KODT (Končar-Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska KODT (Končar-Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

kad će se znati da li će biti dividende i kolika je?
vidim da se ima odakle isplatiti (dobit 37 milja kuna) [wink]

Sve što pišem moje je osobno mišljenje, a ne savjet za K/P dionica!

hahaha, "da li će biti?" [lol]

Pa nije ovo tamo neka balkansko-divlje-zapadna firma u kojima ovakve osnovne stvari kao što je dividenda potpadaju pod ovoliku neizvjesnost, tako važna stvar doživljava takvu nedosljednost (a bez ikakve najave, obrazloženja…)

Takvo što je ovdje nemoguće. Dividenda se ovdje redovito isplaćuje već 16 godina, a zadnjih 5 godina kako je firma već izrasla i postala stabilna politika rastućih dividendi je ovdje na djelu… tu je sasvim jasno da će dividende biti, skoro sigurno je da će biti veća nego prošle godine (unatoč investiciji koja se sada radi), a koliko točno… e samo se to ne zna. Ali pokušavali smo "pretpostaviti" koliko bi moglo biti. Moje špekulacije na tu temu imaš ovdje:
http://www.poslovni.hr/forum/kodt-koncardistributivni-i-specijalni-transformatori-dd–1410-pg395.aspx

Dividenda će gotovo sigurno biti 58,08 kn. Ako ih puhne dobra volja 72,61 kn.

BTW onaj tko prodaje po 1200 neka da još. Nadam se da je delux pokupio ovu siću na 1200, tj ovih 1600 komada pa mu je sad dosta [rolleyes] ako ne više sreće drugi put.

Dividenda će gotovo sigurno biti 58,08 kn. Ako ih puhne dobra volja 72,61 kn.

BTW onaj tko prodaje po 1200 neka da još. Nadam se da je delux pokupio ovu siću na 1200, tj ovih 1600 komada pa mu je sad dosta [rolleyes] ako ne više sreće drugi put.
[/quote]
Ma pokupio sam tuki labudovu
Nisam vidio niš

[i]MOJI POSTOVI NISU SAVJET NA KUPNJU,NA PRODAJU,NITI NA BAVLJENJE DIONICAMA,NITI SU INVESTICIJSKI SAVJETI ILI PREPORUKE.[/i]

@Savage

Khm, pa stvarno zvuči smisleno. A budući da sam ja tamo nezgodno različite intervale pouzdanosti centrirao na različite brojeve (56 i 57), recimo onda da je moje srednje očekivanje bilo "56,5 kn" (tada još nismo znali rezultete 4. kvartala).

Ako bude ovih tvojih 58,08 kn, to je onda 2,8 % iznad mojih očekivanja 😀 (posljedicom recimo i toga što je dobit bila iznad očekivanja). Stvarno bih bio precizan u tom slučaju 😀 (tebi lako sada kad znaš kolika je dobit, mada ovo je privremeni rez, još se stigne za malo promijeniti izvještaj pa ti lipe neće štimati i da stvarno samo lupe 40 % okruglo :P)

@Lynx

ma bilo bi lijepo da lupe 60% okruglo [rolleyes]

lynx i savage, hvala na odgovorima
kad bi se mogao znati prijedlog dividende? imaju neki uobičajeni termin kad izađu s time u javnost ili kako im dođe? [cool]

Sve što pišem moje je osobno mišljenje, a ne savjet za K/P dionica!

@Lynx

ma bilo bi lijepo da lupe 60% okruglo [rolleyes]

Ma nebitno je to…
krucialno je da svake godine rade sve bolje i da dividenda raste proporcionalno rastu dobiti..

[i]MOJI POSTOVI NISU SAVJET NA KUPNJU,NA PRODAJU,NITI NA BAVLJENJE DIONICAMA,NITI SU INVESTICIJSKI SAVJETI ILI PREPORUKE.[/i]

lynx i savage, hvala na odgovorima
kad bi se mogao znati prijedlog dividende? imaju neki uobičajeni termin kad izađu s time u javnost ili kako im dođe? [cool]

Pa to sve izađe u javnost u pozivu na glavnu skupštinu, a koji bude kako-kad, krajem četvrtog – početkom petog mjeseca… a skuština je obično u šestom mjesecu i dividenda se isplaćuje onda tamo negdje u ljeto (prošle godine je 30 dana od dana skupštine record date, i onda 30 dana rok za isplatu nakon toga… tako nekako očeujem i sada, u toku ljeta da bude ispalata a za koje detalje da znamo oko kraja četvrtog početka petog mjeseca)

Iznos dividende je sporedna stvar. Bitno je koliko KODT zarađuje po dionici. Isplatili ga oni kroz dividendu na vaš žiro račun ili zadržali u firmi suštinski ne mijenja ništa – taj novac je u oba slučaja vaš.

Razlika je samo tko može taj vaš novac bolje oploditi, vi sami ili KODT. A s obzirom kako firma radi ja bi bio zadovoljan i bez i jedne kune dividende.

The cure for low price is low price. Demand goes up, supply comes down, the price goes up.

Iznos dividende je sporedna stvar. Bitno je koliko KODT zarađuje po dionici. Isplatili ga oni kroz dividendu na vaš žiro račun ili zadržali u firmi suštinski ne mijenja ništa – taj novac je u oba slučaja vaš.

Razlika je samo tko može taj vaš novac bolje oploditi, vi sami ili KODT. A s obzirom kako firma radi ja bi bio zadovoljan i bez i jedne kune dividende.

BRAVO

Zato ja ne vjerujem koliko ima ne znanja kad ekipa prica i piše o dividendi ht-a ili eriksona

Kod dobrih firmi nije greda reinvestirati dividendu pa imaš još i više kvalitetnih dionica. [wink]

New Report

Close