– ključna promjena u valuaciji će se desiti kad se otključaju vrijednosti u ovoj dionici.
ovakve rečenice me napaljuju, grrrrrr.
ovakve rečenice me napaljuju, grrrrrr.
– vi se očito palite na ovulaciju.
– tako imamo plodno razdoblje i neplodno razdoblje.
– odnosno svaka dionica ima svoj ciklus.
– trenutno smo u neplodnom razdoblju te čekamo da nam se otključaju vrijednosti.
– I love this game.
Pozdrav !
jedan od najplodnijih komentara dosad
Da li se pitate zasto nema velikog aska na R-A, a postoji veliki ask na P-A? Mozda da ja ponudim odgovor: zato sto se taj koji je bio stavljao ask na R-A boji da mu skrbnicki u ZABI ne skine taj ask. Ne P-A nema tog straha jer se je vidjelo da ZABA skrbnicki ne kupuju P-A, nego samo R-A.
Drugo je pitanje mozda zasto ZABA skrbnicki kupuje samo R-A, a ne P-A….
Da li se pitate zasto nema velikog aska na R-A, a postoji veliki ask na P-A? Mozda da ja ponudim odgovor: zato sto se taj koji je bio stavljao ask na R-A boji da mu skrbnicki u ZABI ne skine taj ask. Ne P-A nema tog straha jer se je vidjelo da ZABA skrbnicki ne kupuju P-A, nego samo R-A.
Postaj te ponude, da vidimo o čemu je riječ.
Postaj te ponude, da vidimo o čemu je riječ.
[/quote]
pa vidi se na burzi: 116 @1050
zna li netko slucajno, ima li neki limit koliko dionicki fond (konkretno HPB dionicki) smije biti izlozen jednoj dionici? jer vidim da HPB dionicki trenutno ima 9,28% imovine u KODT.
znam sa to sigurno negdje pise, ali ne da mi se detaljno iscitavati sve dokumente da to pronadjem, pa ako netko slucajno zna…
hvala
Neće ni HPB više dugo štopati rast.Pitanje je trenutka kada će se i tu preliti kapital.
moraju prvo narasti druge dionice iz portfelja pa da se smanji udio KODT-a. Global je najkriticniji jer je tamo P-A + R-A preko 10%.
Ali to je zapravo dobro za nas. Njihova nevolja je nasa sreca. Oni moraju to jeftino prodavati i nadam se da ce to potrajati cim duze da ja uspijem izaci iz nekih drugih investicija i pojacati KODT.
zna li netko slucajno, ima li neki limit koliko dionicki fond (konkretno HPB dionicki) smije biti izlozen jednoj dionici? jer vidim da HPB dionicki trenutno ima 9,28% imovine u KODT.
– nemaju limita.
– HPB Dynamic, Kulska Banka a.d. 41.11% .
– je li tu trebam naglasiti kako je to fond s najmanjim prinosom, odnosno donose zgubitak.
– I love this game.
Pozdrav !
– nemaju limita.
– HPB Dynamic, Kulska Banka a.d. 41.11% .
– je li tu trebam naglasiti kako je to fond s najmanjim prinosom, odnosno donose zgubitak.
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
postoji limit, ali se tolerira odstupanje ako je papir nelikvidan (sto je tocno u slucaju kulske banke"
zakon o investicijski fondovima, clanak 101.
2. najviše 10% neto vrijednosti imovine fonda može biti uloženo u prenosive vrijednosne papire ili instrumente tržišta novca jednog te istog izdavatelja pod uvjetom da ukoliko je vrijednost prenosivih vrijednosnih papira ili instrumenata tržišta novca jednog te istog izdavatelja koji čine imovinu fonda veća od 5% neto vrijednosti imovine fonda, zbroj vrijednosti tih ulaganja za sve takve izdavatelje ne smije prijeći 40% neto vrijednosti imovine fonda, ali uz iznimku da:
a) u prenosive vrijednosne papire ili instrumente tržišta novca čiji je izdavatelj ili za koje jamči Republika Hrvatska ili jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave Republike Hrvatske, država članica ili jedinica lokalne uprave države članice, država koja nije članica Europske unije ili međunarodna javna organizacija koje su jedna ili više država članica članice, može se ulagati bez ograničenja pod uvjetom da:
– u prospektu, statutu i promotivnim materijalima fonda budu jasno naznačene države, jedinice lokalne uprave ili međunarodne organizacije u čije se vrijednosne papire i instrumente tržišta novca može ulagati više od 35% neto vrijednosti imovine fonda,
– se imovina fonda sastoji od barem šest različitih vrijednosnih papira ili instrumenata tržišta novca, i
– vrijednost niti jednog pojedinoga vrijednosnog papira ili instrumenta tržišta novca iz točke 2. podtočke a) ovoga stavka ne prelazi 30% neto vrijednosti imovine fonda.
Medjutim neka vas ne brine to sto HPB ima KODT kojeg se mora rijesiti. Zamislite situaciju u koje se u nekom gradu stanovi prodaju po 2000 eura kvadat, a vi imate priliku kupiti stan u zgradu za 1000 eura po m2 samo zato sto je prodavatelj u problemima.
Naravno da ce postojati stanovi s tom cijenom na trzistu tako dugo dok taj ne dodje do likvidnosti koja mu je potrebna. Nakon toga, cijena kvadrata ide na razinu cijelog grada. Mislim da je to prilicno jednostavno za shvatiti.
Ponavljam, ovo je san svakog investitora. Cijelo trziste ide gore, a jedna od najboljih dionica stoji samo zbog cinjenice da netko mora prodati odredjenu kolicinu. Ovo je bolje od arbitraze 🙂