KODT (Končar-Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska KODT (Končar-Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

A sto se tice rezervacija, njih nitko ni ne spominje…
kad to otpuste bit ce i za kerove kafe i za zecove krafne
[/quote]
Čitaj postove,imaš moj par postova iznad gdje spominjem rezervacije…

@TwinSpark

Vidim da ste sada javili a niste se javili kada delux mlati neke iznose dogodine od nekih 170-200 kuna to vas ne smeta, navlačenje naivnih to vam je ok.

***obrisano***

Ja sam napisao da ce kodt za 3 god imati zaradu od 170-200 kn po dionici( otprilike cete za njenu zaradu moc kupiti jednu hidroelektru, jer vi sve brojite kroz hidroelektre)

Ako expanzija tada stane i povrat na kapital uspori, kodt ce dugiiiii niz godina moci isplacivati dividendu od 170-200 kn—-a to je 15 % na ovu cijenu…
ako profitabilnost bude i dalje rasla, ako povrat na kapital bude i dalje rastao , mozemo ocekivati dividendu oko 80 -100 kn…ali ostatak ide u kapital i rezerve, a mi smo vlasnistvom dionica vlasnici istog tog kapitala

a ako vas zanima fer vrijednost sada, ona je minimum 2,5 booka.
[/quote]

Ako, ako, ako… ova hartija zaista nije loša. Dapače, jedna od boljih na ovdašnjem marketu, iako joj je likvidnost za ozbiljnije igrače isuviše mala, tu pre svega mislim na veće institusionalne investitore. No, na čemu ti tačno temeljiš toliko povećanje profita?

Istina je da im prodaja i profit rastu, no po mnogo manjim stopama od ovih kojih ti pominješ kada navodiš da će za dve, tri godine EPS bit 170-200 dinara.

Ja jedino vidim takav značajniji rast profita od smanjenja ili ukidanja rezervacija, a to nije baš ono šta akcionari žele videti u bilansu, iako para je para, pa bila i iz prošlih poslova i knjigovodstvenih operasija.

[/quote]
trenutni eps je 130 kn
uz rast od samo 10 % ( a to je vise nego izgledno, kroz tri god smo na 170)
[/quote]

Pretpostavlja da su rezervacije za pokrivanje roka garancije. Zato ne treba očekivati njihovo ukidanje i smanjivanje jer se radi o stalnom procesu isporuke transformatora.
ROE je stvarno fantastičan. Čak mi se i način isplate dobiti sviđa. Cca 40% u dividendu, ostatak u kapital.
Ako bih tražio nedostatak, onda postoji nešto što bi moglo se negativno odraziti na KODT, a to je da su prošle godine izgubili dva člana uprave.

@TwinSpark

Vidim da ste sada javili a niste se javili kada delux mlati neke iznose dogodine od nekih 170-200 kuna to vas ne smeta, navlačenje naivnih to vam je ok.

***obrisano***

Ja sam napisao da ce kodt za 3 god imati zaradu od 170-200 kn po dionici( otprilike cete za njenu zaradu moc kupiti jednu hidroelektru, jer vi sve brojite kroz hidroelektre)

Ako expanzija tada stane i povrat na kapital uspori, kodt ce dugiiiii niz godina moci isplacivati dividendu od 170-200 kn—-a to je 15 % na ovu cijenu…
ako profitabilnost bude i dalje rasla, ako povrat na kapital bude i dalje rastao , mozemo ocekivati dividendu oko 80 -100 kn…ali ostatak ide u kapital i rezerve, a mi smo vlasnistvom dionica vlasnici istog tog kapitala

a ako vas zanima fer vrijednost sada, ona je minimum 2,5 booka.
[/quote]

Ako, ako, ako… ova hartija zaista nije loša. Dapače, jedna od boljih na ovdašnjem marketu, iako joj je likvidnost za ozbiljnije igrače isuviše mala, tu pre svega mislim na veće institusionalne investitore. No, na čemu ti tačno temeljiš toliko povećanje profita?

Istina je da im prodaja i profit rastu, no po mnogo manjim stopama od ovih kojih ti pominješ kada navodiš da će za dve, tri godine EPS bit 170-200 dinara.

Ja jedino vidim takav značajniji rast profita od smanjenja ili ukidanja rezervacija, a to nije baš ono šta akcionari žele videti u bilansu, iako para je para, pa bila i iz prošlih poslova i knjigovodstvenih operasija.

[/quote]
trenutni eps je 130 kn
uz rast od samo 10 % ( a to je vise nego izgledno, kroz tri god smo na 170)
[/quote]

Pretpostavlja da su rezervacije za pokrivanje roka garancije. Zato ne treba očekivati njihovo ukidanje i smanjivanje jer se radi o stalnom procesu isporuke transformatora.
ROE je stvarno fantastičan. Čak mi se i način isplate dobiti sviđa. Cca 40% u dividendu, ostatak u kapital.
Ako bih tražio nedostatak, onda postoji nešto što bi moglo se negativno odraziti na KODT, a to je da su prošle godine izgubili dva člana uprave.

[/quote]

Ja mislim da postoji zakonski rok za ispustanjeb rezervacija…pa ne mogu oni stalno to stavljati na stranu..moraju jednom to provesti kroz RDG

[i]MOJI POSTOVI NISU SAVJET NA KUPNJU,NA PRODAJU,NITI NA BAVLJENJE DIONICAMA,NITI SU INVESTICIJSKI SAVJETI ILI PREPORUKE.[/i]

Ja mislim da postoji zakonski rok za ispustanjeb rezervacija…pa ne mogu oni stalno to stavljati na stranu..moraju jednom to provesti kroz RDG.

Dok traje razlog zbog čega su sredstva rezervirana. ali ako otpuste za transformator kojem je prošao garantni rok, mogu staviti za onaj koji su isporučili. ne znam detalje (ovo je moje mišljenje)

Ja mislim da postoji zakonski rok za ispustanjeb rezervacija…pa ne mogu oni stalno to stavljati na stranu..moraju jednom to provesti kroz RDG.

Dok traje razlog zbog čega su sredstva rezervirana. ali ako otpuste za transformator kojem je prošao garantni rok, mogu staviti za onaj koji su isporučili. ne znam detalje (ovo je moje mišljenje)

[/quote]
ok, ali onda ne bi trebali stavljati nova stredstva….
a oni svake godine odvoje gotovo 25 milja kn
pa to je ogromna lova…
molio bih Vipija ili blumena da nam malo razjasni to…

[i]MOJI POSTOVI NISU SAVJET NA KUPNJU,NA PRODAJU,NITI NA BAVLJENJE DIONICAMA,NITI SU INVESTICIJSKI SAVJETI ILI PREPORUKE.[/i]

[/quote]
pa to je ogromna lova…

[/quote]

rezervacije se povećavaju u dobrim godinama kako bi se mogle otpustiti u lošijim..

ova stavka je vrlo podložna kreativnom računovodstvu

primjer microsofta koji je uz windowse davao neku nebitnu garanciju kako bi mogao knjižiti rezervacije i tako ispeglati prihod u idućim godinama. u suprotnom bi imali strašan rast dobiti prilikom izdavanja windowsa i pad nakon toga

The cure for low price is low price. Demand goes up, supply comes down, the price goes up.

[/quote]
pa to je ogromna lova…

[/quote]

rezervacije se povećavaju u dobrim godinama kako bi se mogle otpustiti u lošijim..

ova stavka je vrlo podložna kreativnom računovodstvu

primjer microsofta koji je uz windowse davao neku nebitnu garanciju kako bi mogao knjižiti rezervacije i tako ispeglati prihod u idućim godinama. u suprotnom bi imali strašan rast dobiti prilikom izdavanja windowsa i pad nakon toga
[/quote]
Mislis da su to jedini razlozi za izdvajanje tolike love…
jer realno svatko vidi da se nesto sprema…
ako tvrtka nakon godinu dvioje pocne dobit prikazivati odpustanjem tih rezervacija, pa to ce svatko vidjeti da je njima poslovanje u padu

rezervacija i sukladno tome manji prihod je samo raunovodstvena stavka.
Gledajte koloko firma ima duga, koliki joj je odrzivi cashflow i gotovo.
vrlo jednostavno.

ajme meni, neki dan gledao onaj film Wall Street novi.
Kakvo smece na kub

OX-Bright, inspiring and easy going. You make an outstanding parent. Shoul merry a Snake or Rooster but not a Sheep

Bok,

knjiga koju bi svaki investitor trebao pročitati je Benjamin Graham: Inteligentni investitor. To je biblija value škole investiranja. Nakon toga pročitaj knjige Petera Lyncha (One Up on Wall Street, Beating the Street). Zatim imaš gomilu knjiga o načinu investiranja Warrena Buffeta. Pročitaj neku od njih. Nakon toga već ćeš znati sam birati literaturu.

Ne vjerujem u tehničku analizu.

Što se tiče KODT, napravio si vrlo dobru kupnju. Ne kupuj i ne prodaj dionice svaki dan. Dionice se kupuju jednom i ne prodaju godinama.

Ne čitaj ove gluposti koje se gomilaju zadnjih desetak dana na forumu. No, preporučujem ti da uzmeš vremena i prolistaš temu KODT od početka do kraja. Tu se mogu naći vrijedne analize (vipy, Lynx etc.) Također pročitaj istu temu i na forumu mojnovac (http://www.mojnovac.net/forumi/showthread.php?t=1018). Obrati pozornost na Monkove analize.

Lijepi pozdrav

Hvala na odgovoru, svakako cu pogledati, ali ko i svaki pocetnik interesira me fast cash, ako ode do 1750 ja prodajem, pošto je nakon splita pala za 50% koliko vidim, a i prošlo je preko 2 mjeseca od toga dogadjaja, moja pocetnicka logika mi nalaze da ce cijene ici gore barem do 1500 do kraja 2. mjeseca, al opet to je samo moje pocetnicko logicko razmisljanje, nadam se da ce mi knjige pomoci da shvatim kako sam u zabludi. Da li postoji mozda na ovom forumu negdje postovi za pocetnike, ali koji se baziraju na domacoj burzi s domacim zakonima, da im uvalim par desetaka pitanja za koje mi nisu znali odgovoriti zaposenici RBA banke kad sam otvarao e-broker racun (prije tjedan dana). Ima toliko informacija koje trebam proci na razno raznim forumima da jednostavno ne stignem sve procitati, bez obzira sto imam vremena. (znaci tipa nesto margin account, short sell i slicno (dal to uopce postoji kod nas ili je to vezano samo za NYSE i americku burzu)).

Rusitelj vlade ^_^.

Ma oni rezervišu sredstva za garansije po proizvedenoj i prodanoj robi u garantnom periodu. Kao kad Sony proizvede i proda TV i onda rezerviše procenat prihoda s te osnove za slučaj opravke TV-a.

Eh sad, pitanje je da li te rezervacije služe za stvarno statistički utvrdjene kvarove na trafoima ili za knjigovodstveno prikrivanje dobiti i odlaganje poreza na istu. Daklem, moguće je da statistički samo trećina tih rezervacija da se stvarno i aktiviše u garantnom periodu, a ostatak se nikada ne aktiviše i to će jednoga dana, odnosno ukidanje tih rezervisanja, postati vanredan prihod (oni to verovatno već polako i ukidaju, trebalo bi pregledati kvartalne izveštaje). Ja mislim da oni to čine da smanje oporezivu dobit i da je na neki način prenesu kroz konsolidovanje i isplatu dividendi na maticu. A matica kako znamo tek čeka privatizaciju i vlasničke karte još tamo nisu podeljene… a Bago i ortakluk bi svakako hteli da imaju značajan procenat u celoj priči.

Tira tara i pastira u frulicu kad zasvira...

…pošto je nakon splita pala za 50% koliko vidim…

uh, kolega, pa naravno da je pala 50% ako je napravljen split (vrijednost dionice je podijeljena)…

I'd rather have 1% of the effort of 100 men than 100% of my own effort

ko i svaki pocetnik interesira me fast cash, ako ode do 1750 ja prodajem, pošto je nakon splita pala za 50% koliko vidim, a i prošlo je preko 2 mjeseca od toga dogadjaja, moja pocetnicka logika mi nalaze da ce cijene ici gore barem do 1500 do kraja 2. mjeseca,

[undecid]

kolega, primite se fast učenja jer vas inače čeka fast propast

The cure for low price is low price. Demand goes up, supply comes down, the price goes up.

New Report

Close