KODT (Končar-Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska KODT (Končar-Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Nemam pojma…ali ovi iz Litve,Cipra,Rusije,Nigerije….valjda znaju.

"Only dead fish swim with the stream"

Zna li itko od Vas uopće koliko je cijena jedne tipske trafostanice u svijetu,a koliko u nas???
Očito da nemate pojma dok kupujete na ovim visinama!

gospon Splićo.

– vas je očito neki poslodavac uposlio na zemljanim i betonskim radovima za te kućice za transformatore.
– te ono osnovno što znam i ja iako se ne kužim u transformatore, niste vi pravili te transformatore s krampom i lopatom jer za to su potrebni neki drugi alati.
– te one oznake na tim transformatorima ne određuju nikakve visine, to su vam oznake za visoki napon, jer kada se to uključi ako to dirate ubiti će vas.

– nego koliko vas plate za jedan dan, sigurno vam nije lako to raditi sada po ovim vrućinama.

– I love this game.
Pozdrav !

Zna li itko od Vas uopće koliko je cijena jedne tipske trafostanice u svijetu,a koliko u nas???
Očito da nemate pojma dok kupujete na ovim visinama!

Ne znam za trafostanice, ali za naš proizvod – transformatore, cijene jako dobro znaju "kakve su naše i kakve od konkurencije" zainteresirani iz:

Švedske, Švicarske, Njemačke, Finske, Francuske, Velike Britanije, Estonije, Latvije, Litve, Poljske, Grčke, Cipra, Španjolske, Norveške, Danske, Islanda, Irske, Malte

BIH, Slovenije, Makedonije, Crne Gore, Austrije, Češke, Slovačke, Mađarske, Italije, Kosova, Bugarske, Rumunjske, Srbije, Albanije

UAE-a, Saudijske Arabije, Katara, Maroka, Nigerije, Alžira, Sirije, Libije, Mauricijusa, JAR-a

A oni koji se trebaju malo "podsjetiti" su iz: USA, Kanade, Brazila, Čilea, Indije, Kine, Rusije, Kuvajta, Jordana, Irana, Iraka, Tajlanda, Indonezije, Malezije, Australije, Belgije, Portugala, Kolumbije, Egipta, Bangladeša…

A naravno da postoji još velik broj raznih država raznih veličina u kojima još nisu nikada koristili naše proizvode, njima se toplo preporuča da malo prouče reference, cijene itd. pa možda nađu nešto za sebe!

P.S. Visinama čega? Poslovanje dugoročno ide ka novim i novim visinama, ali cijena dionice je nisko, duboko duboko u rudniku (zlata).

No, kad si mi na moju zamolbu održao lekcije o copyrightu i rekao "Trebao si kupiti. Kad sam ja mogao dati te silne novce za skupu Banku mogao si i ti.",

– evo danas sam pročitala taj famozni intervju u toj Banci.
– ta novina je stvarno preskupa i u njoj najčešće nemate što pametnog pročitati.
– ali možete kao ja besplatno u knjižnici, oni imaju i te stare brojeve.

– sve što je napisano u tom intervjuu imate napisano i na izvješću skupštine.
– ukratko,
– i u krizi nema problema za proizvodnju te povećavaju broj uposlenih,
– taj neki laboratorij će završiti sredinom iduće godine kada će imati 450 uposlenih te će nešto povećati prpizvodnju.
– u 10 narednih godina država će im vratiti 40% te investicije.
– za par godina će im proizvodnja porasti na milijardu kuna.
– proizvode 1-2% svijetske proizvodnje transformatora.
– najveća konkurencija su im dvije EU firme, zaboravila sam kako se zovu.
– zatim to rade turci, indijci, kinezi….
– ali na tržištu nema problema za tu industriju, sada nešto je bilo tipa kako oni mogu bez problema 30 puta povećati proizvodnju, ali nisam kužila što je tu pisac mislio, ili možda nije mislio.
– ove godine će za istu lovu morati više proizvesti jer je cijena proizvoda na tržištu nešto pala.
– konkurentnost proizvoda do udaljenosti 2-5.000km,
– kako tu ima industrijske špijunaže te kako puno toga ne objavljuju zbog konkurencije, ali u biti svi proizvode isto i svi se špijuniraju.
– tip se hvali kako dobro upravljaju rizicima, valuta i sirovina.
– možda će izgraditi jednu tvornicu u nekoj Afričkoj zemlji.

– i to bi ukratko bilo sve, ništa zanimljivog, ali to ste sve znali i otprije.

– I love this game.
Pozdrav !

Koliko ja znam jedna od njih ima sjediste u Svicarskoj.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

– evo danas sam pročitala taj famozni intervju u toj Banci.
– ta novina je stvarno preskupa i u njoj najčešće nemate što pametnog pročitati.
– ali možete kao ja besplatno u knjižnici, oni imaju i te stare brojeve.

– sve što je napisano u tom intervjuu imate napisano i na izvješću skupštine.
– ukratko,

Čemu uopće trošiš vrijeme na pisanje komentara na forumu, kad pola nisi zapamtila?
Odi u knjižnicu i pročitaj još jednom. Ovo ti je ni v rit ni mimo. nhf
[rolleyes]

Vrag šalu bere, a penezi ga ne!!!

Hvala Ivana. 🙂

Koliko ja znam jedna od njih ima sjediste u Svicarskoj.
[/quote]

Da, Trasfor u blizini Lugana. Do sada su im oni uzimali kolač vezan za specijalne (suhe) transformatore ali je odnedavno i DIST usvojio tu tehnologiju [thumbsup]

Tržište Afrike tradicionalno je i značajno za Končar, prije svega za hidroelektrane i transformatorske stanice, ističu.

Trenutno se u Ugandi dovršava veliki projekt hidroelektrane Bujugali za koje je Končar – Distributivni i specijalni transformatori isporučio energetske transformatore, u vrijednosti više od milijun eura.

http://www.business.hr/hr/Kompanije/Vijesti/Trziste-Afrike-znacajno-za-Koncar
Osim toga, aktualne su isporuke i u Mauricijus, Mozambik, Keniju i druge zemlje istočne Afrike pa će to biti prilika za razgovore s poslovnim partnerima i nove kontakte, ističu iz Končara čiji će predstavnici na konferenciji u Kampali održati i stručnu prezentaciju hidroelektrane Lešće.

"Only dead fish swim with the stream"

Interesantan osvrt na utjecaj električnih automobila na elektromrežu i mogućnost implementacije inovativnih smart grid rješenja:

http://www.economist.com/blogs/babbage/2011/09/recharging-electric-cars

Moji postovi ne predstavljaju nagovor na kupnju, prodaju ili držanje dionica koje spominjem u tekstu.

Tržište Afrike tradicionalno je i značajno za Končar, prije svega za hidroelektrane i transformatorske stanice, ističu.

Trenutno se u Ugandi dovršava veliki projekt hidroelektrane Bujugali za koje je Končar – Distributivni i specijalni transformatori isporučio energetske transformatore, u vrijednosti više od milijun eura.

http://www.business.hr/hr/Kompanije/Vijesti/Trziste-Afrike-znacajno-za-Koncar
Osim toga, aktualne su isporuke i u Mauricijus, Mozambik, Keniju i druge zemlje istočne Afrike pa će to biti prilika za razgovore s poslovnim partnerima i nove kontakte, ističu iz Končara čiji će predstavnici na konferenciji u Kampali održati i stručnu prezentaciju hidroelektrane Lešće.

Natjecali su se i za nekakvu Hidroelektranu u Egiptu. Ne znam kako je to zavrsilo, ako je zavrsilo.

Lesce se gradilo mislim 6 godina. Sto je vjerojatno svjetski rekord za tako malu elektranu.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

Dotrajalost elektrodistributivne mreže u SAD-u postaje ozbiljan problem:

http://www.economist.com/blogs/babbage/2011/09/reliability-grid

Moji postovi ne predstavljaju nagovor na kupnju, prodaju ili držanje dionica koje spominjem u tekstu.

New Report

Close