http://zse.hr/UserDocsImages/financ/KODT-fin2012-1Q-NotREV-N-HR.
Ugovoreni poslovi 37% veći u prva 3 mjeseca 2012…:)
Veliko stopalo
E pa čemu onda onakvi komentari?Lijepo su napisali i još prije najavili da će se to ispraviti u narednim kvartalima.
Novih poslova ima više,što je odlična vijest,ja sam očekivao manje,a u drugoj polovici godine veći rast.
Stopalo
I dalekovod ugovara svaki dan poslove. Pad prihoda od 50 % dovoljno govori o poslovanju kodt-a
Dakle sve kao što smo i rekli, ovaj kvartal se nije prodavalo nego se proizvodilo za sljedeće kvartale, stanje ugovornosti sjajno napreduje!
http://zse.hr/UserDocsImages/financ/KODT-fin2012-1Q-NotREV-N-HR.pdf
Pad prihoda,drastičan pad dobiti.
Ali budućnost je jako svjetla,ako bude sučano.
A ako ne bude zalihe će se povečavati,prodaja padati.
Prihvačanje realnosti je da je prema sadašnjim poslovnim rezultatima ova dionica precijenjena.
Svaka kupnja preko 1000 za redovnu je preskupo.Ako ovako nastave vidimo se na KODT_R-A na 800.
Ti uopće nisi u toku 😀 A što se tiče dobiti, pa zar ovdje nismo prepostavljali da će biti čak negativna? 😀 Ti stvarno ne pratiš što se ovdje događa 😛 A glavno da znaš davati procjene vrijednosti. Kako si pobogu izračunao da je 1000 kn "skupo"?? A nisi bio svjestan niti situacije u ovom kvartalu o kojoj mi pričamo već mjesecima! Spavaš na satu!
Stopalo
I dalekovod ugovara svaki dan poslove. Pad prihoda od 50 % dovoljno govori o poslovanju kodt-a
Evo opet,ne da mi se nadmudrivat s tobom,tu je samo riječ o knjigovodstvu odnosno o tome kad će biti knjiženi ti prihodi,da li je to u 1Q ,2Q ili 3Q sasvim svejedno.Ako to ne kužiš nema ti pomoći.
Povećanje poslova je odlična i neočekivana vijest,sve to bez novog laba i Čačićevih projekata,do kraja godine možemo očekivati još veći rast sklopljenih poslova i dobiti.
@lopina
Ti uopće nisi u toku 😀 A što se tiče dobiti, pa zar ovdje nismo prepostavljali da će biti čak negativna? 😀 Ti stvarno ne pratiš što se ovdje događa 😛 A glavno da znaš davati procjene vrijednosti. Kako si pobogu izračunao da je 1000 kn "skupo"?? A nisi bio svjestan niti situacije u ovom kvartalu o kojoj mi pričamo već mjesecima! Spavaš na satu!
Dvije godine je tok KODT doli.Manja prodaja,manja dobit i uvijek se čeka sutra.trend je takav da sutra izgleda lošije nego danas.Dionica bi trebala ići prema BV ako se pad dobiti nastavi.Logično.
1.Poslovanje u prvom kvartalu 2012. godine
Ukupni prihodi u prvom kvartalu 2012.g. iznosili su 115 mil. kn (u 1 kv. 2011.g. su iznosili
214,5 mil. kn, a ukupni planski kvartalni prihodi u 2012.g. iznose 177 mil. kn).
Bruto dobit za navedeno razdoblje je iznosila 6,8 mil. kn (u 1.kv. 2011.g. je iznosila 11,7 mil.
kn, a planska kvartalna bruto dobit u 2012.g. iznosi 9,3 mil. kn).
Glavni razlog smanjenih prihoda, a time i dobiti, je neravnomjerna ugovorenost za isporuke
po kvartalima u 2012.g. što je s jedne strane rezultiralo smanjenjem prihoda, a s druge strane
znatnim povećanjem zaliha proizvodnje u tijeku i gotovih proizvoda.
U prvom kvartalu 2012.g. ugovoreno je ukupno poslova u iznosu 189 mil. kn što je u odnosu
na isto razdoblje prethodne godine kada je iznosilo 164 mil. kn povećanje od 15%.
U skladu sa stanjem ugovorenih poslova za isporuke u slijedećim kvartalima 2012.g. očekuje
se postupno smanjenje raskoraka ostvarenih poslovnih prihoda u odnosu na planirane te
sukladno tome i postupno smanjenje zaliha.
2. Stanje ugovorenih poslova
Na dan 31.03.2012. godine vrijednost ugovorenih poslova iznosi 538 mil. kn što je rast od
37% u odnosu na isti dan prethodne godine kada je iznosila 394 mil. kn. Trend rasta
ugovorenosti predstavlja dobru osnovu za buduće poslovanje.
nadam se da mi ovo izvjesce dodatno jamci dokup kroz tekuci kvartal po dobroj "kratkovidnoj" cijeni, a buducnost je svijetla [thumbsup]
nadam se da mi ovo izvjesce dodatno jamci dokup kroz tekuci kvartal po dobroj "kratkovidnoj" cijeni, a buducnost je svijetla [thumbsup]
Dobar investitor je uvijek "kratkovidan".
Rijetki su koji mogu imati nostradamuske sposobnosti u vremenu dužem od nekoliko mjeseci.
Da sam unutra već bi je danas kratkoročno zatuka.pa ako bi mi kratkoročno u nekoj dalekoj budućnosti tj za slijedeći kvartal izgledala kao dobra prilika ponovno bi možda ulazija.
OPAAAAAAAAAAAAAAAAAa………….
dugo nije bilo ovakvog izvješća!JAKO LOŠE!
ovo me podsjeća na dalekovod, svaki tjedan nekakvo ugovaranje poslova a prihodi i dobit padaju li padaju.
čini mi se da je KODT prošao svoj vrhunac.ko na Mt.Everestu, odsad može samo dolje, čini mi se [bye]
http://zse.hr/UserDocsImages/financ/KODT-fin2012-1Q-NotREV-N-HR.pdf
Dakle,imamo dosad knjiženih 115M u ovom kvartalu i 538M ugovorenih poslova do 31.03.2012.Što bi suma sumarum dalo 653M prihoda,za sad.
U 2011 prihodi su iznosili 673,07M,to znači da već sad,u prva tri mjeseca fali samo 20M da se izjednačimo sa 2011.I još nam ostaje 9 mjeseci za ugovaranje novih poslova… [thumbsup]