KODT (Končar-Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska KODT (Končar-Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Meni sjela za P-A al ne i za R-A (Zaba)

I meni ista stvar.
Isto zaba

Meni sjela za P-A al ne i za R-A (Zaba)

I meni ista stvar.
Isto zaba
[/quote]
Povlaštene imaju prvenstvo pri isplati dividende, logično [lol]

Prije par godina isplata za povlaštene išla je nekoliko mjeseci prije isplata za redovne. Još dalje u prošlost povlaštene su nosile duplo veće dividende nego redovne. Danas isplata redovnih kaska par sati, i još se žalite. Pa stvarno ste nemogući:)

Moji postovi ne predstavljaju nagovor na kupnju, prodaju ili držanje dionica koje spominjem u tekstu.

Ni meni nije redovna u Zabi,
mi smo malo na periferiji pa dok kamion dođe, dok oni to istovare ajmeee……

dobio sam obavijest da se KODT okrece filantropiji i kao jedna od prvih mjera je da ce dividenda za redovnu dionicu biti uplacena Hidrolektri.

Mozda je to objasnjenje [smiley]

DIONICE KAO ŠTO JE HDEL TREBA IZBACITI S BURZE JER SU ZAMKA ZA MANJINSKE DIONIČARE

dobio sam obavijest da se KODT okrece filantropiji i kao jedna od prvih mjera je da ce dividenda za redovnu dionicu biti uplacena Hidrolektri.

A jeli još možda znaš kako Hidroelektra to misli utrošiti?

[/quote]
proslijediti ce napacenim vecinskim dionicarima, iliti upravi
PIlipović, Marić i Salopek
[wink]

DIONICE KAO ŠTO JE HDEL TREBA IZBACITI S BURZE JER SU ZAMKA ZA MANJINSKE DIONIČARE

[/quote]
proslijediti ce napacenim vecinskim dionicarima, iliti upravi
PIlipović, Marić i Salopek
[wink]
[/quote]

Onda mi nije krivo.
Neka našemu Radi

Končar D&ST planira milijardu kuna prihoda 2015.

Končar D&ST ulaže 86 milijuna kuna u laboratorij za ispitivanje transformatora, a sljedeće godine otvara 30 novih radnih mjesta, kaže u intervjuu Banci Ivan Klapan, predsjednik Uprave

Dok druge kompanije odgađaju investicije za bolja vremena, Končar distributivni i specijalni transformatori (D&ST) upravo je krenuo u realizaciju 86 milijuna kuna vrijedne investicije – gradnju novog laboratorija za ispitivanje transformatora. Završetak laboratorija u srpnju 2012. otvara mogućnost povećanja proizvodnih kapaciteta i zapošljavanje 30 ljudi.

"Naš je projekt od Ministarstva gospodarstva dobio status nositelja poticajnih mjera i pokaže li se u sljedećih 10 godina uspješnim dobit ćemo porezne i druge olakšice. Donese li investicija novo zapošljavanje i dobit, država će nam kroz smanjenu stopu poreza na dobit u deset godina vratiti oko 40 posto njezine vrijednosti. Vrlo mali broj tvrtki u Hrvatskoj koristi ovu mogućnost, iako je to vrlo dobra i društveno korisna mjera", kaže u intervjuu Banci Ivan Klapan koji 20 godina vodi jedno od najuspješnijih društava koncerna Končar i jednog od vodećih hrvatskih izvoznika.

Cilj kompanije je da 2015. godine ostvari milijardu kuna godišnjeg prihoda. U radijusu oko 5000 kilometara drži 3 do 5 posto tržišta, pa čelni čovjek Končar D&ST-a ocjenjuje kako imaju dovoljno prostora za rast.

U ovom, jednom od svojih rijetkih istupa u medijima, Klapan govori o vrlo specifičnom biznisu s transformatorima, o industrijskoj špijunaži, te o složenom sustavu prepreka na koje nailaze pokušavajući ući na tržišta zapadnih zemalja.

Končar D&ST razmatra i pokretanje proizvodnje transformatora u Nigeriji, jednom od svojih najvažnijih tržišta na kojem ostvaruju oko 20 posto ukupnog godišnjeg prihoda.

Klapan također naglašava da je Končar D&ST, za razliku od mnogih drugih tvrtki u Hrvatskoj koje to ne čine ni danas, još prije 15 godina uveo hedging kao sustav zaštite za valute koje nisu euro, kao i terminske ugovore za strateške sirovine koje koriste u proizvodnji, poput bakra.

"Upravljanje rizicima važan je dio posla", poručuje Klapan duboko uvjeren da će onima koji spekuliraju na kraju zarada biti – nula!

http://www.bankamagazine.hr/default.aspx?TabId=393&View=Details&ItemID=70404

The cure for low price is low price. Demand goes up, supply comes down, the price goes up.

Klapan također naglašava da je Končar D&ST, za razliku od mnogih drugih tvrtki u Hrvatskoj koje to ne čine ni danas, još prije 15 godina uveo hedging kao sustav zaštite za valute koje nisu euro, kao i terminske ugovore za strateške sirovine koje koriste u proizvodnji, poput bakra.

<3

Rijetko kupujem novine, ali kad ovako imam najavu da u njima ima nešto dobro za pročitati – onda kupujem!

Već se i iz ovoga isječka na web-u sva suština vidi, ono što mi ovdje stalno pričamo (a nitko nam ne vjeruje, sudeći po cijeni dionice), kako je Končar D&ST odlična firma, kako ljudi odgovorno upravljaju kompanijom, razumiju pojam rizika za razliku od većine ostalih, ponosno i optimistično ali ipak oprezno/zdravorazumski vide svoje mjesto na svjetskom tržištu koje se trude dokazati, pokazati, osvojiti, postajući tako svakim danom sve jača kompanija tj. stvarajući vrijednost jednostavno rečeno, ono što mnogima u RH još uvijek nije jasno.

Stvarati novu vrijednost, konzistentno, sa hrabrim pogledom u budućnost ali nogama na zemlji, to je ono čega nam u RH još treba, kakvih nam još kompanija treba, pa da nam država počne sličiti na Švicarsku. Ovo je definitivno firma kakvu bi čovjek očekivao da je negdje u Švicarskoj a ne u RH.
Ovakve pozitivne iznimke bi trebale drugima biti uzor pa možda onda s vremenom nam sve u državi krene na bolje!

Nadajmo se da će se planovi ostvariti (i u najboljoj tradiciji KODT-a biti premašeni). 1 mlrd kn prihoda uz NPM 12% (do 2015. će valjda prestati gomilati rezervacije) je 120 mln kn neto dobiti godišnje. Ili cca 470 kn/share.
Veseli me i ova najava transplantacije proizvodnje u Nigeriju. Pretpostavljam da bi tamo slagali samo distributivne trafiće koji su regionalni proizvod jer imaju relativno veliki udio transportnih troškova po prodanoj jedinici.

Nisam još kupio časopis i pročitao čitavi interview.

Moji postovi ne predstavljaju nagovor na kupnju, prodaju ili držanje dionica koje spominjem u tekstu.

New Report

Close