KODT (Končar-Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska KODT (Končar-Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ti baljezgaš…Ako tebi izvješće nije bitno, kupuj si što god misliš, ali se prestani prema meni ponašati
agresivno i vulgarno, kad ti ne odgovara komentar.

Ima pravo covjek. Baljezgas. Nije ni cudno da je vecina tvojih postova u rubrici "Bez cenzure".

Ajde nam argumentirano pojasni svoju tvrdnju da je "KODT jednako HEP dojucer".
Ako je moguce, sa nekim brojkama.

@Reisman: kolega TwinSpark je već ispravno odgovorio. Dodat ću samo detaljnije pojašnjenje. Stavka AOP 115 (promjena vrijednosti zaliha) je nastala zbog toga što se ovaj kvartal proizvodilo za zalihe. Zalihe još nisu fakturirane, tj. nisu generirale prihode. Za njihovu proizvodnju u ovom kvartalu utrošene su neke sirovine i nastali su drugi troškovi, što je knjiženo pod drugim rashodnim stavkama. Zato stavka AOP 115 kaže da ti troškovi nisu bili bacanje resursa, nego su povećali zalihe, koje će se prodati u narednim kvartalima i generirati nove prihode. Kad nagomilane zalihe budu prodane, to će biti knjiženo kroz AOP 115 kao dodatni troškovi sa pozitivnim predznakom. Nema nikakvog kemijanja vezano uz ovu stavku, niti iznos na njoj predstavlja umjetno uvećavanje dobiti.

Moji postovi ne predstavljaju nagovor na kupnju, prodaju ili držanje dionica koje spominjem u tekstu.

U procjeni ulaganja u KODT – svi koji ste sada kupovali napravili ste jednu veliku pogrešku u procjeni..
Procjena se odnosi na ono- ŠTO NE PIŠE U STRUČNIM KNJIGAMA , a kod nas postoji- a to je politički moment…

Nikad niste ovu firmu povezivali sa HDZ-om..a to je osnovna pogreška ……meni je uglavnom
jasno , što se dogodilo…..iako slabo poznajem djelatnost, iskustvo me naučilo nečem drugom.

Mislim sa si malo pobrkala lončiće… [smiley] tu je riječ o KODT a ne o građevinarima,ljubimcima HDZ,barem dok je bilo para.
Zapravo bi se moglo reći kako će KODT najviše profitirati od Kukuriku koalicije,jer tek ove godine dolaze dugo očekivana ulaganja u energetiku.

"Only dead fish swim with the stream"

Skupilo se ovdje dosta doktora i magistara koji uvjeravaju da je izvješće odlično.
Moja primitivna amaterska analiza kaže:
– da je u Q1 ostvaren pad prihoda od 47%, tj. firma se prepolovila. Nije to 5 ili 10% pada već dvostruko manje nego prošle godine.
-računovodstvena dobit je manja 42%, i izgleda nategnuto
– Q4 2012 su imali 470 mil ugovorenih poslova (rast 6%), pa im to opet nije pomoglo kod realizacije u Q1. Neznam kako će im pomoći ovih 538 mil kn ugovorenih poslova, kada ni Dalekovodu nije pomoglo.
Znate da Ingra ima ugovoreno 800 mil kn novih poslova a konkurira na tenderima većim od 1 mlrd eura

Izgleda da su oni HPB fondovi ipak napravili dobar potez kada su proteklih par mjeseci kipali ove dionice Serećku i Edi!

Da,u 4Q su imali ugovoreno 6% više poslova koji će se obraditi u sljedećim kvartalima,o čemu je uprava već obavijestila u prošlom FI.Zato im (još) nije pomoglo.U međuvremenu su u prva 3 mjeseca dobili još novih poslova,više od prethodne godine.

INGRA i DLKV su građevinari gubitaši sa ogromnim dugovima koje su u sektoru daleko više pogođenom od energetskog,opet se uspoređuju kruške i jabuke,osim toga previše su se oslanjale na Hrvatsko tržište dok kod KODT to nije slučaj.Ovim građevinarima svu dobit požderu nagomilani dugovi i kamate.
Također je uprava KODT neizmjerno bolja i poštenija od ovih mutikaša.Koja nikad nije razočarala svoje dioničare.

Stavka AOP 115 (promjena vrijednosti zaliha) je nastala zbog toga što se ovaj kvartal proizvodilo za zalihe. Zalihe još nisu fakturirane, tj. nisu generirale prihode.

Jel to dobro ili loše?

Jel to dobro ili loše?

Neutralno, obzirom na prirodu posla (lumpy). Prihodi po kvartalima znatno variraju. Varijacije u razinama zaliha to amortiziraju i osiguraju iskorištenost proizvodnih kapaciteta tijekom cijele godine.

Moji postovi ne predstavljaju nagovor na kupnju, prodaju ili držanje dionica koje spominjem u tekstu.

Iz izvjestaja KODT-a se nemoze puno saznati o perspektivama ove industrije u buducnosti.

Dobra vijest je da su danss izvjestaje izbacili i Siemens i ABB. Tamo se sigurno nasiroko raspravlja o potraznji za energetskom opremom kako u blizoj tako i u daljnjoj buducnosti.

Mislim da bi trenutnim i potencijalnim ulagacima bilo pametno procitati ta izvjesca.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

@bigfoot

Na kraju Q3 2011 su imali 377 mil kn ugovorenih poslova, pa su u 6 mjeseci realizirali tek 250 mil još uz novougovorene poslove. Čudno kako sezonski karakter do sada nije imao ovako drastičan utjecaj na poslovanje KODT.
Hoću reći da je vrijednost ugovorenih poslova relativan pokazatelj, tko zna što stoji iza toga možda su partneri u međuvremenu postali nelikvidni ili čak prestali postojati. Dok su bilanca i ridg konkretni pokazatelji iz kojih se puno bolje može zaključiti stanje firme nego iz naklapanja managmenta.

I Dalekovod je ne tako davno bio cijenjena firma, Miličić je bio nekoliko puta proglašavan managerom godine. Tada je isto bilo nezmislivo da Dalekovod posluje s gubitkom, spomen toga je na forumu bilo svetogrđe ali stvari su se promijenile.

Ovo izvješće KODT je u najmanju ruku čudno i zabrinjavajuće.Ovdje nije velik mcap pa nije velik rizik za gubitak dioničara, nije ni firma prezadužena pa može podnijeti da neko vrijeme posluje s nižim pokrićem troškova tj. brže i jeftinije se može prilagoditi ako to potraje.

Mi ne znamo kakvog su karaktera ti poslovi,niti koliko ih unaprijed dogovaraju,možda je to povezano i sa smanjenim kapacitetima a moguće je da imaju i problema sa naplatom,međutim koliko mi je poznato KODT vrlo dobro rješava ove rizike sa bankovnim garancijama.

Ako nemaju poslova zašto su zaposlili nove mlade inžinjere?DLKV svoje radnike vjerojatno opušta ili smanjuje plaću.
Managment je do sada vrlo dobro naklapao i vodio kompaniju,konzervativno,dobivaju poslove i na najzahtjevnijim tržištima.Nema razloga da im ne vjerujemo.
Milčić je proglašavan managerom godine u doba kada bi i mene proglasili za najboljeg,samo je bilo potrebno biti dobar sa premijerom.Tu je sve jasno.
KODT je u međuvremenu zarađivao svoj kruh većinom vani,daleko od politike i ostvarivao svake godine sve veći profit.

"Na kraju Q3 2011 su imali 377 mil kn ugovorenih poslova, pa su u 6 mjeseci realizirali tek 250 mil još uz novougovorene poslove."

Moguće da su imali problema sa tim poslovima zbog eskalacije svjetske krize u to doba,znamo kakva je panika vladala tada,problemi sa financiranjem.Možda su se poslovi odgađali i čekalo da stignu bolja vremena.

@Bigfoot

KODT je u vlasnistvu drzave pa mora "pomoci" da se smanji nezaposlenost, DLKV nema tu obvezu.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

ABB. US strong, China and Southern Europe weak. 1Q 2012

Vaš link

New Report

Close