Ma kakav veliki nalog na kupnji, kad je tako moćan zašto nije lijepo lupnuo 4% gore i stavio KODT u plus??? Koliko ovdje na KODT ima naivaca da je to čudo!
[bye]
Ovo je jedna od boljih tvrtki u RH po raznim pokazateljima koje neću sada nabrajati, još da im je veći postotak dividende koju isplaćuju i malo veća likvidnost bio bi to pravi dragulj.
Za neke druge koje se nude kao izvrsno ulaganje mogu samo reći "teorija veće budale" najbolje opisuje vlasnike tih bezvrijednih papira.
A čak je i John Maynard Keynes rekao nešto u stilu: Na takmičenju u izboru ljepote ne treba procjenjivati kandidate nego suce, jer o njima ovisi koji će kandidat pobjediti.
Ma kakav veliki nalog na kupnji, kad je tako moćan zašto nije lijepo lupnuo 4% gore i stavio KODT u plus??? Koliko ovdje na KODT ima naivaca da je to čudo!
[bye]
Nema potrebe za tim,
Od ove se dionice uvijek lijepo profitira.
I ne pišite više na ovoj temi ovde je sve već rečeno
Netrebaju nam drukeri ni prema dolje ni prema gore
Evo opet se hvale našim uspjesima, ali ne zamjeramo im to. Ponosna majka, nego što će drugo nego biti ponosna i hvaliti se našim rezultatima 🙂
http://www.koncar.hr/Novosti?year=2011&yearActive=yes&month=06&newsId=170
Molio bih thničare ako bi na ovoj temi mogli staviti kakav graf o kratkoroćnom kretanju cijene.
Napominjem, zanima me isključivo kratkoroćno kretanje.
Meni je ova dionica vrlo zanimljiva za kratkoroćno trejdanje, veliki spred između bida i aska je raj za trejdere.
Molio bih thničare ako bi na ovoj temi mogli staviti kakav graf o kratkoroćnom kretanju cijene.
Napominjem, zanima me isključivo kratkoroćno kretanje.
Pa hajde ljudi, odgovorite mu već jednom, i mene zanima što mislite!
Ljudi, jel isplaćena dividenda, ako je kada, ako nije kada bi trebala biti?
Još nije, mislim da treba biti negdje početkom srpnja (tj. najkasnije tada, očekujem otprilike cca. u petak 1. srpnja, ali vrlo važno.. dan tamo-vamo).
Uz malo veću likvidnost ova dionica bi mogla postati raj za trejdere.
Trejderi, koji su svijesni opasnosti u ovakva nesigurna vremena vole brze zarade, a velika razlika izmedju kupnje i prodaje na ovoj dionici bi upravo mogla primamiti takve ulagače.
A u ova turbolentna vremena se ljudi i najbolje osjećaju kad nešto zatrejdaju i bris u cash.
Ipak koliko god da mi šutjeli o tome, cijene su svakim danaom večini dionica sve niže i niže [bye]
A u ova turbolentna vremena se ljudi i najbolje osjećaju kad nešto zatrejdaju i bris u cash.
Ipak koliko god da mi šutjeli o tome, cijene su svakim danaom večini dionica sve niže i niže [bye]
Da, ne možda baš doslovno na većini ali "na polovici" da, sve niža i niža… jer je ljetna letargija počela, zar ne. O tome sam čak i ja nešto pričao krajem svibnja, o "feelingu", "stvarima u svijetu koje postaju čudne" i sl. stvarim tamo negdje na komentarima trgovanja ili gdje točne ne znam, samo što mi "investitori" za razliku od onih drugih, takve stvari ne govorimo sa takvom sigurnošću (ma tko može predvidjeti kretanja cijena??) nego sa distance i "kroz šalu" i nikad se kao vi ne veselimo unaprijed padu, evenutalno se veselimo nakon pada u smislu "sad je fino jeftino", ali nikada ne "prizivamo pad". Niti sam u proljeće 2009. govorio "e da još padne", nego sam samo rekao "e kako je lijepo palo, sad se mogu raditi povijesne kupnje".
Investitor treba biti pozitivan. Veseliti se današnjim niskim cijenama je samo po sebi pozitivno (druga stvar je što to nije ugodno onima koji su držali na puno višim cijenama) ali veseliti se nekom budućem (izvjesno imaginarnom) padu je iracionalno-zlonamjeran negativan stav. Naime kretanje cijena i tako nitko ne može predvidjeti.
Ja mogu jednoga dana kada tržište bude precijeno reći da mi je sve skupo, da ništa ne mogu naći, ali to nikada neće biti u formi "e da vam bar sve padne čim prije", nego strpljivo čekaš i kad/ako dođe-dođe. Eventualno kroz šalu možeš reći "mora da su nam kompanije postale sigurnije od države".
Danas je npr. ova dionica meni smiješno jeftina, ali neću kao niti prije što nisam reći "e da još padne", to jednostavno nije lijepo. I u ožujku 2009. kada je obzirom na situaciju recimo bilo to otprilike čak i sasvim slična "valuacija" ja sam svoje veselje niskom cijenom i "tmurnom situacijom" (u smislu optimista, koji u svakom zlu vidi neko dobro) izražavao upravo tako što sam govorio kako je jeftino i kako je to divna stvar za one koji žele dugoročno ulagati pa imaju cijene po kojima prema mom skromnom mišljenju nema šanse da su promašili i nema šanse da neće ostvariti nevjerojatan prinos. Dakle "super što je palo – jer možemo kupovati", ali niiikada "super da će pasti" (to NE možeš znati, kad je nešto besmisleno jeftino ne možeš znati da će postati još besmislenije, ali konstatirati da je neki pad ostvaren, to možeš i nemaš razloga ne učiniti), Situacija je zaista slična. Pa sad kao i uvijek, neki će kupovati a neki prodavati.
Sjetite se one "kupovati kada krv teče ulicama"… to nije morbidna izreka, to je optimistična (!) izreka, ona koja "tješi", koja nalazi "u svakom zlu neko dobro", koja je protiv nastavka iracionalnosti, koja je za okretanje smijera na bolje. A danas, obzirom na Grčku, obzirom na sve… kao da je malo ponovno počela teći, zato su cijene u svijetu pale i zato su kupnje povoljne ili povoljnije nego prije, kod nas malo manje pale ali kad su već i bile prepovoljne… ali kod nas bi ljeto i tako trebalo biti puno drugačije nego vani. Nama će turisti dolaziti, njima će odlaziti, nama će biti lijepo sunčano ljeto, drugima malo manje lijepo, naša su polja vrhunski urodila a cijene rekordne za razliku od onih kojima su poplave pola odnijele, nama turisti dolaze, mi imamo jednu od najboljih trafo firmi na svijetu… mi ćemo imati dozu "iracionalog optimizma" kojega će političari svojim obećanjima u predstojećoj predizbornih kampanji ljude zasipati… nije uvijek sve tako korelirano. Ne mora optimizam i pesmisizam biti na cijelom svijetu u isto vrijeme što zaista otežava market timing i čini ga još besmislenijim. Nema pogađanja kretanja cijena, ima samo promatranja vrijednosti i trenutnih cijena.
Na kraju krajeva, da vidimo kolika nekoleriranost, zar nije prilično vjerojatno da će naš oporavak akcelerirati 2012.?, međutim s druge strane u USA je tada već "vrijeme" za jednu normalnu cikličku recesiju. To nitko ne može pouzdano predvidjeti, niti jedno niti drugo. Ali izgleda izvjesnim, svakako na prvi pogled tako izgleda. Dakle skroz suuprotno.