Evo kako izgleda Siemensov primjer dobro odrađenog share buyback programa – kupovina potcijenjenih dionica jeftinim dugom, nakon čega ide poništenje trezoraca:
http://www.smartmoney.com/news/on/?story=on-20120803-000252&cid=1244
Uopće ne bi bilo zgorega za dioničare KODT da uprava D&ST odradi nešto slično.
Evo kako izgleda Siemensov primjer dobro odrađenog share buyback programa – kupovina potcijenjenih dionica jeftinim dugom, nakon čega ide poništenje trezoraca:
Uopće ne bi bilo zgorega za dioničare KODT da uprava D&ST odradi nešto slično.
– za tako nešto svakako treba odluka skupštine.
– ali ima i drugih dobrih stvari:
– np. ESOP program (to je o.k. odradio ADPL), na zadovoljstvo uposlenika i dioničara.
– market marker, sada to uspješno radi HPB.
– dobro bi bilo od serije p+r napraviti jednu dionicu, p+r stvarno nema smisla.
– na obje serije godišnji promet 17.7M a dividenda cca 13.5M.
– sada kada država naplaćuje veliki porez na dividendu stvarno nema smisla istu isplaćivati.
– od te dividende neće se reivestirati u kupnju ove dionice ni 1%.
– kada bi firma s tom dividendom kupila dionice mogla bi:
– iste poništiti,
– ili podijeliti radnicima kroz ESOP.
– dividenda od 13.5M za ovu firmu i nije neki veliki novac,
– ali kupnjom dionica s tim novcem bi omogućili najvećem prodavaču HPB izlaz iz ove dionice.
– u konaćnici bi se trend preokrenuo a ta izgubljena dividenda bi se sigurno kompenzirala cijenom dionice.
– kada država ukine porez na dividendu, kada se u ovoj industriji podignu marže, kada firma stane s investicijskim ciklusom, tada mogu ići i dividende koje bi sigurno bile veće od sadašnjih.
– I love this game.
Pozdrav !
Prije bih rekao da pomalo prodaje:)
Inače u subotnjem VL izašao podatak da HEP obnavlja HE Zakučac,elektranu koja je po količini instalirane snage gotovo jednaka NE Krško.
Projekt je vrijedan milijardu kuna,izuzetno zahtjevan,trajat će oko 4 godine,Končar također sudjeluje,isporučiti će generatore i transformatore.
Zanimljivo da je i originalne transformatore u elektrani prije 51 godinu također ugradio Končar.Sve je besprijekorno funkcioniralo.
Tako da se pitam ako uopće ovi iz KODT dobiju pritužbe na svoje proizvode,odnosno troše li se sredstva iz rezervacija?
Naime,koliko sam ja čuo nikad nije zabilježena ni jedna reklamacija!?
Zadnji broj HEP-ovog Vjesnika
http://www.hep.hr/hep/publikacije/vjesnik/258.pdf
donosi neke zanimljive podatke:
– najviše investicijskih ulaganja HEP-a u ovoj godini usmjereno je u obnovu prijenosne i distribucijske mreže, a nastavit će se u 2013. i 2014.
Iz izlaganja Zlatka Koračevića, predsjednika Uprave HEP-a, na Konferenciji o elektroenergetskom sustavu Hrvatske održanoj 27.06.2012.:
– od 2012. do 2016. HEP planira investirati 19 mlrd kn, a od toga 4,2 mlrd za izgradnju kapitalnih objekata
– Prijenosna i distribucijska mreža je raznolika, negdje je predimenzionirana, što je dobro, a negdje je potrebna hitna intervencija. Stoga je više od polovice sredstava investicijskog ciklusa namijenjeno ulaganjima u mrežu.
…Naime,koliko sam ja čuo nikad nije zabilježena ni jedna reklamacija!?
Pusti bajke i urbane legende.
Što misliš zašto imaju odjel koji se zove Servis?!
Oni kvalitetno rade, ali ne treba pretjerivati s ovakvim izjavama.
netko pomalo i prodaje…..
Da bi prodao, netko mora i kupovat….pomalo, i tom na prodaji će doć kraj, meni ovaj rasplet za sada odgovara! Strpljen – spašen.
Pusti bajke i urbane legende.
Što misliš zašto imaju odjel koji se zove Servis?!
Oni kvalitetno rade, ali ne treba pretjerivati s ovakvim izjavama.
[/quote]
Pa valjda da servisiraju:) ali to nikako ne znači da ima nekakve veze sa reklamacijama,prije sa održavanjem,oko 10 % prihoda dolazi od popravaka,usluga i ostalo, transformatorima se može produžiti dobrano vijek trajanja ako se redovito mijenjaju neke potrošne komponente.
Inače i ja sumnjam da nisu imali baš nijednu opravdanu reklamaciju.
Evo ovih 10 je otišlo po asku 🙂
– što ćete s onima H50 ili peugeot 508 ???
– a ima ih više, bar te vrste naloga.
– I love this game.
Pozdrav !