu, ali ovo je ipak čini mi se prvi puta u izvješću da se tako nešto spominje što svakako nije dobro.
Bez ovih 6 milja gotovo da ne bi bilo dobiti u 3Q, meni to nikako nije dobro…

Imaju još 133 mil kn za rezerviranje i u čemu je problem? Misliš li da će i dalje raditi robu s greškom? Uprava je do sada bila transparentna u objavi svih relevantnih podataka i informacija a vjerujem da će takva biti i dalje. Zar je možda trebalo da to prešute? Mene više zanima što će sa tolikim rezervama iz dobiti? Mislim da je konačno došlo vrijeme da se to dijeli dioničarima. Jer od preinvestiranja nema koristi. Pogotovo u branši gdje padaju marže zbog konkurencije kineza.

SERO VENIENTIBUS OSSA[color=black][/color]

dindon

donekle možda tvoje razmišljanje može i imati nekakvo uporište i poziv na oprez, ali po meni je to tražnje dlake u jajetu. mislim da za kodt nema bojazni. ako pak usporedimo sa ht i ernt gdje uz konstantan i značajan pad i prihoda i dobiti, dionica tavori…. što onda reći?

Pa nisam nikad uspoređivao KODT sa HT i ERNT, prije bih recimo sa ADPL.
Mislio sam izbiljnije ući u jednu od ove dvije dionice, ali nekako sa ovim izvještajima nakon 3Q sam naglo izgubio volju i nisam više siguran niti u jednu.

http://hr.seebiz.eu/az-omf-postao-sedmi-najveci-vlasnik-koncar-dst-a/ar-100158/

Kupio malo KODT-P danas.

Kupio malo KODT-P danas.

Pošto je samo jedna transakcija sad znamo što ste, koliko i kada kupovali! 🙂

Mislim da se tu nema šta izgubiti. Sredinom godine uzeti dividendu i prodati po otprilike istoj cijeni kao danas

Naravno da se ima izgubiti. Zamislite scenarij da ste kupili nešto drugo, to vam poraste 50-ak%, prodate to, sredinom godine kupite kodt (50% više dionica), uzmete dividendu (50% više dividende) i prodate kako sami kažete…

gubitak ako kupite sada je očit.

mislim, dionica KODT je ok, ali čini mi se da ima boljih prilika… osim ako niste super konzervativni dugoročni ulagač…

Kupio malo KODT-P danas.

Ajme super. Odlicna vijest.

A šta je to “nešto drugo”?

SERO VENIENTIBUS OSSA[color=black][/color]

New Report

Close