Pa što mene miješaš sa ljudima poput Ivane7 i sl. trejdera. Inače koji su očito odavno izašli odavdje jer ih se dugo ne vidi tu i drago mi je da ih se ne vidi, makar i mi ostali tada ne pisali često jer se o ovakvim kompanijama nema što puno reći kada je sve moguće sažeti u jednu riječ kao npr.: izvrsno!.
A ja ti baš o tome pričam u prošlom postu ako ne vidiš, čudim se što nitko ne kupuje, i pokušavam tu naći neku logiku u okviru one tradicionalne igre sa HPB fondovima, gdje svi znaju da oni moraju prodavati pa nastoje im to uzeti što jefitnije, a oni pak ne žele baš u bescijenje prodavati pa to rade na kapaljku kako im kada zagusti, i to onda vječno nikakve likvidnosti, svi gledaju te njihove pakete ali ne mrdaju, to je ono što upravo ja također pričam u zadnjem postu, ja se ovdje najviše od svih čudim ovim malim likvidnostima, čudim se ljudima što ne kupuju, što ne prekinu tu besmislenu igru. Ponekad pogledam top10 i među ozbiljnim ulagačima ne vidim neke pomake, evenutalno sad vidim na mojedionice.com da je nedavno Bahovec kupio par dionica, njega vidim tako ponekad po par, ali to je čisto simbolično.
Meni je u mom malom portfelju KODT druga po veličini pozicija, odmah iza KORF, i ispred TUHO, JDGT, ADPL i sl. Ne mogu sada ništa više kupovati, jedino ako nekada nešto prodam, ovisno o tome kave budu cijene međusobno i kakvi mi udjelu u portfelju, jer niti jedna dionica mi obzirom da nisam baš tako iskusan ne smije biti više od 15-20 % portfelja da se zaštitim od evenutalnih grešaka i inherentne rizičnosti investiranja u dionice.
Ovdje se samo jedno pitanje kratkoročno nameće: dokle može dionica biti tako podcijenjena? Kad će više ti HPB fondovi svoje isprodavati, dokle oni misle zatrpavati ask svojim beskrajnim količinama? :rotfl:
A i ljudi nešto slabo to iskorištavaju, jer bez obzira što nitko ne prodaje osim tih koji moraju zbog limita itd., koliko vidim niti ne kupuju, ili ih ja ne uočavam samo?? :
U poslovanju nam ovdje obzirom na cijenu što se tiče nas kao investitora nije sada previše važno kako će stvari kretati narednih kvartala
Dionica može padati koliko god hoće, a ti se samo ćudi. Pa zašto ti ne kupuješ kada ti je tako jeftina. Vjerojatno zato što nemaš novaca, a to ti daje odgovor zašto i drugi ne kupuju..pa zato brate mili što nema para, znaš ono, ima dionica a nema para, sjeti se teorije o nestanku novca [yawn]
A pisati gluposti da nije važno kakvi će biti naredni kvartali, pa to je ravno samo tebi. Nego što je drugo bitno? Izgledaš kao da unaprijed tražiš alibi ako budu loši. Meni je itekako važno da izvješća dionica koje imam budu dobra, tj ne dobra, nego iz kvartal u kvartal sve bolja i bolja.
vi kolega t1000 uopće ne shvaćate……pravom investitoru je bitno da kompanija radi privremeno loše e da bi se što jeftinije nakrcao…..a tek nakon toga…..ide dobro poslovanje u prvi plan
vi kolega t1000 uopće ne shvaćate……pravom investitoru je bitno da kompanija radi privremeno loše e da bi se što jeftinije nakrcao…..a tek nakon toga…..ide dobro poslovanje u prvi plan
Ali Lynx je napisao kako nema novca za dokup…Što će on..Kako će njemu to pomoći ako mu kompanija bude loše poslovala?
utješiti će ga činjenica da drugi veliki likvidni investitori kupuju…….koji imaju još duži ulagački horizont od njega
možda bafet možda šoroš, bil gross….nikad ne znaš
a sem toga bolje novac imati u kodt nego u đuri đakoviću
nikad ne znaš unaprijed što je bolje trofazni transformator ili oklopnjak
tko zna možda ne bi bilo loše ući u kompenziraciju s đurom……..jel ima đuro cjenik pa da vidimo pošto je……..
D&ST zapošljava nove ljude:
http://www.moj-posao.net/Posao/194933/Projektant-transformatora-mz/
http://www.moj-posao.net/Posao/194934/Konstruktor-transformatora-mz/
Ilirika izašla u potpunosti na redovnoj.Još jedan bankrotirani fondić manje.
Bit će zanimljivo vidjeti tko je kupac.
E još samo da nam se riješiti HPB fondova! 😉 Pa da ovdje ostanu samo ozbiljni investitori, mali i veliki, ali ozbiljni. Najbolja firma je valjda zaslužila i takve vlasnike!
E još samo da nam se riješiti HPB fondova! 😉 Pa da ovdje ostanu samo ozbiljni investitori, mali i veliki, ali ozbiljni. Najbolja firma je valjda zaslužila i takve vlasnike!
I vlasnice