Pa evo, ja mislim da bi to Siemens svakako htio jer je DIST jedna od rijetkih Hrvatskih tvrtki koja po ničemu ne zaostaje za bilo kojom u svijetu u svom fahu a toliko je etablirana da može vrlo dobro poslovati i bez Siemensa…Sad koji bi interes Končara matice bio da ga proda jednostavno ne vidim pogotovo nakon nedavnih velikh ulaganja [sad]
Pada mi napamet jedino udarac laktom u Bagina rebra od nekih novopostavljenih političkih mahera…
Nakon privatizacije energetskih transformatora prodaja je značajno skočila jer se počelo prodavat preko Siemensovih kanala, kad bi ostali na 49 % dionica DIST-a profit ne bi bio zanemariv jer bi prodaja preko Siemensa porasla – kao kod energetskih.
I meni izgleda da to nije opcija radi nedavnih ulaganja ali kao što rekoh priče kolaju a gdje ima dima ima i vatre.
Načuo sam da postoji interes Siemensa da otkupi večinski paket po principu kao što su napravili u energetskim transformatorima.
Navodno ni ekipa iz Končara ne bi imala ništa protiv jer im se preko Siemensa otvara tržište.
Što Vi mislite o svemu tome i da li je takvo preuzimanje realno?
Samo da nije slično kao sa CROS-om i Adrisom ?
Načuo sam da postoji interes Siemensa da otkupi večinski paket po principu kao što su napravili u energetskim transformatorima.
Navodno ni ekipa iz Končara ne bi imala ništa protiv jer im se preko Siemensa otvara tržište.
Što Vi mislite o svemu tome i da li je takvo preuzimanje realno?
Nudili su im svojevremeno ali je Siemens rekao da ih zanimaju samo veliki transformatori.
Ako procitas zadnji conference call Siemensa vidjet ces tamo da imaju viska kapaciteta transformatora.
Nadam se istim rezultatima kao lani
Prihoda ili dobiti? 😛 Tko zna možda prihodi i budu, ali dobit po mom skromnom mišljenju potpuno je nemoguće da bude kao prošle godine, štoviše ja se uopće ne bih iznenadio jednom izoliranom slučaju koji teško da će nam se skoro ponoviti a koji bi se zvao: negativni kvartal. Ali smirimo živce još ovih par dana, budemo vidjeli. Pa svima im je rok do 15.2. zar ne? Ništa se ne brinite. Ovo je sjajna firma, i najmanje je bitno kakav je neki izolirani kvartal sam za sebe. Ovdje nas zanimaju oni kvartali koji slijede! 😉
Ohoho, pa tko nam je to novi u top10! Poznato mi je to ime iz Dukata, i sad vidim nema ga tamo više u top10, valjda prodao. Netko tko ima ukus sličan mojem čini se! Ne znam kada je on ulazio u Dukat, ali ako je u ono slično vrijeme, i sada recimo izlaz… rekao bih da taj zna što radi. Kao što sam i pretpostavio: neki pravi investitor! 😉
Eh, taj Dukat divni, s kojom se nostalgijom sjećam te divne dionice, koja po meni sigurno vrijedi nešto više i od ovih cijena, ali što ćeš kada na tržištu postoje i one koje su puuuuno podcijenjenije, jednostavno čovjek mora biti racionalan. Ponekad mi je na nekoj čisto emocionalnoj razini baš drago što je KODT tako nisko, da ne dolazim u nikakve potrebe za prodaju jer to bi mi ovdje stvarno bilo teško. Još uvijek me boli nedavna prodaja jedne super-odlične, a da ne govorim tek malo slučajno ispuštanje jedne druge (netko mi gricnuo nalog oko kojega sam se baš premišljao da ga povučem) i sl. Uvijek se teško oprostiti od super dionica. Fala Bogu ovdje još nema potrebe za takvim što 😀
Disclaimer: imam KODT, nemam LURA, ovo nije nagovor na kupnju ili prodaju niti jedne.
Još uvijek nema izvješća.
Nadajmo se da će nas ugodno iznenaditi, s još boljim rezultatima od prošle godine, prvenstveno dobiti
Još uvijek nema izvješća.
Nadajmo se da će nas ugodno iznenaditi, s još boljim rezultatima od prošle godine, prvenstveno dobiti
Odakle ideja o takvim iznenađenjima? Imam osjećaj da nas ovdje namjerno zafrkavaš. Ja ću biti zadovoljan i sa prvim i jedinim negativnim kvartalom. Vi ostali ako ne shvaćate pojam dugoročnosti, ako ne shvaćate nevažnost izoliranih kvartalnih rezultata bolje da ne ulažete niti u jednu dionicu pa tako niti ovu.
Dragi Lynx,
već vas čitam par godina i divim se i rječniku, i taktu, i strpljivosti i znanju. Mislim da ovdje nitko od nas ne bi trebao ništa komentirati ukoliko ima i minimalno elementarno znanje o firmi….dakle, duogoročno i stabilno, elitna i gospodska dionica, konzervativna….traži i takve ulagače i klijentelu. Sve ostalo bi bilo sramotno..
znam da se slažete