Opet ste ovdje počeli neshvatljive mi drukersko-trejderske spike.. a baš je bilo fino dok je bio mir i tišina, valjda to mora tako, u intervalima… 🙂
Ivana7, ti se jako trudiš na marketingu ove firme, i znaš koristiti podatke u kontekstu cijele priče
o nadnaravno dobroj dionici. Ali, i slijepac vidi, da pokušavaš s malim brojem dionica , podići maksimalno njenu vrijednost, da želiš navući investitore na kupnju, jer ti smeta nelikvidnost ove dionice, i nikako da kapitaliziraš sve postignuto.
– nadam se kako će sama firma uvidjeti moje markentičke sposobnosti i ponuditi mi posao u tom njihovom markentingu.
– iako nemam pojma o transformatorima sigurno bih im podigla prodaju barem za duplo.
– evo od kada sam ja došla na ovu dionicu cijena je išla gore 30-35%.
– do kraja godine ju moramo nagurati do 100% i to bi bilo to što se tiće mog markentinga.
– samo očekujem i od same firme pomoć, njihovo je samo da rade kako su radili i do sada.
– te kako budu izlazila kvartalna izvješća tako će i cijena dionice ići lagano gore.
– I love this game.
Pozdrav !
Opet ste ovdje počeli neshvatljive mi drukersko-trejderske spike.. a baš je bilo fino dok je bio mir i tišina, valjda to mora tako, u intervalima… 🙂
gospon Lynx.
– točno, baš je bilo fino dok je tema bila tamo na 30. stranici i nije se ništa pisalo.
– zar je drukersko-trejderska spika što sam napisala sve živo o dionici.
– možemo slobodno diskutirati ako sam tu namjerno napisala koji netočan podatak.
– ali pišem sve i više nego točno.
– da ste pratili temu Best buy mogli ste zaraditi na KORF i JDAG po 10%, jer za razliku od vas ja ipak nešto i znam kada su u pitanju dionice.
– a vi se veselite kao mala djeca vašem mentoru koji će vas autobusom voziti od skupštine do skupštine.
– još vam samo nedostaju transparenti dolje kapitalizam.
– a biti će i besplatnih sendviča i coca- cole s akcije 2 boce 2.5l 22kn, plus plastične čašice.
– kakva bajna ekipa, skupštinari.
– a tek pjesmice u autobusu, od skupštine do skupštine….
– I love this game.
Pozdrav !
Ljudi, malo više tolerancije i sve će biti ok.
gospon Lynx.
– točno, baš je bilo fino dok je tema bila tamo na 30. stranici i nije se ništa pisalo.
– zar je drukersko-trejderska spika što sam napisala sve živo o dionici.
– možemo slobodno diskutirati ako sam tu namjerno napisala koji netočan podatak.
[/quote]
Gđice Ivana, Vi pišete stvari koje su krajnje neprimjerene, one priče o "marketingu" kao eufemizmu za "drukanje" i sl., to o mi je krajnje ružno i mislim da je protivno pravilima foruma.
Ovdje nam nikakav Vaš "marketing" ne treba.
KODT – malo statistike 1Q.
– evo bliži se izvješće za 1Q,
– do sada su ga davali od 23/4 – 30/4.
– u zadnje dvije godine 29 i 30, nikada do sada 31.
– evo, tako mogu biti sigurna kako ćemo vidjeti to izvješće 29/4.
– 1Q 10 +6.42%
– 1Q 09 +0.68%
– 1Q 08 +57.76%
– 1Q 07 +105.83%
– 1Q 06 -1.93%
– ovo pišem jer će o tome izvješću ovisiti daljnja cijena dionice.
– prije 5g. su imali neznatni minus, pa zatim dvije godine s velikim rastom,
– da bi u zadnje dvije godine smanjili taj veliki rast na neki normalni rast.
– evo neka moja optimistička špekulacija o rastu u 1Q 2011. od cca +10%.
– i još malo statistike,
– u zadnjim godinama je cijena uvjek malo narasla nakon 1Q, da bi nakon toga bila ravna crta do dividende nakon čega pada cca 5-10%, i tek nakon ljeta neka stabilizacija cijene.
– I love this game.
Pozdrav !
Zato što travanj nikada do sada, pa ni sada, nije imao 31 dan 😛
Ne znam što ti ovo znači da o ovom kvartalu ovisi daljnja cijena dionice (čak i da je efikasno vrednovana obzirom da vrijednost ne bi ovisila gotovo ništa o tom jednom kvartalu nema razloga niti za cijenu… a ja smatram da je jako podcijenjana, tako da ovo nema nikakve veze osim "psihološko-špekulativne" a u to se ne treba pouzdati, ludost tržišta ne možeš "pogoditi"), ali ono s čime ja "špekuliram"… je malo suprotno od ovoga tvoga, da bi ovaj prvi kvartal mogao biti prilično slab. Nikakav "rast" (barem prihoda ne, dobiti… to već: tko zna :P).
Međutim već sa ostatkom godine "špekuliram" da bi se stvari mogle radikalno poboljšati, čista suprotnost onome što bismo mogli vidjeti na prvom kvartalu. No to su sve moje zaista tek špekulacije, ništa vrijedno spomena, i pogotovo ne vrijedno u investicijskom smislu. Investira se radi dugoročnih očekivanja a ne špekulacija o poslovanju jednog kvartala ili jedne godine.
KODT – komentar trgovanja.
– noćas sam odlučila rušiti, odnosno rasprodati KODT.
– tu sam ostvarila lijepi plus pa mislim šteta ga ne realizirati.
– a plan mi je bio skupiti dividendu i ostati u ovoj dionici cijelo ljeto.
– a kupnje ima stalno, mjesecima je veća od prodaje, jutros je bila i na dobrim cijenama.
– vidim EU otvorila u dobrom plusu, kod nas oko nule i tako sam odustala od prodaje.
– a žao mi ju bilo prodati, zadnjih desetak dana na ovu dionicu sam utrošila sate i sate.
– sada puno toga znam osim ono glavno što je transformator, ali to je i onako potpuno nebitno za bavljenjem ovom igricom.
– I love this game.
Pozdrav !
Investira se radi dugoročnih očekivanja a ne špekulacija o poslovanju jednog kvartala ili jedne godine.
KODT kao dugoročna investicija.
– evo prikupila sam sve dividende od 1995, a mogo mi je to postati gospon Lynx, ali nije.
– tako mi dođe neki prosječni godišnji dividendni porast 7.4%.
– i kada to ubacim u kalkulaciju da svake godine svu dividendu reinvestirate dobijem budući prinos samo na ime porasta dividende u sljedećih 10g. 164.52% ili godišnje 16.45%.
– a ta dividenda i nije nešto velika, ali je opet veća od bankarske kta. i svake godine je veća i veća.
– a druga kalkulacija je na porastu cijene same dionice.
– sada nam je p/e 8.3 , a to nam kaže da ova cijena iako se je povećala još uvjek je jako jeftina jer zbog dobrog poslovanja firma još uvjek ima nizak p/e što nam kaže kako će firma vratiti naš novac za 8g., za usporedbu pogledajte koliki je taj p/e na np. LKRI.
– I love this game.
Pozdrav !
– na ovoj temi sam pronašla samo 2-3 lika na temelju čijih pisanja se mogla zaraditi lova.
– ako pratite temu Best buy moći će te vidjeti kako se na mojim postovima lova mogla zaraditi, grešaka skoro pa i nema.
– a na ovoj temi imamo samo veličanje KODT, i velika većina vas na ovoj dionici nije zaradila novce.
– evo nekih bisra od drukera Lynxa na ovoj temi.
– 26.11.08. ja sam ovdje u minusu točno 50%, Lynx.
– 24.03.09. do 1.1.2010 doći će do 10.000kn.
– evo gospon Lynx ako želite da dopišem još koji vaš biser samo mi javite.
– na žalost nije sam gospon Lynx, 98% vas na ovoj temi ima zabilježene fenomenalne bisere.
– ali ako to tu počmem postati što ste sve pisali posvaditi ću se s većinom a to mi nikako nije cilj, ali imam puno toga zabilježenog na papiru, jer dobro je znati tko što piše i kako drukate.
– I love this game.
Pozdrav !
KODT vrh vrhova.
– tada je p/e bio 60, a p/e x p/b 210.
– zanimlji je, što je tada pisao moj prijatelj Vlad111,
– 19.10.07. p/e može i do 80, zanimljivo je pročitati cijeli post.
– kako li ga samo može drukati jedan tada magistar ekonomije, a sada vjerojatno i doktor.
– na niske grane je spala i ta ekonomija.
– i nakon godinu dana 27.11.08. evo smrade111, stvarno si bijedan, neću napisati tko je to izjavio jer tog autora cijenim.
– ali i više nego zabavno mi je bilo čitati euforiju na vrhu.
– a još zanimljivije mi je bilo na dnu kada su vam popustili živci.
– a tada je bio i moj prvi ulaz u ovu dionicu.
– I love this game.
Pozdrav !
Wunderkind.
– čitajuči ovu temu ovo mi je zbilja najbolji lik na ovoj temi.
– sve je dobro pisao.
– KODT je i tada bila super firma, ali nije bila dobra cijena.
– stvarno mi je žao kako je zaglavio, a sve je pisao jer je nekada svaki treći post bio njegov.
– nije pogodio s ulazom, ušao je visoko, pa dokupljivao, pa margin krediti, i kada je dionica došla do dna tada je nekako i prestao s pisanjem.
– a stvarno me zanima kako je prošao, i je li se još bavi dionicama.
– njegov zadnji post je bio, ovo je i dalje super dionica.
– evo ovo vam je primjer kako se može loše proći i na jednoj super dionici.
– ali svi oni koji nisu prodali sigurno će doći u pozitivu.
– još uvjek je ova dionica na dnu, a ovaj porast cijene nije ništa jer je firma u međuvremenu stvorila duplu vrijednost.
– a kako je nekad bila jeftina tako je i sada.
– sve ostalo će učiniti vrijeme i pozitivno poslovanje firme.
– ali opet ponavljam, dobra firma nije i garancija da će te na toj investiciji i zaraditi lovu.
– očit primjer je gospon Wunderkind.
– iste greške je radio, i ponovno će raditi gospon Lynx, njemu to nikada neće biti jasno, isto kao i meni što nikada neće biti jasno što je to transformator.
– I love this game.
Pozdrav !