KODT (Končar-Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska KODT (Končar-Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

@House: Plaćen je porez na suvišak rezerviranja koji je prikazan u stavci Porezno nepriznati rashodi. Ta stavka je sintetska, što znači da u nju ulaze još neke manje stavke (poput dijela troška reprezentacije, dijela troškova za osobni prijevoz etc.). Budući da porezno nepriznati rashodi redovito iznose cca 90% rezerviranja tekuće godine, na ostale porezno nepriznate rashode može otpadati 5-10%, što znači da je plaćen (bolje reći obračunat) porez na 80-85% rezerviranja. Ostatak 15-20% rezerviranja je valjda realni iznos koji treba odvojiti za garancije. To se otprilike podudara sa alternativnom računicom da za rezerviranja u garantnom roku treba odvojiti max 30 mln kn (9 mln kn iznos rezerviranja u 2005. i prijašnjim godinama x 3-struki rast prihoda 2005.-2011.).

Nisam išao na skupštine i ne znam podatke o jamstvenim rokovima. Nisam siguran smije li Uprava komunicirati pojedinačno s investitorima, mislim da u tom slučaju trebaju staviti obavijest sa sadržajem komunikacije na zse.

@miami
: svaki bedak ima svoje veselje, pa tako i ja svoje.

Moji postovi ne predstavljaju nagovor na kupnju, prodaju ili držanje dionica koje spominjem u tekstu.

KATASTROFA u ovoj dionici sam nekih 6-7 godina

čitam komentare svi su nešto kao dugo u kodt-u i prate

e dragi moji ja vas nisam ovde često viđao osim ivane 7

možda vi jeste i duže od mene u kodtu ali ste mijenjali nickove

dajte bar u potpis stavite koji ste multići sve pa da znam ko šta komentira

PRODAJEM U LIMBURGU____________________________________________________________________________________________________

– katastrofa je što ju niste prodali kada je bila na (ja to nazivam) vrhu planine.
– a to je bilo prije cca 5g.
– o.k. niste trebali biti toliko stručni pa znati gdje je vrh, ali što je bilo s stop loss nalogom ili nemate pojma ni što je to.

– tržiše ima svoje cikluse, ova dionica je rasla do p/e 80, prognoze su bile da će ići do 120.
– sada je taj p/e cca 7.5 .

– jednog dana će ova dionica opeta doći na p/e 50 , ali ako želite zaraditi morate ju kupiti kad je jeftina.
– na tržištu postoje dionice koje imaju p/e i manji od 5 (to su one koje kupuje gospon Lopina), ali za to postoji razlog, to su tvz. stečajuše.
– kod ove dionice za sada nema straha o stečaju.

– gospon Čaruga, vi ste u ovoj dionici još dobro i prošli, imate puno manje gubitke od gospođe Miami koja je investirala u brodare i građevince.
– a gospođa Miami je super prošla kada ju usporedim s gospon Lopinom (Đakovština, Magma…)

– ovu dionicu zadnjih par godina detaljno pratim i pokušavam pisati bez nekog drukanja.
– da drukam zbog vaše kupnje ne bih u par navrata pisala o padu cijene koji se je i ostvario.

– I love this game.
Pozdrav !

Uprava KODT-a trebala bi ovim našim dragim kolegama na Best buyu – dati Nobelovu nagradu
za analizu i ekonomsko praćenje….svoje firme, jer nitko tako studiozno, pedantno, redovito i
do tančine ne prati ovu dosadnu dionicu….

Dosadna dionica.

– puno bolje se osjećam u ovoj dosadnoj dionici nego u onim vašima koje su padale 80 – 95%.
– a nekih više ni nema, otišle u stečaj, nake su na putu u stečaj.
– to vam je tržište.
– u ovoj krizi ovo je stvarno o.k. dionica jer firma zarađuje i u krizi.
– na tržištu zbilja nema puno dionica ovog tipa, mogu se izbrojiti na prste jedne ruke.

– I love this game.
Pozdrav !

Da nije bilo simpatije prema Ivani 7 , dionica bi bila na 400 kuna……..očito se dionica JAKO
DUGO zadržala na visokoj tržišnoj vrijednosti za današnja vremena….zahvaljujući snažnoj
podršci institucionalnih investitora koji u nju vjeruju…….. / to nema veze s njenom stvarnom
vrijednošću, jer nakon ovako predočenih detalja- tko ne bi više povjerovao da je to
senzacionalno dobra dionica./ ……..

KODT 400kn ???, zašto se je cijena DUGO zadržala na visokoj tržišnoj vrijednosti za današnja vremena ???

– zanimljiva su mi ova pitanja gospođe Miami, te mi je stvarno nije teško na sva odgovoriti.
– kad je lova u pitanju simpatije ne pomažu.
– odgovor se krije u nekim brojkama.

– div. zadnje 3g.: 52.66 + 55.18 + 51.35 = 159.19 kn, (40% dobiti).
– ali firma 60% dobiti investira u vlastiti razvoj, a to je u ove zadnje 3g. cca 78 x 3 = 234kn.
– 234kn + 159.19 = 393.19kn.

– cijena sigurno može doći na 400kn (sve je to jedna igrica zvana burza), ali tih 400kn je ova firma zaradila u zadnjih 3g. po svakoj dionici.

– to je bila prošlost, ali što nam donosi budućnost ???
– KODT već godinama iz dobiti izdvaja 60% za razvoj.
– evo uskoro bi trebao krenuti u rad novi pogon i mogućnost veće proizvodnje.
– uprava planira ostvariti prihod od 1.000 milijuna, kad jednog dana marža bude 10% dobit bi tada bila 100 milijuna ili po dionici 391.21kn godišnje.
– kada će to biti ??? i hoće li tako biti ??? ja stvarno nemam pojma ali se nadam bar dijelu te dobiti, neće to ići preko noći.

– i još rezervacije (post g. House).
– 135 milijuna.
– na to je plaćen porez i jednog dana će ići u dobit.
– a to bi bilo po dionici 528.14kn.

– malo poduži post, ali matematika mi govori zašto ovo ne bi trebalo ići na 400kn.

– I love this game.
Pozdrav !

Malo sam bacio pogled na te rezervacije:
2006. – 20 milijuna
2007. – 50 milijuna
2008. – 63 milijuna
2009. – 94 milijuna
2010. – 120 milijuna
2011. – 135 milijuna

– ako vam se da probajte zbrojiti koliko su zaradili na kamatama,
– to im je značajna stavka u izvješćima,
– po kta se vidi koliko svarno imaju novca na bankovnom računu.
– i još me zanima na koji vremenski period oročavaju lovu (može se procjeniti s visinom love koja je dobivena od kamata).

– I love this game.
Pozdrav !

Ivana dali se to meni čini ili ovdje prihodi padaju već 2 godine, a zaduženost raste?

– o.k. niste trebali biti toliko stručni pa znati gdje je vrh, ali što je bilo s stop loss nalogom ili nemate pojma ni što je to.

[/quote]

Ivana, kako ti odrediš gdje staviti SL?

Misli lokalno, djeluj globalno!

– katastrofa je što ju niste prodali kada je bila na (ja to nazivam) vrhu planine.
– a to je bilo prije cca 5g.

– tržiše ima svoje cikluse, ova dionica je rasla do p/e 80, prognoze su bile da će ići do 120.
– sada je taj p/e cca 7.5 .

– jednog dana će ova dionica opeta doći na p/e 50 , ali ako želite zaraditi morate ju kupiti kad je jeftina.
– na tržištu postoje dionice koje imaju p/e i manji od 5 (to su one koje kupuje gospon Lopina), ali za to postoji razlog, to su tvz. stečajuše.
– kod ove dionice za sada nema straha o stečaju.

– gospon Čaruga, vi ste u ovoj dionici još dobro i prošli, imate puno manje gubitke od gospođe Miami koja je investirala u brodare i građevince.
– a gospođa Miami je super prošla kada ju usporedim s gospon Lopinom (Đakovština, Magma…)

– ovu dionicu zadnjih par godina detaljno pratim i pokušavam pisati bez nekog drukanja.
– da drukam zbog vaše kupnje ne bih u par navrata pisala o padu cijene koji se je i ostvario.

– I love this game.
Pozdrav !

[/quote]

ova dionica nije za tebe ivana,nemaš ti nerve za to,usput nije lijepo od tebe što zbrajaš koliko je ko izgubio.

da si ušla ovde prije nekih 6-7 godina sve bi ti bilo jasnije i živjela bi mirnije

alaj volim ovaj režim žene rade a ja ležim

PRODAJEM U LIMBURGU____________________________________________________________________________________________________

GUbitak ću zbrojiti na kraju. MOžda za dvije godine, jer mi toliko treba da izađem iz svih dionica…
Kad prodam zadnju, znam koliko je minus…Za sad ,tugu liječim ,radom na drugim mjestima…….
Ali, nekako mi sve govori- da je taj gubitak samo trenutan……zaraditi ću………kad mi to više neće biti zanimljivo…… zato, jer ću kupiti masu, masu dionica koje imaju perspektivu za vola ubiti….!!!

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

Ivana dali se to meni čini ili ovdje prihodi padaju već 2 godine, a zaduženost raste?

– možda vam se čini a možda ste se previše napušili kanabisa.
– a za sva pitanja o KODT najbolje vam se obratiti Fannatic Fann Club Discussion KODT, (Lopina, Miami, Udarnik, Antiša, Reisman, Hordak…).

– I love this game.
Pozdrav !

….usput nije lijepo od tebe što zbrajaš koliko je ko izgubio.

da si ušla ovde prije nekih 6-7 godina sve bi ti bilo jasnije i živjela bi mirnije

– nemam ja tu što zbarajati, po grafu se sve vidi.
– ali za vašu utjehu, preko 90% desetogodišnjih grafova na našem tržištu su isti na svim dionicama.
– sličnost im je kao jaje jaju, stvarno nema nekih razlika.

– ali tada sam ja na temi Best buy pisala o INI, HT… a ti grafovi su nešto potpuno drugo od te velike većine.

– I love this game.
Pozdrav !

New Report

Close