KODT (Končar-Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska KODT (Končar-Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ako ćemo pošteno pogledajte stavku "Promjene vrijednosti zaliha proizvodnje u tijeku i gotovih proizvoda"
Inaće u njoj imaju – 10 milijuna , a sada imaju -68 milijuna. Ta stavka ide pod rashode, pa su ovim"potezom" gotovo "sakrili" minus u izvješću od 58 milijuna kn. Time su “smanjili rashode” Da su sve knjižili kao do sada bio bi minus od cca 50 milijuna kn

Izvještaj je po mome mišljenju KATASTROFALAN.

Nemam dionice kodt-a i ovaj post nije poziv na kupnju ili prodaju kodt-a

Ako ćemo pošteno pogledajte stavku "Promjene vrijednosti zaliha proizvodnje u tijeku i gotovih proizvoda"
Inaće u njoj imaju – 10 milijuna , a sada imaju -68 milijuna. Ta stavka ide pod rashode, pa su ovim"potezom" gotovo "sakrili" minus u izvješću od 58 milijuna kn. Time su "smanjili rashode" Da su sve knjižili kao do sada bio bi minus od cca 50 milijuna kn

slabo čitate izvještaj…

I'd rather have 1% of the effort of 100 men than 100% of my own effort

@lopina

Ti uopće nisi u toku 😀 A što se tiče dobiti, pa zar ovdje nismo prepostavljali da će biti čak negativna? 😀 Ti stvarno ne pratiš što se ovdje događa 😛 A glavno da znaš davati procjene vrijednosti. Kako si pobogu izračunao da je 1000 kn "skupo"?? A nisi bio svjestan niti situacije u ovom kvartalu o kojoj mi pričamo već mjesecima! Spavaš na satu!

Realno po meni je dobit negativna
Pogledaj ovu stavku " 1. Promjene vrijednosti zaliha proizvodnje u tijeku i gotovih proizvoda"

Inaće pod njom imaju smanjenje od 10 milijuna kn , a ove godine smanjenje od 68 milijuna kn, cime su utjecali na "samnjenje rashoda" a samim time ispada i kao da su imali pozitivan kvartal, ali po meni to nikako nije. Ipak, ja nisam profesionalac niti ovlašteni financijski analitičar, niti stručnjak, pa se ovo što ja pišem odnosi samo na moje vlastito mišljenje, bez sugestija i odgovornosti.

Nemam dionce kodt a i ovaj post nije poziv na njihovu kupnju ili prodaju

Inaće u njoj imaju – 10 milijuna , a sada imaju -68 milijuna. Ta stavka ide pod rashode, pa su ovim"potezom" gotovo "sakrili" minus u izvješću od 58 milijuna kn. Time su "smanjili rashode" Da su sve knjižili kao do sada bio bi minus od cca 50 milijuna kn

slabo čitate izvještaj…
[/quote]

dajte mi objasnite

i onda se pitamo zašto naš dragi lopina gomila minuse na burzi…pa njemu ni jedna dionica koja ostvaruje dobit ne valja

p.s. za sve "kratkovidne": pa KODT ne proizvodi/prodaje kruh i mlijeko da bi imao ravnomjerni prihod kroz godinu…narudžbe su tu, uz dvoznamenkasto postotno povećanje u odnosu na prethodno razdoblje…tko to ne kuži neka sluša lopinu [thumbsup]

i imam jedno pitanje za razmišljanje…kad u idućim kvartalima dođe do naglog povećanja prihoda hoće li to značiti da je KODT super-turbo-raketna dionica? Ili je istina negdje u sredini…ipak je samo super dionica [rolleyes]

Ponavljam za kolegu Twin sparka

A vi mi sad pojasnite što to ja slabo čitam [yawn]

slabo čitate izvještaj…
[/quote]

dajte mi objasnite
[/quote]
ta stavka je narasla zbog povećanja zaliha. dakle, kad bi taj iznos nestao iz te pozicije, pojavio bi se u prihodima tako da je neto efekt isti i ne bi bilo nikakvih 50 milijuna kuna gubitka kako vi velite…
neka me ispravi netko od kolega ako nisam u pravu.

slabo čitate izvještaj…
[/quote]

dajte mi objasnite
[/quote]
ta stavka je narasla zbog povećanja zaliha. dakle, kad bi taj iznos nestao iz te pozicije, pojavio bi se u prihodima tako da je neto efekt isti i ne bi bilo nikakvih 50 milijuna kuna gubitka kako vi velite…
neka me ispravi netko od kolega ako nisam u pravu.
[/quote]

Nisam siguran, eto. No kao što sam napomenuo, nisam profesionalac, pa i ja tražim nekoga tko bi nam dao odgovor.

Nisam siguran, eto. No kao što sam napomenuo, nisam profesionalac, pa i ja tražim nekoga tko bi nam dao odgovor.

naravno, nisam ni ja neki veliki stručnjak ali ako sami kažete da niste poznavatelj strukture izvještaja kako možete napisati da je neki izvještaj katastrofalan (i to velikim slovima)?

naravno, nisam ni ja neki veliki stručnjak ali ako sami kažete da niste poznavatelj strukture izvještaja kako možete napisati da je neki izvještaj katastrofalan (i to velikim slovima)?
[/quote]
Naravno da mogu, jer sam napisao da je izvjestaj " po MOM misljenju" katastrofalan.

Ja sam očekivao loše izvješće jer je jasno da netko tko izvozi na europska tržišta ne može poslovat dobro zadnjih 6 mjeseci. Svejedno ružan pad prihoda.

U procjeni ulaganja u KODT – svi koji ste sada kupovali napravili ste jednu veliku pogrešku u procjeni..
Procjena se odnosi na ono- ŠTO NE PIŠE U STRUČNIM KNJIGAMA , a kod nas postoji- a to je politički moment…

Nikad niste ovu firmu povezivali sa HDZ-om..a to je osnovna pogreška ……meni je uglavnom
jasno , što se dogodilo…..iako slabo poznajem djelatnost, iskustvo me naučilo nečem drugom.

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

New Report

Close