KODT (Končar-Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska KODT (Končar-Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

zelim kupiti i jos 100 kom povlastene po 1100
molio bih ako netko zeli prodati da bude velikodusan i ispusti te dionice

– ima toga na prodaji, nije da nema,
– birajte hoćete li skidati one naloge od 100 ili 700 komada.

– opet nas ovaj fond stopira s rastom,
– ali barem zato imamo likvidnosti,

– ne trebate dizati cijene, spustiti će oni svoju prodaju, a imaju još dosta toga,
– tek kada se toga riješimo možemo ići gore,
– do tada dobro dođe i trejdanje.

– I love this game.
Pozdrav !

[/quote]
Kolegice Ivana
znate da jako cijenim vase investicijsko znanje i vrlo rado citam vase postove..
Onaj nalog od 700 komada je vrlo zanimljiv
Danas se pojavio, nedavno…
Nama koji vjerujemo u ovu dionicu mozda dozvoli jeftiniji dokup…
A meni osobno i omoguci da u potpunosti vratim dio koji sam prije dva dana otpustio…
Trenutno redovne imam više, pa mi je cilj dokupiti još ponešto i povlaštene…
A i dividenda je ovdje veca , tj nije veca, al bolji je dividendni prinos
A to je ono što mene veseli…
Porast cijene ce ionako doci neminovno i na pa i na ra…
vidimo se na oko 1500…tamo cu Hairiji vratiti dio koji mi je prodao po 1050

[i]MOJI POSTOVI NISU SAVJET NA KUPNJU,NA PRODAJU,NITI NA BAVLJENJE DIONICAMA,NITI SU INVESTICIJSKI SAVJETI ILI PREPORUKE.[/i]

Ova dionica neće ni blizu gore kao druge (npr. građevinci).
Ovdje se čeka i čeka.
I šiša.

zelim kupiti i jos 100 kom povlastene po 1100
molio bih ako netko zeli prodati da bude velikodusan i ispusti te dionice

– ima toga na prodaji, nije da nema,
– birajte hoćete li skidati one naloge od 100 ili 700 komada.

– opet nas ovaj fond stopira s rastom,
– ali barem zato imamo likvidnosti,

– ne trebate dizati cijene, spustiti će oni svoju prodaju, a imaju još dosta toga,
– tek kada se toga riješimo možemo ići gore,
– do tada dobro dođe i trejdanje.

– I love this game.
Pozdrav !

[/quote]
Nema KODT, nemam udjele u HPB Investu, pratio sam ih jer imaju CHag-r-a.

Kopiram sa druge teme što sam pisao.
Zašto bi HPB invest prodavao KODT?

Inače, HPB Global i HPB Dionički ,OIF-ovi koji imaju KODT r i p, oko 6000-7000 (redovne ) komada kao i Chag(oko 8000komada) samo im je chag van top 10 ulaganja i nelikvidan odnosno zakucan na niske razine cijene dionice a KODT im dobar odmak od dna je napravio.
Također posjeduju dionice koje nose dividendni prinos tipa HT, ADRIS, jadransko osiguranje uz ove dvije gore navedene.(KODT i CHAG).

Dosta dionica koje nose dividendi prinos, te mi portfelj solidno izgleda(bolje od većine OIF-a).
Jučer promjena:
Ja ih taman pohvalio, HPB global prodao kodt-r-a, ovo im je prva prodaja u ovoj godini. Uh, pih… baksuz!
4. HPB Global 5.188 2,67%
4. HRVATSKA POŠTANSKA BANKA D.D./HPB GLOBAL – OIF S JAVNOM PONUDOM 4.984 2,57 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA – 204

Dodajem, ovi su puni kodt-r-a, hpb invest, u svim fondovima u top 10!
Navodim:
Kon?ar D&ST d.d. 9,05% HPB dionički 1499 komada, najveća pozicija fonda
Kon?ar D&ST d.d. 8,58% HPB Titan, najveća pozicija fonda, ne znam broj komada
Kon?ar D&ST d.d. 4,84% HPB Dynamic, među top 10 ulaganja, ne znam broj komada i ne da mi se računati…
p.s.poštovana kolegice ivana7, ovdje nije jedan fond, već u svim fondovima HPB Investa su nakrcani kodt-r-a a imaju i povlaštene, ovo je samo reodovna.
Kolega Delux, bit će toga na prodaji jer ovim fondovima je KODT među najvećim pozicijama a za očekivati je da će ga kratiti samo na kojim razinama..? 1200-1500 kn ili 1500-2000kn?

Štednja je mudrost trošenja.

Ova dionica neće ni blizu gore kao druge (npr. građevinci).
Ovdje se čeka i čeka.
I šiša.

Ahahah za razliku od vas ekipe u građevinarima ovdje čak i oni koji su kupovali 2008 još imaju kosu 🙂

za očekivati je da će ga kratiti samo na kojim razinama..? 1200-1500 kn ili 1500-2000kn?

Nek samo krate i stvaraju još veću štetu svojim nesretnim udjelničarima. Koliko vidim iz svojih zapisa – kupovali su oni poprilično KODT-R-P po cijenama iznad 5000 kn. A onaj koji je hvalio uspješnost HPB fondova neka si na portalima pogleda uspješnost HPB fondova (onih koji u portfelju imaju KODT) za 2010. godinu

SERO VENIENTIBUS OSSA[color=black][/color]

za očekivati je da će ga kratiti samo na kojim razinama..? 1200-1500 kn ili 1500-2000kn?

Nek samo krate i stvaraju još veću štetu svojim nesretnim udjelničarima. Koliko vidim iz svojih zapisa – kupovali su oni poprilično KODT-R-P po cijenama iznad 5000 kn. A onaj koji je hvalio uspješnost HPB fondova neka si na portalima pogleda uspješnost HPB fondova (onih koji u portfelju imaju KODT) za 2010. godinu
[/quote]
HPB invest, ne branim niti ih hvalim. Pogledao sam portfelj top 10 ulaganja i znam da imaju chag te vidio da imaju dividendne dionice, HT, ADris,kodt su im jedino likvidne ali im kapaju dividende.
Što se tiče KODT-r-a, pretpostavljam kad velite da su kupovali po 5000kn da je to sada 2500kn po dionici jer je bila podjela cijene dionice. Ukoliko je pretpostavaka od 2500kn točna da su kupovali sad prodaju po 1250kn tj.na 50%, samo kad pogledam druge dionice iz tog vremena 2007.godine koje nisu ni na 25% vrijednosti onda im je KODT dobra investicija a dobivali su dividende kad su udjelničari bježali iz OIF što je ogroman benefit kad ti cash treba za isplatu a imaš nelikvidan portfelj.
Recimo HPB Global je stjecao CHaG-r-a na razinama 1500-2200kn oko 4800komada, te 1499 komada po 300kn u jeku krize i nelikvidnosti, što im ispada prosjek nekih 1500kn po dionici a sada je 400kn po dionici. Shvačate što hoću reći? Da su im druge tvrtke zbog nelikvidnosti niti na razini od 20% po kojim su stjecali ali je benefit jer dobivaju redovnu dividendu, konstantan priljev sredstava.

Spominješ portal gdje bi mogao vidit uspješnost HPB fondova? LINk?
tko je hvalio uspješnost hpb fondova?

Štednja je mudrost trošenja.

Sve to stoji, ali u razdoblju velike depresije konzervativni ulagači pojedinci daleko su uspješnije očuvali vrijednost svog portfelja od OIF-a. Uspješnost fondova je najbolje pogledati na TO ONE portalu jer je najkompletniji premda se dosta toga može vidjeti i na Poslovnom te Hrportfolio.
Neću sad listati unatrag na ovom forumu, sjećam se da sam prije par dana na temi KODT naišao na pohvale novih HPB fondova – to je izazvalo moj gnjevni odgovor no ipak sam na kraju odustao od objave jer sam bio pregrub te da nema smisla objašnjavati kakve su prilike bile na VSE i ZSE u razdoblju 2004.-2007. Činjenica je da su HPBovci imali zlatne koke (KODT pa i CHAG) ali zbog drugih promašaja u cjelini su vrlo traljavo odigrali.
Opet, drago mi je što je tako ispalo jer mi se pružila mogućnost da polako, povoljno i bez stresa dokupljujem dionicu koja mi čini najveći dio portfelja. Vidim da i ostali stariji kolege slično rezoniraju.

SERO VENIENTIBUS OSSA[color=black][/color]

Zašto nitko ne želi ovaj podcjenjeni KODT-r-a evo ja vam nudim 10 komada za početak po 1238,88 imam ja toga još.

Lijep pozdrav sindikalnoj organizaciji kako predsjedniku tako i svim članovima.

Zašto nitko ne želi ovaj podcjenjeni KODT-r-a evo ja vam nudim 10 komada za početak po 1238,88 imam ja toga još.

Kolega Vidra
ti si svoje prodao po 1050
tvojih 10 komada sam ja kupio…
od dividende. ces dobiti struju u rodnom selu.

[i]MOJI POSTOVI NISU SAVJET NA KUPNJU,NA PRODAJU,NITI NA BAVLJENJE DIONICAMA,NITI SU INVESTICIJSKI SAVJETI ILI PREPORUKE.[/i]

Kolega Vidra

[/quote]

Kolega DELUX pitajte ga samo
koliko je 60,00 kn od 1200,00 kn u %
i koliko je 102,69 kn od 2200,00 kn u %

on Vam to ne zna…kaže da je to 2% ..ja već danima pokusavam doći do tih izračuna ali ne ide…meni uvijek ispada 5%…

++Računanje matematičara Hairije: 60 / 1200 * 100 = 2 % ; 1050 - 30 % = 700 ....niz će se nastaviti novim pothvatima!!!

Evo malo podataka o rastu dividende kod kodt u posljednjih 10 god
rast oko 400 %

Kolega Vidra

[/quote]
Kolega biberu ako želite da vam malo spustim ako ste zainteresirani, dogovorimo se.

Lijep pozdrav sindikalnoj organizaciji kako predsjedniku tako i svim članovima.

New Report

Close