Malo sam bolje pogledao izvještaj i vidim da su ipak malo peglali rezultate preko otpuštanja rezervacija. Ali dobro…
Očekujem da ostanu na 40% payout ratio što bi značilo dividendu od 58 kn po dionici.
Da, ove godine su u zadnjem kvartalu umanjili rezerviranja za 5,5 mln (BTW, identična situacija je bila i u zadnjem kvartalu 2008). Na godišnjoj razini rezerviranja uvećana za 25 mln kn. Osim toga, vidim da su stavili 9,9 mln kn u vrijednosna usklađenja. To je potraživanje prema Elektroprometu za koje kažu da je osigurano hipotekom. Tako da su efektivno ove godine sakrili 35 mln kn dobiti.
Malo sam bolje pogledao izvještaj i vidim da su ipak malo peglali rezultate preko otpuštanja rezervacija. Ali dobro…
Očekujem da ostanu na 40% payout ratio što bi značilo dividendu od 58 kn po dionici.
Pogledaj još malo bolje (uoči operativni novčani tok, slobodni… 😀 ). Bojim se bilo što i reći, jer što god da kažem pokvarit ću svojim nevještim izražavanjem, brojke govore same za sebe 🙂
NETO dobit 37,12
ROE 23,03%
P/E 8,75
EPS 145,21
P/B 2,01
dijamant ZSE-a je dijamant ZSE-a [thumbsup][thumbsup][thumbsup][thumbsup]
Najbolja firma na ZSE (i puuno šire) je jednostavno takva – najbolja. Mislim da je svaki drugi komentar suvišan!
http://www.zse.hr/UserDocsImages/financ/KODT-fin2010-1Y-NotREV-N-HR.pdf
Svaka čast! Čestitke svim vrijednim zaposlenicima ove kompanije, ponosa našeg gospodarstva, kao i svim dioničarima jer bit dioničar ove firme je posebna čast i ponos.
Točno. Jako dobra i stabilna tvrtka. Cijena dionice povoljna pogotovo na dulji rok. Jedina mana kako ja to vidim je što je to mala tvrtka (ne samo mali Mcap, nego spada među manje tvrtke po mnogim karakteristikama). A možda je baš to i dobro za male dioničare jer da je veća sigurno bi bilo više institucionalaca i cijena vjerojatno ne bi bila ovako povoljna za ulaganje.
Pojasni mi to zdravoseljački….oko tog fonda …vidim da imaju fondova za sve i svašta za trgovati…
ne razumijem složenu rečenicu….indexni fond ulaze samo u index crobex.. nemoj se ljutiti,
trebam ovu informaciju za složiti sebi jedan zaključak, koji je bitan za razumijevanje SINDIKATA NA OVOM FORUMU.
Ja dionice neću proučavati.Sve je prejednostavno da se tim bavim i dosadno do bola.
Više me interesiraju međusobne pozicije fondova, njihov kapital, interesi i način na koji funkcioniraju.
Indexni fond je fond koji po odredjenom ponderu ulaze samo i iskljucivo u dionice koje su satavnice crobexa…dakle
atgr
adrs
atpl
dlkv
ina
ingr
igh
istt
jdpl
jnaf
kras
ledo
lkpc
podr
pbz
ulpl
viro
zaba
i jos par njih kojih se sada ne mogu sjetiti
[/quote]
ko koga ovdje *ebe preko dvije strane kodta, il se jedan pravi blesav ili oba
KODT.
– što se desilo ovo na ovoj temi.
– pa firma ima daleko najbolje izvješće na zse.
– obje serije r i p u lijepom plusu.
– a sama tema na trećoj strani ovoga foruma.
– trgovanje skroz zamrlo.
– idemo malo, živnimo s tim komentarima izvješća.
– hoće li tu biti dividenda veća ili manja od prošlogodišnje od 100 kuna ?????
– koliko vremena će tu trebati za onaj moj drugi target od 1.500kn.
– prvi target od 1.200kn smo već odavno svladali.
– kakva su vaša mišljenja za target od 2.000kn .
– I love this game.
Pozdrav !
KODT.
– što se desilo ovo na ovoj temi.
– pa firma ima daleko najbolje izvješće na zse.
– obje serije r i p u lijepom plusu.
– a sama tema na trećoj strani ovoga foruma.
– trgovanje skroz zamrlo.
– idemo malo, živnimo s tim komentarima izvješća.
– hoće li tu biti dividenda veća ili manja od prošlogodišnje od 100 kuna ?????
– koliko vremena će tu trebati za onaj moj drugi target od 1.500kn.
– prvi target od 1.200kn smo već odavno svladali.
– kakva su vaša mišljenja za target od 2.000kn .
– I love this game.
Pozdrav !
pa kad nebi bilo tvog štopanja na cca 1300 prošli tjedan a opet se isti nalog pojavljuje i ovog tjedna od ponedeljka pa pretpostavljam da je tvoj išlo bi puno brže prema gore…
po mom mišljenju tvoj 1 target cca ožujak 😉
osim ako nisu 2 odlučili da plivamo na ovim razinama
Kolega Vipy vi bi se trebali ozbiljno zabrinuti za razinu vašeg pisanja…….
Pa ovo je odlična firma i još bolja dionica i ako nemate što pametno reći trebali bi možda preskočiti temu
Dobit je porasla značajno. Još da je nekako slomit Bagu da to osjetimo i na dividendi [thumbsup]
Dobit je porasla značajno. Još da je nekako slomit Bagu da to osjetimo i na dividendi [thumbsup]
bit će bit će ljepa sumica [thumbsup]