KODT (Končar-Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska KODT (Končar-Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ivana, kako ti odrediš gdje staviti SL?

Stop loss.

– to je stvarno lako odrediti 5-10%.
– ali imate problem likvidnosti tržišta te na dosta dionica veliku razliku cijene između kupnje i prodaje.
– taj stop loss se jedino na dionici HT može 100% uspješno raditi.
– još na 5-10 dionica sa uspješnošću 90%.
– na mnogim dionicama tipa KODT taj stop loss znači još dodatno rušenje cijene 20-30%.
– najveći broj investitora ne želi realizirati taj dodatni minus 20-30%, rade grešku dodatnim dokupom, a nema gore stvari od kupnje padajućih noževa te tonu u sve veći i veći minus.

– zbog svega toga ako želite disperzirati svoj kapital kupnjom dionica najbolje je kupovati dionice odnosno firme koje će preživjeti ovu krizu i u krizi vam isplaćivati redovnu dividendu koja je veća od oročene štednje.
– takvih dionica na našem tržištu je stvarno jako malo.
– a možete kupiti DIOKI pa se s njim voziti tokom dana od -20% do plus 20%, tko je danas uhvatio na -20% zaradio je +40% u jednom danu, a toga nema ni u Americi, promet je bio za naše prilike i više nego solidan.
– samo to nije investiranje, to je kocka.
– ali i na kocki se može dobro zaraditi.
– ja sam se danas dosta kasno uključila u tu igricu, na 16kn mi je stvarno bilo jasno u kom smjeru ide dionica, te sam se zadovoljila zaradom od 12.5%, to vam je nešto sasvim suprotno od stop loss, izlazite s ciljanim dobitkom, jer hoće li sutra DIOK u stečaj ili na 30kn stvarno nemam pojma niti me zanima.
– puno mi je draži tečaj na kladionici 2-3 ili to bi bilo 100%-200%.
– moram se i ja prilagoditi igrici ili ovoj našoj burzi koja sve više i više sliči kladionici.

– ali kad su u pitanju ozbiljne investicije ostavite se kladionice, zaraditi će se i tu samo za to treba vremena.
– a vrijeme je novac.

– I love this game.
Pozdrav !

– ali imate problem likvidnosti tržišta te na dosta dionica veliku razliku cijene između kupnje i prodaje.
– najveći broj investitora ne želi realizirati taj dodatni minus 20-30%, rade grešku dodatnim dokupom, a nema gore stvari od kupnje padajućih noževa te tonu u sve veći i veći minus.
– zbog svega toga ako želite disperzirati svoj kapital kupnjom dionica najbolje je kupovati dionice odnosno firme koje će preživjeti ovu krizu i u krizi vam isplaćivati redovnu dividendu koja je veća od oročene štednje.
– takvih dionica na našem tržištu je stvarno jako malo.
– a možete kupiti DIOKI pa se s njim voziti tokom dana od -20% do plus 20%, tko je danas uhvatio na -20% zaradio je +40% u jednom danu, a toga nema ni u Americi, promet je bio za naše prilike i više nego solidan.
– samo to nije investiranje, to je kocka.
– ali i na kocki se može dobro zaraditi.
– puno mi je draži tečaj na kladionici 2-3 ili to bi bilo 100%-200%.
– moram se i ja prilagoditi igrici ili ovoj našoj burzi koja sve više i više sliči kladionici.
– ali kad su u pitanju ozbiljne investicije ostavite se kladionice, zaraditi će se i tu samo za to treba vremena.

u ovoj kosari je sada raznog voca (kruske, jabuke, itd). stvar je ljudske naravi, nikad se ne bih kockao na rastu i padu vrijednosti dionice ukomiranih firmi, ali bez problema trpim minus na dionicama vec cetiri godine od kad sam kupio prvu dionicu, on je u medjuvremenu pao s 30% na 10% na ukupno ulozenu svotu, a dolozio sam oko 3,5 puta u odnosu na pocetni iznos iz druge polovine 2008. nisam spustao prosjek na npr. ingri ili dlkv, iako sam i njih imao u odredjenim momentima kad im je sudbina izgledala manje crno i prerezao s gubitkom, vec sam trazio i dokupljivao dionice firmi s pristojnim fundamentima po dobroj cijeni. stvar je definicije rizika, za mene rizik nije vjerojatnost variranja vrijednosti dionice ili vjerojatnost variranja vrijednosti dionice prema variranju cijelog trzista dionica, vec je za mene rizik biti u dionicama poduzeca cije je poslovanje trajno ili barem na nekoliko godina ugrozeno, te sa dionicom kupujes kartu u jednom smjeru ili kupiti dionice i dobrih poduzeca na suludo visokim cijenama npr. 2007, pa je, da nastavim s metaforom, voznja u dobrom smjeru potrosena.

KODT – prodaja.

– prodajem jako jeftino, te ne znam zašto niste zainteresirani za kupnju ove o.k. dionice.
– imate na jeftinoj prodaji 500 dionica ako vam je to malo imate i H 500, ako vam je i to malo dionica mogu povećati ponudu.
– ozbiljnim kupcima za veće količine mogu ponuditi i dodatni popust.
– u suradnji s jednim fondom sam organizirala ovu atraktivnu rasprodaju.

– I love this game.
Pozdrav !

KODT – prodaja.

– prodajem jako jeftino, te ne znam zašto niste zainteresirani za kupnju ove o.k. dionice.
– imate na jeftinoj prodaji 500 dionica ako vam je to malo imate i H 500, ako vam je i to malo dionica mogu povećati ponudu.
– ozbiljnim kupcima za veće količine mogu ponuditi i dodatni popust.
– u suradnji s jednim fondom sam organizirala ovu atraktivnu rasprodaju.

– I love this game.
Pozdrav !

Baš si se razbacala, šta je sprema se potres ili smak svijeta? ja kupujem KODT-R-A, više volim R nago P.

Kolegice Ivana ako ne ide preko burze uvijek možete ponuditi dionice preko drugih prodajnih kanala!
Vaš link

Baš si se razbacala, šta je sprema se potres ili smak svijeta? ja kupujem KODT-R-A, više volim R nago P.

– prodajem ja i R seriju, imate one H naloge, ako vam je to malo mogu bez problema poduplati prodaju, ali ne ide ni ovako s malom prodajom.

– I love this game.
Pozdrav !

da se nadjemo u 8.50?

– prodajem ja i R seriju, imate one H naloge, ako vam je to malo mogu bez problema poduplati prodaju, ali ne ide ni ovako s malom prodajom.

– I love this game.
Pozdrav !

[/quote]
OK, evo na kupnji moj skriveni nalog. 🙂

Da bar netko poklopi ovih nekoliko tisuca dionica na KODT-P ili da ih ovaj drugi spusti na 800kn 🙂

Da bar netko poklopi ovih nekoliko tisuca dionica na KODT-P ili da ih ovaj drugi spusti na 800kn 🙂

– očito je kako nitko neće poklopiti te tisućice.
– možda bude više sreće s prodajom dvojki.
– a možda bi bilo najbolje kad bih prodavala ko diskonti 2+1, kupite dvije dionice i jednu dobijete gratis, ali nažalost nemam tu opciju kod prodaje, ipak je to velika greška ove naše burze.

– I love this game.
Pozdrav !

– očito je kako nitko neće poklopiti te tisućice.
– možda bude više sreće s prodajom dvojki.
– a možda bi bilo najbolje kad bih prodavala ko diskonti 2+1, kupite dvije dionice i jednu dobijete gratis, ali nažalost nemam tu opciju kod prodaje, ipak je to velika greška ove naše burze.

– I love this game.
Pozdrav !

[/quote]

pa možete prodati 3 dionice po 600 i dobiti ćete isti efekt kao i 2+1! [wink]

I'd rather have 1% of the effort of 100 men than 100% of my own effort

dosta je nervoze ovdje.
svi su nezadovoljni što cijena ne raste.

smatram da se pravi investitor treba radovati kad dionica pada, jer to znači da će moći kupiti još po povoljnijoj cijeni.ovako samo ispada nesiguran u svoje ulaganje i sav je na iglama da ga se što prije riješi.

LP

Ozren, đe' kombo?

New Report

Close