KODT (Končar-Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska KODT (Končar-Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

@ ivana7

Nemoj zaboravit oduzet 12% dividende od onih svojih projekcija kolike dividende bismo mogli dobit u buducnosti…mora i nasa RH od neceg zivjet

nije samo 12%, tu je još i prirez kojim te gradovi opljačkaju [angry]

moji postovi nisu poziv na kupnju ili prodaju dionica niti savjet za investiranje

Hvala Lynx, otprilike tako sam i ja razmišljao ali mi je trebala potvrda nekoga tko se ipak više kuži u problematiku. Ja imam i jedne i druge ali trenutno više vrebam P-A

@ ivana7

Nemoj zaboravit oduzet 12% dividende od onih svojih projekcija kolike dividende bismo mogli dobit u buducnosti…mora i nasa RH od neceg zivjet

nije samo 12%, tu je još i prirez kojim te gradovi opljačkaju [angry]
[/quote]
Prvo firma plati porez na dobit,zatim se naplati porez i prirez na dividendu isplaćene iz te oporezovane dobiti,ono što nam ostane opet će oporezovat kroz našu potrošnju(hrana,benzin,odjeća…)
I nikad dovoljno!Rupa bez dna…

"Only dead fish swim with the stream"

Vezano uz povlaštenu i redovnu seriju s gledišta malog dioničara, treba imati na umu da u slučaju preuzimanja, preuzimatelj nema obvezu dati javnu ponudu za povlaštene dionice, iako to može napraviti. Premija na redovnu dionicu sa stanovišta malog dioničara odražava vjerojatnost da će u budućnosti doći do preuzimanja i da preuzimatelj prilikom javne ponude neće jednako tretirati redovne i povlaštene dionice.

Moji postovi ne predstavljaju nagovor na kupnju, prodaju ili držanje dionica koje spominjem u tekstu.

Ide li netko od dioničara na skupštinu idući mjesec?
Neću biti prisutan pa ako bude što zanimljivo…

...''I try to buy stock in businesses that are so wonderful that an idiot can run them. Because sooner or later, one will.''

Treba imati na umu da u slučaju preuzimanja, preuzimatelj nema obvezu dati javnu ponudu za povlaštene dionice, iako to može napraviti.

Relativno nedavno su ovdje neki pisali kako ovo društvo nema perspektivu tako da bi se – čitajući njihove komentare – čovjek mogao zapitati tko bi uopće htio preuzeti ovo društvo. [smiley]

Relativno nedavno su ovdje neki pisali kako ovo društvo nema perspektivu tako da bi se – čitajući njihove komentare – čovjek mogao zapitati tko bi uopće htio preuzeti ovo društvo. [smiley]

Forum je mjesto na kojem ljudi pišu što žele. Svatko ima svoj stil ulaganja, svoj set investicijskih znanja, oni beskrupulozniji imaju i neke svoje agende. Među ostalim, tu se nalaze i mali investitori koji žele razmjenjivati znanja, mišljenja i informacije sa sličnim kolegama investitorima. Takav kaotični sustav od forumaša koji žele nešto naučiti o investiranju i firmama u koje investiraju zahtijeva sposobnost kritičkog rasuđivanja i filtriranja korisnih od beskorisnih informacija.

Moji postovi ne predstavljaju nagovor na kupnju, prodaju ili držanje dionica koje spominjem u tekstu.

O HEP-ovim investicijama za ovu godinu:

http://www.poslovni.hr/vijesti/hep-krenuo-s-pripremama-prodaje-cak-pola-milijarde-eura-obveznica-205588.aspx

HEP je dominantan KODT-ov kupac u HR, pa sam se malo poigrao povijesnim podacima o HEP-ovim investicijama i KODT-ovoj prodaji u HR kako bih otprilike izračunao KODT-ove prihode u HR za ovu godinu. Rezultat je cca 225 mln kn. Mislim da je i bigfoot prije par mjeseci računao nešto slično.

HEP investicije (2008): 2650 mln kn
KODT HR prodaja (2008): 153 mln kn
KODT/HEP: 5,8%

HEP investicije (2009): 2360 mln kn (index 2009/2008 0,89)
KODT HR prodaja (2009): 120 mln kn (index 2009/2008 0,78)
KODT/HEP: 5,1%

HEP investicije (2010): 1700 mln kn (index 2010/2009 0,72)
KODT HR prodaja (2010): 126 mln kn (index 2010/2009 1,05)
KODT/HEP: 7,4%

HEP investicije (2011): 2130 mln kn (index 2011/2010 1,25)
KODT HR prodaja (2011): 153 mln kn (index 2011/2010 1,21)
KODT/HEP: 7,2%

plan
HEP investicije (2012): 3500 mlrd kn (index 2012/2011 1,64)
KODT/HEP: 6,4% (average)
KODT HR prodaja (2012): 3500 * 6,4% = 224 mln kn

Dakle, moramo se ovdje jako jako potruditi glede izvoza da nam ne bi slučajno prodaja na domaćem tržištu ovako nekim rastom postala prevelikog udjela u ukupnim prihodima, želimo valjda nastaviti sa rastom udjela izvoza!! 😀

Krenuli su Hepovci žešće sa natječajima za transformatore,evo dva od jučer,procjena vrijednosti oko 14m kuna bez PDV.

HEP-Operator distribucijskog sustava d.o.o, Elektra Zagreb

Nadmetanje: Oprema za TS 110/10(20) kV Sesvete u izgradnji, nabava transformatora 110/10(20) kV, 2×40 MVA
Objavljeno: 28.05.2012. , vrijedi do: 09.07.2012.

HEP-Operator distribucijskog sustava d.o.o, Elektroistra Pula

Nadmetanje: Oprema za TS 110/20kV Funtana u izgradnji, nabava transformatora 110/20kV 2x20MVA
Objavljeno: 28.05.2012. , vrijedi do: 09.07.2012.

Ima i ovaj,vrlo zanimljiv:
HEP d.d., Sektor za nabavu

Nadmetanje: Energetski transformatori
Objavljeno: 11.05.2012. , vrijedi do: 21.06.2012.

Procijenjena vrijednost bez PDV-a: 72.000.000,00

Njemačka mora uložiti 20 milijardi eura u elektroenergetsku mrežu Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 30.05.2012. – 12:22:28

BONN – Proširenje električne mreže povezano s planiranim napuštanjem nuklearne energije stajat će Njemačku u narednih 10 godina oko 20 milijardi eura, upozorili su tamošnji mrežni operateri.

Ti troškovi uključeni su u 10-godišnji plan razvoja električne mreže, kazao je čelnik operatera Tennet Martin Fuchs na zajedničkoj tiskovnoj konferenciji s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel.
Plan su kancelarki Merkel u Bonnu predstavili veliki njemački operateri visokonaponskih mreža Tennet, Amprion, 50Hertz i TransnetBW.
Fuchs je rekao da će oko polovice ukupnog iznosa biti uloženo u modernizaciju postojeće mreže, dok će ostatak biti potrošen na postavljanje 3.800 kilometara novih vodova, uglavnom visokonaponskih.
Mreža mora biti znatno poboljšana kako bi mogla prenositi električnu energiju proizvedenu u solarnim i vjetroelektranama koje bi dijelom trebale nadomjestiti nuklearke. Njemačka je zakonom propisala potpuno napuštanje nuklearne energije do 2022.
"Ne bude li proširena električna mreža, napredak na području obnovljivih izvora energije neće dati rezultate", rekao je šef agencije za elektroenergetske mreže Jochen Homanna na istoj konferenciji za novinare.
Njemačkoj posebice nedostaju visokonaponski vodovi na potezu sjever-jug, budući da se energija proizvodi iz vjetra uglavnom na sjeveru dok se većina potražnje generira na izrazitije industrijski razvijenom jugu i zapadu zemlje

New Report

Close