KODT, stabilizacija cijene.
– tu sam još prije par dana računala neko dno,
– za p 1.200kn i r 1.300kn,
– cijena se je zadržala nešto iznad toga, ali gornje cijene su i dalje jake potpore.
– dosta stabilna dionica, očito je kako nema trejdera koji bi ju rušili.
– šteta što se je prodaja povukla dosta gore tako da će dionica i dalje biti nelikvidna.
– ali je činjenica kako tu ima jako malo slobodnih dionica.
– a sada nam je čekati 2/7 dividenda.
– i kraj srpnja za polugodišnje izvješće.
– I love this game.
Pozdrav !
Dividenda stiže 29.6. (izvor skdd)
Meni se samo ne svidja kad pogledam kupnju i prodaju na ovoj dionici jer na prodaji su takve rupe da kad bi netko sad lupio samo 30 komada na bid srusio bi cijnu preko 10%…
Meni se samo ne svidja kad pogledam kupnju i prodaju na ovoj dionici jer na prodaji su takve rupe da kad bi netko sad lupio samo 30 komada na bid srusio bi cijnu preko 10%…
Khm, a pogledaj R-A sada 😛
Netko bi kupio 350 komada?? [lol] Pa doslovno niti pola toliko ne bi skupio da pokupi sve izložene naloge na asku, sve do ovog zadnjeg od 4.900 kn 😛
Ma znam da…pojavila su se 2 naloga od 100 i 350 komada 🙂 evo i ja danas upecao 1 komad hehe
ali bez ta 2 naloga jutros uopce nije bilo lijepo za vidjet bid
[yawn]
– pitam se kakvi ste to vi dioničari ????
– što sve ne možete učiniti za sat-dva, dok ja u miru spavam.
– pa me sada zahebavaju na temi Best buy maksimalno za KODT koju vam tamo reklamiram.
– I love this game.
Pozdrav !
Ma znam da…pojavila su se 2 naloga od 100 i 350 komada 🙂 evo i ja danas upecao 1 komad hehe
ali bez ta 2 naloga jutros uopce nije bilo lijepo za vidjet bid
Evo ovaj od 350 komada je odmah prepolovio ga na 175 😛
To ti je inače sasvim nevažno, gledati bid i ask je jako zavaravajuće. Lako je povećati bilo jedno bilo drugu stvaru, kako se tko smisli igrati. Teško je utvrditi koliki dio je nekog bid-a i aska-a ozbiljan a koliko u svrhu stvaranja nekog "privida".
Ovaj koji je "stvaran" je pak više-manje špekulativan tj. gledajući bid i ask gledaš prije svega špekulante (a kakve veze ima gdje špekulanti vole špekulirati ili ne vole? Nihova stvar!) plus potencijalno s njima zajedno "obmanjujuće naloge" (ali ne znaš na kojoj su strani zapravo ti obmanjujući) tj. nikakvu stvarnu informaciju ne dobiješ iz toga.
Pravi investitori kada kupuju kupuju sa aska, kada prodaju prodaju na bidu (na normanlom tržištu…) i njhove naloge ne vidiš da tako "stoje". Osim, kada malo špekuliraju (udaljuju se od svoje čiste "investitoske naravi") sa sentimentom drugih sudionika pa se postave niže nego bi stvarno htjeli platiti na kupnji očekujući da će sami mu kapati jedan po jedan kako kojemu pukne film – to ima ponekad smisla, ali ovdje teško jer tu pretpostavljam nema puno naivnih koji bi prodavali tek tako "pošto poto", ili kad prodaje ako vidi da jednostavno nema bida (jer smo čudno tržište…) jednostavno mora formalno tako odraditi, staviti nalog pa ako će tko kupiti ili neće tj. ispada sumarno gledajući puno prirodnije stavljati ask (kada netko nekada želi prodati, makar bio investitor) a bid samo nekada (što ovdje nije slučaj, nema puno takvih "drhtavih ručica" valjda) pa prema tome prirodno je očekivati da ima više aska nego bida (jer možda i neki invesitori pogriješe, pa odluče prodavati) a većina zapravo jednog i drugog da nije investitorskog porijekla nego je špekulantskog i potencijalno čak "manipulatorsko-špekulantskog".
Tako da mene to uopće ne zanima, a ako bi me zanimalo čak bi mi manje ugodno bilo vidjeti veliki bid (kao onoga što se igra sa 350, pa 175…) jer to mi više znači da se netko ili igar manipuliranja dojmom (misli da je "cijena ugrožena", zašto?) ili misli da ima puno "drhtavih ručica" pa ih tako čeka (što nije da je neki problem, birga mene, ali nije mi to nešto fora za znati).
Tako da bih ja rekao da je ovo sve skroz nevažno, evenutalno ako je imalo mrvicu važno da je netko malo zabrijao da ima tu ipak dovoljno drhtavih ručica pa ih sad čeka sa tih 175 na R-A plus onih drugih 175 na P-A, ili su pak nekakvi trejderi koji nešto svoje kalkuliraju… ili je po srijedi neki samo malo očajni investiro koji ne zna kako kupiti kada na asku nema dovoljno, pa se igra bida sa glupim cijenama. Mislim to su prevelike količine da bi skupio na ovim cijenama. To samo te tzv. "drhtave ručice" mu mogu dati, ali zar ih tu ima toliko? Nisam to znao. Ali obzirom da baš ne pratim trgovinu, možda zbilja nisam u toku, možda on bolje zna i dobro zna koga čega sa tim nalozima.
Mislim, najviše špekulanata i drugih nesigurnih je na onima koje su u zadnje vrijema najviše rasle (a to nije KODT) i na tim jako rastućim ima smisla za prave investitore ići baš na bid, i to tako sa "niskim ponudama", loveći padobrance. Ovdje nismo imali takav rast, tu se nema koga loviti u padu.
@ ivana7
dobro jutro
pa neka zahebavaju,meni je isto zanimljivo citati prepucavanja na toj temi,jedna od drazih tema mi je bestbuy
ali tko se zadnji smije najsladje se smije,ne sumnjam ja u KODT
@ Lynx
i tvoje postove volim procitat iako se ne slazem uvijek
npr tvoje vidjenje situacije u Grckoj se ne poklapa s mojim ali necemo o tome ovdje da mi ne premjeste post
sto se tice bid i ask-a ja nastojim ne prodavati na bid-u i kupovati po asko kada imam vremena za cekati
KODT mi je dugorocno ulaganje pa ne razbijam glavu malim padovima samo sam iznio svoje misljenje u vezi supljeg bida ali i to je sada iza nas jer je kupnja trenutno visestruko veca od prodaje
Ma kakav veliki nalog na kupnji, kad je tako moćan zašto nije lijepo lupnuo 4% gore i stavio KODT u plus??? Koliko ovdje na KODT ima naivaca da je to čudo!
[bye]
Ma kakav veliki nalog na kupnji, kad je tako moćan zašto nije lijepo lupnuo 4% gore i stavio KODT u plus??? Koliko ovdje na KODT ima naivaca da je to čudo!
[bye]
E pa možda baš čeka takve koji misle poput tebe. Tko zna što čovjek kombinira. Neka svatko gleda svoja posla. Gledaj biznis i sam procjeni vrijdenost, sve ostalo su distrakcije koje nesigurne mogu samo ometati. Filtriraj taj šum! 🙂