Delux evo nude ti 200 komada na 1199 a imaš skoro 350 komada do 1200 na p. Jel i to premalo komada za tvoj apetit? [proud]
Želiš li mozda jos koji nalog na prodaji [wink]
[/quote]
Nemam ja casha koji bi to mogao progutati. sreća u nesreći je da zato imam mogućnost čučenja na bidu i laganog sakupljanja. A ako je taj nalog tvoj onda hvala, gušt je kupovati po manje od 1120.
Želiš li mozda jos koji nalog na prodaji [wink]
[/quote]
Nemam ja casha koji bi to mogao progutati. sreća u nesreći je da zato imam mogućnost čučenja na bidu i laganog sakupljanja. A ako je taj nalog tvoj onda hvala, gušt je kupovati po manje od 1120.
[/quote]
Kolega, kupujem kodt vec gotovo godinu dana…prve dionice sam kupio prije cca 2 god, od tada stalno dokupljujem…strpljivo… jedino sam vecu kolicinu odjednom kupio tamo na 1050 redovnih kad je izlazio onaj fond…i prije par dana sam se malo poigrao i pocistio redovnu dionicu…
trenutno mi kodt-r i p cine zajdeno najveci udio u portfelju..moslim da je to zbilja najbolja tvrtka na zse…odlican mi je i tuho i smns i ledo i atgr, ali ipak sam odlucio najveci dio portfelja imati u kodt…svidja mi se i posten odnos prema dionicarima, jos samo da se odcijepimo od Koei i ima da bude igranka [tongue]
Treba biti strpljiv i reinvestirati dividendu pa kroz par godina( to je dulji rok, mozda 5 god) mozda se diviti cijeni i 10-ak puta vecoj nego danas
Može objašnjenje za laike?
Hvala.
[/quote]
ne može..
laicima nije mjesto na trzistu kapitala.
[/quote]
Deluks ja dao target od cca 1400 za kodt-ra. Formirao se simetrični trokut koji je formacija nastavka trenda. Target od 1400 je dobio tako što je povukao paralelnu liniju sa donjom "stranicom trokuta" i okomitom linijom baze trokuta.
nisam mislio na dividendu vec na kapitalni rast…a velika dividenda ce doci kada tvrtka prestane rasti, kad roe pocne stagnirati..da je tako, vec sada bi mogli imati cca 150 kn dividene…
ali ljudi ne razumiju da kodt samo 40 % isplacuje u dividendu, a ostatak ide u kapital i rezerve…ali ono sto je najzanimljivije, povrh svega oni svake god rezerviraju cca 25 milja kn ..90 % toga ce sigurno uci u kapital i rezerve…pa pogledajte cash flow, pa nema bolje tvrtke na zse..cak ni ledo ne posluje ovako dobro
@deluks
ma kodt je u redu , nego vidim da si počeo spominjat i smns , pa me zanima koliki je uopće free float
izgleda da je na ovoj dionici dosegnuta nirvana, nitko ne bi prodao po nižoj cijeni a nitko kupio po višoj. tko kaže da tržište ne može biti savršeno efikasno… [smiley]
Ili su se špekulanti jednostavno istresli, mi dugoročni niti ne gledamo ove stvari koje se drže doživotno, a kupaca kao i inače nema jer na cijeloj ZSE je opčenito malo investitora. Malo koga zanimaju "dosadne dionice". Oni bi svi one kojekave Ingre, Hg-spotove, Magme i druge "uzbudljive" stvari.
Ovo je dionica u kojoj se samo čeka dividenda, svake godine sve veća i veća, i to je to. A cijena dugo miruje, dok iznenada ne uzleti (pa svi iznenađeni ne stigunu to "uhvatiti"), pa opet malo stoji dok iznenada ne uzleti… i tako stalno… prilično dosadno, ali kao što najbolji investitori često i naglašavaju: "pravo investiranje je uvijek dosadno", i najveći se prinosi ostvaruju na "dosadnim dionicama", u firmama koje prave "dosadne" proizvode poput transformatora (za koje kao što smo vidjeli i ovdje mnogi ljudi niti ne znaju čemu služe…)
Ali o efikasnosti tržišta nema niti govora, jer da je tržište efikasno cijene bi morale biti bitno drugačije od ovih 🙂 Ovo je samo "zatišje" pred buru. Mirno more ne znači "efikasnost". Da bi brod mogao ploviti potreban je vjetar, a mi imamo čvrst brod i dobra jedra, spremni na svaki vjetar koji može doći.
Deluks ja dao target od cca 1400 za kodt-ra. Formirao se simetrični trokut koji je formacija nastavka trenda. Target od 1400 je dobio tako što je povukao paralelnu liniju sa donjom "stranicom trokuta" i okomitom linijom baze trokuta.
Hvala na pojašnjenju jer nisam znao protumačiti graf.
Još jedno veliko preuzimanje u sektoru (doduše nije T&D) pri multiplama P/EBITDA 14,8, P/S 2,4:
Fino se ovdje skuplja…samozatajno