Možda bi se i ovdje moglo nešto prodati:
Izvještaj je po mome mišljenju KATASTROFALAN.
– čitam polugodišnje izvješće ove firme te mi ništa nije jasno, možda zbog ovih vrućina.
– je li se slažete s mišljenjem ovog neukog investitora o KATASTROFALNOM izvješću.
– I love this game.
Pozdrav !
Ne slažemo.
Ta stavka ide pod rashode, pa su ovim"potezom" gotovo "sakrili" minus u izvješću od 58 milijuna kn. Time su "smanjili rashode" Da su sve knjižili kao do sada bio bi minus od cca 50 milijuna kn
Izvještaj je po mome mišljenju KATASTROFALAN.
– kad iz izvješća izbacimo svo muljanje uprave koliki je tu onaj stvarni minus ???
– I love this game.
Pozdrav !
čisto da ovaj forum ne postane totalni trash… i usput apel moredatorima da filtriraju ovakve grube neistine.
dakle, prema objavljenom polugodišnjem izvještaju imamo pad dobiti, pad prihoda, rast ugovorenih poslova!
ništa kritično, sve prema planu, odlična vijest je rast ugovorenih poslova.
i ne manje važno:
"Na 30.06.2012. godine ne postoji neizvjesnost vezana uz naplatu potraživanja za isporučena dobra i usluge koja bi značajnije mogla utjecati na financijski položaj Društva"
izvadak iz izvještaja:
DOBIT:
"Bruto dobit za prvo polugodište je iznosila 18,2 mil. kn (u 1.polugodište 2011.g. je iznosila
21,7 mil. kn)"
Neto dobit:
1-6 mj 2011 = 17.363.860
1-6 mj 2012 = 14.595.929
PRIHOD (kumulativno):
1-6 mj 2011 = 358.780.980
1-6 mj 2012 = 302.338.249
UGOVORENI POSLOVI:
Na dan 30.06.2012. godine vrijednost ugovorenih poslova iznosi 550 mil. kn što je rast od
28,2% u odnosu na isti dan prethodne godine kada je iznosila 429 mil. kn.
Trend rasta ugovorenosti predstavlja dobru osnovu za buduće poslovanje.
kolega ovo je izvještaj za Q2 i treba ga promatrati izdvojeno, usporedba polugodišta je nebitna.
Neznam kako će im pomoći ovih 550 mil kn ugovorenih poslova, kada ni Dalekovodu nije pomoglo.
Znate da Ingra ima ugovoreno 800 mil kn novih poslova a konkurira na tenderima većim od 1 mlrd eura
– je li točno ovo što piše ovaj neuki investitor ???
– hoće li ovom gubitašu pomoći ti novougovoreni poslovi ???
– I love this game.
Pozdrav !
Molio bih Ivanu7 da se ne ruga kolegama investitorima koji drugačije gledaju na poslovanje KODT. Nitko se nije učen rodio, gluposti pišu i bikovi i medvjedi. Zbog gluposti se ne treba nervirati, a ponekad od suprotne strane dođe zlata vrijedna informacija. Zato je potrebno da svoja mišljenja iznose i bikovi i medvjedi.
Izvješće je bilo potpuno u skladu s mojim očekivanjima. Prihodi 40 mln kn veći nego Q2 prošle godine, što nije posljedica pražnjenja zaliha (zalihe još malo porasle), pa će efekt prodaje zaliha biti vidljiv u sljedećim kvartalima. Profitabilnost je znatno lošija nego prošle godine, što je isto očekivano obzirom na silaznu fazu transformatorskog poslovnog ciklusa. Ovo se vidi iz stavke rezerviranja 2 mln kn vs. 18 mln kn prošle godine i smanjenja amortizacijskih stopa s ubrzanih na normalne. Ovo su 2 glavna kanala kojim se skrivala, odnosno ‘peglala’ računovodstvena dobit. Ovo polugodište je dakle stvarna profitabilnost otprilike takva kakvu su prikazali u izvješću, za razliku od prošlih godina kad su otprilike pola dobiti prikazivali, pola skrivali.
Vidim u bilješci na kraju izvješća da su u stečajnom postupku dobili Elektromaterijalovu nekretninu u ZG, Remetinečka 13. Ovo se odnosi na potraživanje prema Elektromaterijalu u iznosu 10 mln kn, koje je otpisano odnosno vrijednosno usklađeno 2010. godine. Nekretnina još nije uvedena u bilancu. Zna li netko iz ZG kolika je otprilike tržišna vrijednost te nekretnine?
Nakon Ingre najgore izvješće koje sam vidio ove godine.
– I love this game.
Pozdrav !
Neznam kako će im pomoći ovih 550 mil kn ugovorenih poslova, kada ni Dalekovodu nije pomoglo.
Znate da Ingra ima ugovoreno 800 mil kn novih poslova a konkurira na tenderima većim od 1 mlrd eura
– hoće li ovom gubitašu pomoći ti novougovoreni poslovi ???
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
Brko 7
Uh što si nam ti pametan, naročito oko onih komada što si kupovao na 1300 kn kad si pisao da će kodt za godinu dana biti 2000 kn.
Ajde brko, smiri strasti , budu ti brkovi posijedili od živciranja [bye]
Brko 7
– gospon Sprdak, stvarno nemam volje za svađanjem,
– molim vas da ne spamate ovu temu,
– a o vašoj ljubavi s brkom pronađite koji drugi forum, jer mene stvarno ne zanima je li vama na onim paradama u Splitu i Zagrebu bilo lijepo i jeste li tamo pronašli ljubav.
– I love this game.
Pozdrav !
@ brkata gospođa
Lijepo izgleda ovih 31% rasta prihoda u drugom kvartalu, šteta što profitabilnost ne prati prihode.
Kod usporedbe s Q2 2011 treba uzeti u obzir da taj kvartal nije bio baš reprezentativan na nivou 2011g jer su prihodi ostvareni u tom kvartalu bili 12% niži od prosječnih kv. prihoda.
Tu su još i rezervacije za popravke u garantnom roku koje su pale s 18 mil na 2 mil, baš me zanima kako oni računaju koliko će rezervirati novaca za kvarove ima li neka metodologija ili kako im pukne.
Također da bi se rezultat uljepšao može se i koristiti ubrzano ili usporeno amortiziranje imovine tako da i ta stavka uljepšava rezultat u H1 za 4 mil. Ova mala amortizacija me malo čudi s obzirom da je u H1 bilo više od 40 mil capexa
Primjenom tehnika kreativnog računovodstva RDG se može šteliti kako god poželimo ali nemože se s tim prevariti čak ni amater ekonomista kao što sam ja a kamo li veće stručnjake.
Ako se ne slažete imate na 956,77 jedan skriveni nalog 10×50, pa zajašite. 0,5 mil kn sigurno nije problem za investitora kao što ste vi