KODT (Končar-Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska KODT (Končar-Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

KODT je više puta u zadnjih 7 godina povećavao dobit po stopi većoj od 20%. Trenutno (zadnje 2 godine) je u trafo biznisu određen višak kapaciteta što pritišće marže, ali očekuje se oporavak.

Kako posluju u krizi ???

– 2010. zarada po dionici 145,21kn.
– 2011. zarada po dionici 131,65kn.

– bilo je posla, radili su punim kapacitetima, ali zbog smanjenih marži dobit nije bila 20%.
– značajna stavka za ovu godinu je 31.12.2011. vrijednost ugovorenih poslova je veća 6%.

– ali i u ovoj krizi, na trenutnu cijenu dionice 1.100kn to je prinos po dionici od 11.9% .

– evo vam prikaz koliko vam donosi tih 11.9% računanjem kta. na kta.
– ulog 100kn kta 11.9% .
– za 5g. 175.45kn.
– za 7g. 219.69kn.
– za 10g. 307.82kn.
– ovo je i više nego dobro ulaganje jer za 6,x godina imate povrat investicije.
– i sve to u najvećoj krizi.

– I love this game.
Pozdrav !

To uz nove kapacitete i proširenje ponude na trafiće koji se prodaju uz veće marže, te napuštanje računodstvenog umanjivanja dobiti, daje dobru podlogu za očekivanja kako pred sobom KODT ima još nekoliko godina u kojima će dobit rasti po stopama od 20%.

Zašto će cijena ove dionice rasti ????

– ove godine u lipnju će biti završeno proširenje tvornice te će moći proizvoditi cca 50% više.
– a posla već sada imaju da boli glava.
– za ovu godinu već imaju ugovoreno 6% više posla.
– ova vlada planira puno love investirati u nove transformatore, KODT je do sada cca 85% tih transformatora proizvodila za izvoz u cca 30-50 zemalja.

– eto i ti novi proizvodni kapaciteti neće biti dostatni za proizvesti sve te transformatore koji se traže na tržištu.
– a marže će ove godine ići gore barem 10%, to predviđaju najveće transformatorske firme u svijetu, ako mi ne vjerujete otiđite na njihove stranice i to možete provjeriti.

– a sve ovo o čemu pišem možete vidjeti i na našoj burzi, više o tom fenomenu u sljedećem postu.

– I love this game.
Pozdrav !

– sada se bez problema može ići 20-30% gore.

[thumbsup] to je to! ima sam jedan nalog na kupnji zadnjih tjedan dana ali nije uspio proć nego samo dio. šteta!
[/quote]

DA sada kada ste se nakupovali po 1000 ja bi trebao kupovati vaše po 1100 ????

Zar nije lakše još malo srušiti pa kupiti po 800-900 ?
[/quote]

– ovaj post sam napisala 02.02.12.
– serije r više nema na 1.100kn, zadnja cijena 1.140kn.
– serije p još ima po diskontu od 1.050kn, ali to će se počistiti za par dana, a tada će serija r ići bez problema na 1.200kn gdje nas čeka novi otpor ili jedan manji postotak iskrcavanja HPB.

– zašto cijena neće ići na 500kn ????
– jer na toj cijeni prinos u prošloj najvećoj kriznoj godini bi bio 26.33%.
– a zgodno bi ju bilo kupovati po tim diskontnim cijenama kako zamišlja gospon Loris.

– trenutnu cijenu dionice moramo uspoređivati s dobiti koju nam ta dionica nosi.
– a tu imamo value + growth + yield kakvu nemamo na niti jednoj dionici na ZSE.
– zbog svega toga ove godine ova dionica može bez problema ići gore minimalno 20%.
– a idućih godina zbog većeg poslovanja i veće dobiti sigurno možemo očekivati i puno veći rast.

– zanimljivo mi je kako razmišlja većina investitora tipa gospon Lorisa.
– CROS mu je bila skupa na 4.000kn, a na 6.000kn ju je kupio jer je vidio dobru priliku.

– trenutno se na ovoj dionici kupuje budućnost, neka buduća veća cijena koju će uzrokovati value + growth + yield.
– rizik gubitka na ovoj cijeni dionice je cca 1%.
– a s velikom vjerojatnoćom od 99% mogu napisati kako će ova dionica rasti i to dugoročno.

– e koliko će sada rasti ????
– uvjek računam s najkonzervativnijom metodom.
– a to bi bilo cca 20% godišnje.
– tko misli da mu je to malo neka kupi INGRU koja dnevno raste po 28%.
– ali ne možete imati veliki rast i veliku sigurnost.
– ova dionica vam na ovoj cijeni pruža stvarno veliku sigurnost kako nećete pogubiti lovu na burzi.

– I love this game.
Pozdrav !

ivana7 @ pozovi lopinu na temu da pripomogne dovuc kupce sa svojim izracunima…mozda se koji nadobudni zaleti [rolleyes]

SVI SU SPAMERI IGNORE !!! D,D(dugoročni dokupljivači)bloger predvodnik :-)strucnjak

Jel ono ivana7 prodaje 151 kom KODT-P-A, valjda joj treba za CO?

– ovo je segment trgovanja koji trenutno nema nikakve veze s otključavanjem vrijednosti cijene ove dionice.
– ali kad bih imala mogućnost drukanja u tisku ovo bi jako brzo poraslo 100%.
– a nemam ni desetke milijuna kuna na raspolaganju tako da ju samostalno ne mogu napumpati 100% gore iako ova dionica ima fenomenalne mogućnosti za to.

– ali kada vidim da netko ovu dionicu ruši tada ju ja bez problema i grižnje savjesti još dodatno rušim stavljajući stotine komada na prodaju.
– u mogućnosti sam kontrolirati cijenu ove dionice.

– samo morate znati i to da nije bilo mene tu bi cijena bila pala ispod 900kn.
– ali moji nalozi od 50 dionica na kupnji spasili su stvar.
– ali niti jednu kupnju nisam uspjela napraviti s nalozima od 50 dionica, par puta su mi očistili naloge od 30 dionica, a većina kupnje je prolazila s velikim serijama sitnih naloga.

– morate znati i to kako ću isto kao i HPB na nekim cijenama morati skraćivati poziciju zbog velike izloženosti ovoj dionici.
– ali to dionici daje likvidnost, a i gospon Loris će dionicu kupovati kad uvidi kako ona vrijedi.
– to je taj fenomen burze, kad je nešto jeftino većinu vas to ne zanima, kako raste cijena tako se povećava promet i zanimanje za dionicu.

– I love this game.
Pozdrav !

mcap manji od 300 mil kn
dakle ovo nije fondovska dionica i fondovi koji su unutra su ovdje od stoljeća sedmog,a sada izlaze
izlaziti mogu,ali ulaziti i kupovati ne mogu
slažem se da je to prilika za kupiti veću količinu ako smatrate da dionica vrijedi više od ove cijene

Smatram da je po ovoj cijeni samo dobra prilika,ali ni kom slućaju i najbolja.

Ispravak netočnog navoda.

– ja imam puno neprijatelja na ovom forumu,
– ne vole me jer na temi Best buy već preko 3 godine u ovoj krizi pišem o dionicama na kojima se lova nije mogla izgubiti.
– na žalost većina vas je lovu pogubila, i to je ta ekipa koja me puni jedinicama.

– a gospon Lopina me svojim pisanjem iživcirao pa sam ga prošle godine na burzi financijski i psihološki doslovno uništila na dionici BRIN.
– tako će i sada na ovu temu doći većina investitora pisati negativno o ovoj dionici iako ove dionice nemaju.
– morate znati kako sam doslovno svakog od njih ošišala na ponekoj dionici.

– tako i u ovom gore citatu gospon Lopine imate više netočnih i neistinih napisa.
– ne znam zašto ga muči mcap (300 mil.kn), jer će već idućeg tjedna biti preko toga.
– na temi Best buy je pisao kako u ovoj dionici fondova nema.
– pa sam ja tamo pisala koji su fondovi u top10 i van top10 .
– kupite CD pa pogledajte, je li kupuju, i tko prodaje.

– gospon Lopina kog vraga će vam ova dionica dok na tržištu imate firmi poput Đakovštine, Magme, Zdenke, BRINA koji vas brine i ostalih bisera koje reklamirate.

– I love this game.
Pozdrav !

ivana7 @ pozovi lopinu na temu da pripomogne dovuc kupce sa svojim izracunima…mozda se koji nadobudni zaleti [rolleyes]

– evo tko mi se javio,
– gospon Inverter kojeg sam nekad davno dobro ošišala na ATPL,
– iako smo se poslje pomirili izgleda se neke stvari nikad ne mogu zaboraviti.

– ali ako je ovo loš druk postoji i tehnička analiza, a gospon Inverteu nije strana, jer s njom najčešće druka.
– pa postajte tu jedan graf da vidimo što kaže.

– s tim crtkarijama ja nikad ne drukam, ali ih redovito pratim, daju točnost od cca 70%.
– kada spojim TA + FA uvijek dobijem čistu sliku u kom smjeru će dionica.

– I love this game.
Pozdrav !

….ali očekuje se oporavak. To uz nove kapacitete i proširenje ponude na trafiće koji se prodaju uz veće marže, te napuštanje računodstvenog umanjivanja dobiti, daje dobru podlogu za očekivanja kako pred sobom KODT ima još nekoliko godina u kojima će dobit rasti po stopama od 20%. Vjerojatno tekuća godina nije jedna od tih, ali meni je investicijski horizont duži od 5 godina.

gospon Kerempuh.

– u jednom postu ste napisali više pametnih stvari kojih nema na prethodnih 50 stranica ove teme.
– u malom prstu vam je svo tehnološko znanje o ovoj dionici.
– kada čitam što pišete vi ste sigurno u upravi te KODT.

– na žalost ja nemam pojma o toj struji niti me to zanima.
– ali na temelju brojki iz vašeg posta mogu napisati više postova jer o dionicama, FA i TA znam sve živo.

– napisali ste kako vam je horizont investiranja u ovu dionicu duži od 5g.
– svaka dionica ima period kad je podcjenjena i precjenjena.
– ova je trenutno potcjenjena.
– ali ako upoznamo investicijsku javnost s stopama rasta dobiti od 20% godišnje ova dionica će jako brzo doći u precijenjeno područje.
– a tada će se skratiti i vaš investicijski horizont, pa će te lovu moći zavrtiti u još kojoj dionici.
– vrijeme je novac.

– zbog toga trebate pisati na ovoj temi češće.
– ali ne toliko duge postove jer 80% investitora ne čita duge postove.
– a i ja puno toga naučim iz svakog vašeg posta.

– I love this game.
Pozdrav !

kolegica ivana7

nemogu ne načiditi ovoj salvi jedinica kojom je izloženo svako vaše javljanje.
još malo pa će vam se zvjezdica zacrvenit pa tko će vas onda ozbiljno shvaćati?

razlog mog neznanja možda leži u mome ne tako davnom priključenju forumu pa neznam kome ste se sve zamjerili.
ne uspijevam vas obraniti, u mom arsenalu su samo dvije 100-tke koje sam vam priljepio danas, te izlazim javno s ovim u znanju da me automatski čeka top na komentar.

LP i ne dajte se obeshrabrit [cool]

...''I try to buy stock in businesses that are so wonderful that an idiot can run them. Because sooner or later, one will.''

@Ivana7: nisam u nikakvoj upravi, ja sam mali investitor koji investira svoju ušteđevinu. Pišem malo, kad imam nešto konstruktivno dodati raspravi. Razlog mog pisanja je razmjena informacija i mišljenja s drugim investitorima. Ne bih htio nikoga navući na bilo kakvu investiciju, svaka investicija nosi rizik. Rizik znači da se loše stvari ponekad realiziraju, a ja ne želim da mi itko to kasnije predbacuje. Zato molim da moje postove nitko ne shvaća kao poziv na kupnju i prodaju, što uostalom stoji i u mom sigu.

Moji postovi ne predstavljaju nagovor na kupnju, prodaju ili držanje dionica koje spominjem u tekstu.

nemogu ne načuditi ovoj salvi jedinica kojom je izloženo svako vaše javljanje.

– većina njih je ljubomorna jer ne mogu na burzi kunu zaraditi.
– a kako će zaraditi kad ne razlikuju što je to investiranje na burzi i investiranje na kladionici,
– za većinu je to isto, samo što kladonica pruža veće mogućnosti dobitka.

– a ti što mi daju jedinice jako dobro znaju kako je ovo i više nego dobra investicija.
– kupili bi svi oni ovo sada po 900kn, ali nema pa nema.
– ovim jedinicama misle kako će rušiti cijenu dionice, ali tako to ne ide.
– kupiti će oni sigurno jednog dana ovu dionicu, i to od mene.
– a onda se to naziva šišanje ovčica, jer će isti jednog dana ove dionice opet prodati meni, ali sa velikim diskontom.

– igrica je i više nego jednostavna.
– a dionica i previše dobra da bih na njoj mogla izgubiti novce.

– I love this game.
Pozdrav !

[qu

– samo morate znati i to da nije bilo mene tu bi cijena bila pala ispod 900kn.
– ali moji nalozi od 50 dionica na kupnji spasili su stvar.
– ali niti jednu kupnju nisam uspjela napraviti s nalozima od 50 dionica, par puta su mi očistili naloge od 30 dionica, a većina kupnje je prolazila s velikim serijama sitnih naloga.

– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
Znači ti si kriva što nisam uspio dokupiti na 901 kn pa sam kasnije morao platiti između 980 i 1000 kn.
Ipak nema veze ja i ovako zadovoljan.
Lijep pozdrav.

New Report

Close