KODT (Končar-Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska KODT (Končar-Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ako tako velikim i uglednim fondovima pada imovina, što se onda meni čudite i rugate.?

– ta velika i ugledna banka (HPB) i njezini fondovi su ogledalo ove države.
– gospođo Miami, nemojte se upoređivati s najgorim od najgorih.
– tu banku i te fondove, kao i mnogo toga u ovoj državi ne vode pametni i sposobni, to rade podobni i nesposobni.
– ali to je već politika a ovo je tema KODT.

– I love this game.
Pozdrav !

Projekcija uprave je više nego zadovoljavajuća,razočarala je katastrofičare koji su se nadali velikom padu prihoda a uprava prognozira povećanje.
Tu je bitna stvar da uprava nikad nije u negativnom smislu pogriješila u očekivanjima.
Ja vjerujem da će i ove godine prebaciti plan,jer tih 700 M prihoda su ugovoreni ili će to biti uskoro.
Do kraja 2012 ima još dosta vremena,da ugovore još nešto.Osim toga marže su valjda dosegle dno,i ABB očekuje oporavak u drugom dijelu godine.
Meni najviše od svega zanimaju projekcije za 2013 g.

"Only dead fish swim with the stream"

Plan uprave i trenutno poslovanje.

– u 1Q su proizvodili za 2Q i 3Q,
– tako će poslovanje u 2Q i 3Q biti bitno bolje nego u 1Q.
– a u 4Q će zbog povećanja proizvodnih kapaciteta moći ugovarati bitno veće količine.

– ova godina bi trebala biti rekordna što se tiče plana prodaje 708M.
– planirana dobit im je manja, vjerojatno to računaju s maržom cca 5% a na tržištu uvjek ostvare više tako da imamo te oscilacije +10% – +100% od plana.

– I love this game.
Pozdrav !

Buduće poslovanje i projekcija same uprave.

– na jesen će pustiti u pogon nove proizvodne linije.
– te je realno očekivati i veću proizvodnju.
– plan uprave je prihod od 1.000M Kn.

– kada na taj prihod od milijardu kuna stavimo minimalnu maržu koju računa uprava 5%,
– dobijemo 50M dobit, to podijelimo s dionicama dobijemo 195,60 kn.
– za dividendu izdvoje 40% te bi to bilo 78,24 kn po dionici.

– I love this game.
Pozdrav !

Buduće poslovanje.

– projekcija s prihodom 1.000M i maržom od 10%.
– moje mišljenje je kako se ispod 10% ne bi ni trebalo raditi.

– tu dolazimo do dobiti od 100M.
– dobit po dionici bi bila 391,21 kn, a dividendni prinos 40% od toga je 156,48 kn.
– a firma u toj računici dobiva 234,72 kn po dionici za reinvestiranje.

– kada stanu s širenjem firme, taj novac mogu slobodno podijeliti u dividendu.

– I love this game.
Pozdrav !

Buduće poslovanje.

– projekcija s prihodom 1.000M i maržom od 10%.
– moje mišljenje je kako se ispod 10% ne bi ni trebalo raditi.

– tu dolazimo do dobiti od 100M.
– dobit po dionici bi bila 391,21 kn, a dividendni prinos 40% od toga je 156,48 kn.
– a firma u toj računici dobiva 234,72 kn po dionici za reinvestiranje.

– kada stanu s širenjem firme, taj novac mogu slobodno podijeliti u dividendu.

– I love this game.
Pozdrav !

Meni ovo izgleda bolje nego Facebook na 100x earnings.

Kolika bi bila zarada ako je marza 17% ?

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

Buduće poslovanje, realna varijanta.

– u prethodna 2 posta su bile minimalna i maksimalna varijanta.

– projekcija prihod 1.000M i dobit 7.5% što daje 75M.
– dobit po dionici 293,40 kn, 40% div. 117,36 kn.

– ova dobit bi digla cijenu dionice na 3.000 kn, a mogli bi pisati kako je dosta jeftina i na 6.000 kn.

– trenutno uprava 60% dobiti zadržava za razvoj a u dividendu ide 40%.
– kada stane taj razvoj, ili se smanji, recimo kad bi 40% dobiti išlo u razvoj a 60% za dividendu.
– u ovoj projekciji dobiti 7.5% to bi bilo 176,04 kn dividende po dionici.

– u par narednih godina ćemo tu sigurno imati ovaj prihod i dobit o kojoj pišem.
– cijena povlaštene je trenutno na burzi, prodaja po 950kn, trži se po 940kn, a kako HPB agresivno izlazi iz ove dionice možemo očekivati cijenu i od 900kn.

– evo imati će te priliku kupiti nešto za 900kn a to će vam za koju godinu nositi 300kn dobiti godišnje.
– a sve to imamo zbog krize koja nam omogućuje stvarno jeftine kupnje.
– moram naglasiti i to kako u ovoj krizi ovaj tip industrije sigurno nije u krizi, jer u kriznim vremenima posluju i više nego dobro.
– a u nekim boljim vremenima će marža a time i sama dobit biti puno veći.

– I love this game.
Pozdrav !

– moram naglasiti i to kako u ovoj krizi ovaj tip industrije sigurno nije u krizi, jer u kriznim vremenima posluju i više nego dobro.
– a u nekim boljim vremenima će marža a time i sama dobit biti puno veći.

Hajde da ti malo pomognem.

Ja bih to ovako stavio:

Moram naglasiti da je kroz cijelo vrijeme krize ova industrija bila profitabilna iz dva razloga. Povecana potraznja za transformatorima u zemljama u razvoju kako zbog povecanja industrijske proizvodnje, tako i zbog migracija stanovnistva iz ruralnih u urbane sredine. Drugi razlog je decentralizacija izvora elektricne energije u razvijenim zemljama. Veliki izvori energije se nadopunjuju ili zamjenjuju sa vise manjih alternativnih izvora energije.

Kreditna kriza u Europi bi mogla zaustaviti ili odgoditi odredjene projekte i tako negativno utjecati na potraznju za transformatorima. Medutim, po mom misljenu (Ivaninom jer ovo pisam za nju) rastuca potraznja iz zemalja u razvoju je i vise dovoljna da nadaknadi moguci pad potraznje u Europi.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

evo i njega u KODTu:

"Također sam u zadnje vrijeme počeo kupovati KODT-P (kćerku KOEI) jer smatram da mu je cijena pala na vrlo atraktivne razine.

http://trzistakapitala.wordpress.com/2012/05/12/pregled-trzista/

– na ovoj temi ima dosta provokatora tipa gospon Lopine, ili koji se zahebavaju jer im je dosadno tipa gospon Twixer, ili neukih tipa gospođe Miami.

– većini vas je trenutno zabavno gledati kako dionice sastavnice Barcelone rone.

– ali jedan investitor kojega smatram najboljim na ovoj burzi, a dala sam mu i ime xy, je kupovao KORF na 22, ADPL na 50, PTKM 60, DDJH 35….
– kupovali ste i vi to isto, ali na kojim cijenama ???, barem većina vas.

– zanima me što mislite: je li cijena KODT pala na vrlo atraktivne razine ???

– I love this game.
Pozdrav !

– zanima me što mislite: je li cijena KODT pala na vrlo atraktivne razine ???

Profitabilnost KODT-a uvelike ovisi o odnosu potraznje i ponude za transformatorima. Sigurno je da ce kreditna kriza u Europi dijelovati negativno na potraznju dok ponuda nece pasti. Pitanje je do koje mjere ce pasti potraznja i koliko ce to utjecati na profitabilnost KODT-a.

kupovao KORF na 22, ADPL na 50, PTKM 60, DDJH 35….

Neke od ovih dionica je kupovao u 2. polovici 2008. po – iz današnje perspektive – izuzetno visokim cijenama što znači da nije nikakav genij. Jednostavno ima puno novaca s kojim na nelikvidnom tržištu može inicirati dizanje cijene.

@PersJesus

Ja se isto sjecam toga, to je bilo pred ponudu za INA-u. Tada je kupovao i DKVS. Puno ljudi je tada pogresno procijenilo da se se veliki dio novca iz INA-ine ponude vratiti na burzu.

New Report

Close