KODT (Končar-Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska KODT (Končar-Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Dotrajalost elektrodistributivne mreže u SAD-u postaje ozbiljan problem:

http://www.economist.com/blogs/babbage/2011/09/reliability-grid

I ne samo u SAD-u ;), kao što smo to ovdje već više puta spominjali. Netko reče da je lijepo biti u "mega-trendovima", e pa ovo je firma koja je dobro izložena jednom 🙂

Netko stavio 350 kom na prodaju na p i 300 komada na r 🙁

i to poprilicno nisko

Netko stavio 350 kom na prodaju na p i 300 komada na r 🙁

i to poprilicno nisko

Na kojim cijenama? Očito je maknuo. Ja sad gledam pa mi ima tek 311 komada na P, i to zadnjih 40 na 5.200,00 kn, a na R još manje, 297 komada, gdje je zadnjih 5 na 4.900 kn.

Ako netko misli da ove cijene oko 5.000 kn nisu nešto što ima veze s pameću, onda na prodaji izgleda da ima i manje "stvarnih" ponuda nego se ovako čini 😛 Ali ljudi naravno stavljaju/miču naloge kako im dođe, zabavljaju se, pa vidite da imamo i na kupnji naloge po cca. 800 kn i sl. To su sve neozbiljne stvari, jednako i ovi sa 800 kao i oni sa 5.000 kn, niti jedno ne može imati veze sa pameću.

Ja bih se mogao bez problema složiti sa time da ove ponude na 4 do 5 tisuća kn po dionici danas nemaju baš veze s pameću 🙂

Istina je danas negdje između 😉 Pogledajte malo snagu zarađivanja ove kompanije, konzervativno to projicirajte u budućnost, nekako diskontirajte nazad… i dobit ćete svoju procjenu, koja je očito negdje između 😉 A ljepota je u tome što je to "pomična meta", mi danas možda ne možemo reći da ovi nalozi na 5.000 kn imaju smisla, ali za par godina će imati u skladu s našim modelom (ako je rastući, tada je sve stvar godine točno u kojoj će neka vrijednost biti istinita)!¸

Končar D&ST nam je tako lijepo konkurentan i izgleda da tu svoju konkurentnost iz dana u dan dokazuje i osnažuje, da sam ja prilično uvjeren da su moje konzervativne procjene i pretjerano konzervativne, da bih i ja svoju procjenu vrijednosti vjerojatno trebao još podignuti, ali kako ja moram biti oprezan, moje procjene su takve kakve su, bolje da nešto i podcijenim nego da precijenim. Nevjerojatno mi je samo kako to da se mišljenja drugih ljudi još drastično razlikuju od mojega, kako cijena može biti tu gdje je, jer tu nema kompliciranih i teških stvari kao u nekim drugim dionicama gdje promaše 2-3 puta jer se tamo tobože boje ovoga, onoga… ne znam čega se ovdje ljudi imaju bojati, zašto ovdje ne mogu vidjeti ono što bi trebalo biti očigledno. Ovdje imamo dobru kompaniju, dobru upravu, sve je na svome mjestu kao u malo kojoj kompaniji u RH.

Za postizanje prošlogodišnjih rekordnih proizvodnih i izvoznih rezultata ove godine valja uložiti više napora s obzirom na pad cijene i ukupna kretanja na svjetskim tržištima, kaže šef Ivan Kaplan.

Za postizanje prošlogodišnjih rekordnih proizvodnih i izvoznih rezultata ove godine valja uložiti više napora s obzirom na pad cijene i ukupna kretanja na svjetskim tržištima, kaže šef Ivan Kaplan.

Nije važno,a ni čudno,kapaciteti su im puni a cijene transformatora pale.Sljedeće godine kad proradi novi laboratorij moći će ugovarati nove poslove,neovisno o kretanju cijena transformatora.I da,na ovu cijenu od 1000 kn očekujem solidnu dividendu od cca 6%.

"Only dead fish swim with the stream"

Fantastično, ugovorenost se popravlja, čak i dobit i u ovom prijelaznom periodu do proširenja kapaciteta unatoč nemogućnosti trenutnog rasta prihoda i dalje raste! Ovo je definitivno opet: iznad očekivanja! A moja očekivanja su ovdje uvijek velika 😉 Svakim izvješćem sam sve sigurniji da je ovo najbolja kompanija na ZSE.
http://www.zse.hr/UserDocsImages/financ/KODT-fin2011-3Q-NotREV-N-HR.pdf

Oprosti, ali gdje to vidiš da dobit raste?
Ja u izvješću vidim da:
– padaju prihodi *
– padaju rashodi *
– pada dobit
u odnosu na 2010. – kako u 9mjesečnom razdoblju, tako i u 3. kvartalu.

* – poslovni i prihodi i rashodi su u padu, u porastu su jedino financijski prihodi i malo financijski rashodi, ali oni su minorna stavka u ukupnim prihodima/rashodima.

Pardon, greška, dobit je isto pala : [lol] I to više nego sam očekivao obzirom na prihode, khm, no dobro nema veze jedan kvartal, budemo vidjeli kasnije 😛 Ja sam očekivao da će biti pad dobiti vrlo sličan padu prihoda, pretpostavaljao sam 10-ak % u odnosu na prošlih 9 mjeseci. A prihodi su pali 3 % a dobit skoro 10 % tj. dobit u skladu sa pretpostavakom ali na prihode koji su pali manje od pretpostavke, dobro to dođe onda tu negdje na više-manje u skladu sa očekivanjima.

Pardon, greška, dobit je isto pala : [lol] I to više nego sam očekivao obzirom na prihode, khm, no dobro nema veze jedan kvartal, budemo vidjeli kasnije 😛 Ja sam očekivao da će biti pad dobiti vrlo sličan padu prihoda, pretpostavaljao sam 10-ak % u odnosu na prošlih 9 mjeseci. A prihodi su pali 3 % a dobit skoro 10 % tj. dobit u skladu sa pretpostavakom ali na prihode koji su pali manje od pretpostavke, dobro to dođe onda tu negdje na više-manje u skladu sa očekivanjima.

ne, mladi kolega, ovdje i dobit i prihodi padaju već 2 kvartala.
i ovo je definitvno ispod očekivanja, ma šta mi pričali.
doduše, dionica je već potcijenjena, pa ne očekujem neku značajniju promjenu cijene.

KAD NEMA BOOKA, NEMA NI DRUKA!

Kako može biti ispod očekivanja kada radimo na punim kapacitetima u okruženju padajućih cijena? Nije bilo moguće drugačije, čeka se završetak novog VN laboratorija sa dodatnim proizvodnim kapacitetima i nastavak ugovoranja poslova koji će ih zaposliti! 😉 Ovo je kao što kažem "prijelazno razdolje" o čemu još od proljeća govorimo, sad nam je glavno da se ovaj projekt uspješno završiti i počne davati svoje rezultate već od drugog dijela iduće godine.

Ne napadajte Lynxa odmah teškom artiljerijom siguran sam da se samo malo nenamjerno zaletio…

Izvješće sasvim očekivano i po planu same uprave,rečeno je još prije da će se teško ponoviti ove godine REKORDNA 2010.
Vremena su teška ali i dalje se zarađuje,čeka se otvorenje novog laboratorija pa će biti i novih poslova,nisu uzalud zaposlili tih novih 17 visokoobrazovanih kadrova,da i žele sa sadašnjim kapacitetima ne mogu puno bolje…
Ja zadovoljan.

"Only dead fish swim with the stream"

Pa zeznuo sam se slučajno u prvom postu, htio sam čim prije staviti ovdje link da svi vide naše lijepo izvješće (jer skoro uvijek mi je lijepo, jedva ga čekam podijeliti i prokomentirati sa svima) pa sam prvu verziju posta napisao čim sam ga otvorio i pročitao letimičnim pogledom prvih pola stranice (i zamijenio one dvije kolone 2011./2010.), kasnije sam htio editirati, ali više se nije moglo editirati pa je prvo pogrešno zapažanje ostalo :P, a u drugom postu lijepo komentiram činjenicu da je dobit pala i više od prihoda (neočekivano) odnosno u apsolutnom iznosu taman "u skladu sa nekim realnim očekivanjima" (jer je prihod bio nešto iznad tih očekivanja).

Drugi put se neću žuriti prvi postati link 😀 (tj. postati ću samo link a komentar kada stvarno i pročitam bez preliminarnih komentara koji se očito ne mogu editirati jer ovdje brzo istekne mogućnost editiranja posta)

New Report

Close