KODT (Končar-Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska KODT (Končar-Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Dobar dan, evo mog prvog posta na ovom forumu, sto se tice dionice sam totalni newbie, al imam osjecaj da kad ja kupujem dionice odmah drugi dan padaju, jedina analiza koju vrsim zadnja 2 dana jesu postovi koji se ovdje nalaze i na temelju toga sam uzeo 6 dionica R-A i 10 P-A.
Dakle totalni newbie i sto se tice vaseg zargona ovdje, ako bi netko bio toliko dobar da mi objasni sta znaci (brisanje, šisanje, iskrcavanje, ukrcavanje (ovo se valjda misli na kupnju i prodaju velikog broja dionica).
Ako je netko toliko dobar da mi i ukaze na koje dobre knjige na Hrvatskom jeziku za mene pocetnika, sto se tice burze dionica, fundamentalne i tehnicke analize i candlestick grafova.
Da ne duljim dalje, uglavnom vasa nova zrtva za izvlacenje para na burzi ^_^.
Pozdrav svima!.

Rusitelj vlade ^_^.

@tratincica

Vaš link

Ak neznaš u međuvremenu , su dodijeljene dionice 1/1 na postojeće.Prema tome poduplaj ono što piše (znači iznos dividende)

@tratincica

Vaš link

ajoj,kakvih sve likova neće biti tu… meni bi bilo neugodno,kolega da takve gluposti pišem…

da rekapituliramo za ponavljače godine (KODT-P-A):

2010. 2009.
Dividenda 51,35 47,21
Originalni iznos dividende 102,69 94,41
Div. prinos 4,39% 4,04%

I'd rather have 1% of the effort of 100 men than 100% of my own effort

@TwinSpark

Vidim da ste sada javili a niste se javili kada delux mlati neke iznose dogodine od nekih 170-200 kuna to vas ne smeta, navlačenje naivnih to vam je ok.

Lijep pozdrav sindikalnoj organizaciji kako predsjedniku tako i svim članovima.

@TwinSpark

Vidim da ste sada javili a niste se javili kada delux mlati neke iznose dogodine od nekih 170-200 kuna to vas ne smeta, navlačenje naivnih to vam je ok.

a zašto bi to bilo mlaćenje? to je njegova pretpostavka kojoj mogu ili ne mogu povjerovati, to je stvar moje osobne prosudbe. Možda iduće godine neće biti uopće dividende ali možda će biti i 400 kuna. Tko to točno može znati osim ljudi u vrhu Končara a ni oni ne mogu biti sigurno 100%.
Ali ovo što ste vi pisali je čista neistina koja se lako može dokazati, zato sam reagirao. Ništa osobno.

I'd rather have 1% of the effort of 100 men than 100% of my own effort

@TwinSpark

***obrisano***

Ja sam napisao da ce kodt za 3 god imati zaradu od 170-200 kn po dionici( otprilike cete za njenu zaradu moc kupiti jednu hidroelektru, jer vi sve brojite kroz hidroelektre)

Ako expanzija tada stane i povrat na kapital uspori, kodt ce dugiiiii niz godina moci isplacivati dividendu od 170-200 kn—-a to je 15 % na ovu cijenu…
ako profitabilnost bude i dalje rasla, ako povrat na kapital bude i dalje rastao , mozemo ocekivati dividendu oko 80 -100 kn…ali ostatak ide u kapital i rezerve, a mi smo vlasnistvom dionica vlasnici istog tog kapitala

a ako vas zanima fer vrijednost sada, ona je minimum 2,5 booka.

[i]MOJI POSTOVI NISU SAVJET NA KUPNJU,NA PRODAJU,NITI NA BAVLJENJE DIONICAMA,NITI SU INVESTICIJSKI SAVJETI ILI PREPORUKE.[/i]

@TwinSpark

***obrisano***

Ja sam napisao da ce kodt za 3 god imati zaradu od 170-200 kn po dionici( otprilike cete za njenu zaradu moc kupiti jednu hidroelektru, jer vi sve brojite kroz hidroelektre)

Ako expanzija tada stane i povrat na kapital uspori, kodt ce dugiiiii niz godina moci isplacivati dividendu od 170-200 kn—-a to je 15 % na ovu cijenu…
ako profitabilnost bude i dalje rasla, ako povrat na kapital bude i dalje raso , mozemo ocekivati dividendu oko 80 -100 kn…ali ostatak ide u kapital i rezerve, a mi smo vlasnistvom dionica vlasnici istog tog kapitala

[/quote]
Biberčiću rekao sam post vam je pun nekakvih ako, kad bi, ako bude burza to ne trpi i ne voli, burza ne voli neizvjesnost i nedorečenost, čisti primjer LKPC firma super ali dionica šrot zbog uprave i okanite se toga ako, kad bi, ako bude jer to su klapnje biberčiću moj.

Lijep pozdrav sindikalnoj organizaciji kako predsjedniku tako i svim članovima.

@TwinSpark

***obrisano***

ako profitabilnost bude i dalje rasla, ako povrat na kapital bude i dalje raso , mozemo ocekivati dividendu oko 80 -100 kn…ali ostatak ide u kapital i rezerve, a mi smo vlasnistvom dionica vlasnici istog tog kapitala

[/quote]

Koliko taj korisnik laže meni je nevjerovatno da nije trajno izbačen od strane moderatora.
Sad je još rekao da ste rekli da će dogodine biti dividenda 170-200 kn.
Nit je rečeno dogodine….
Nit je rečeno BITI će!
već da postoji mogućnost..što su pretpostavke i mogućnosti.

još jedan pokazatelj da bi neki trebali nazad u osnovnu školu. Niti se znaju računati postoci, niti se zna čitati.

++Računanje matematičara Hairije: 60 / 1200 * 100 = 2 % ; 1050 - 30 % = 700 ....niz će se nastaviti novim pothvatima!!!

Jeste li primjetili kako se tu slabo druka protiv KODT,mislim trude se dečki,nema šta,ali zbilja vrlo amaterski odrađeno.Ne znam jeli to zbog kvalitete dionice pa nemaju puno pravih argumenata ili jednostavno nemaju pojma o čemu da pričaju pa izmišljaju svašta…
I da,dividenda je prošle godine iznosila nešto više od 100kn koliko se sjećam…

"Only dead fish swim with the stream"

@TwinSpark

***obrisano***

ako profitabilnost bude i dalje rasla, ako povrat na kapital bude i dalje rastao , mozemo ocekivati dividendu oko 80 -100 kn…ali ostatak ide u kapital i rezerve, a mi smo vlasnistvom dionica vlasnici istog tog kapitala

[/quote]

Ako, ako, ako… ova hartija zaista nije loša. Dapače, jedna od boljih na ovdašnjem marketu, iako joj je likvidnost za ozbiljnije igrače isuviše mala, tu pre svega mislim na veće institusionalne investitore. No, na čemu ti tačno temeljiš toliko povećanje profita?

Istina je da im prodaja i profit rastu, no po mnogo manjim stopama od ovih kojih ti pominješ kada navodiš da će za dve, tri godine EPS bit 170-200 dinara.

Ja jedino vidim takav značajniji rast profita od smanjenja ili ukidanja rezervacija, a to nije baš ono šta akcionari žele videti u bilansu, iako para je para, pa bila i iz prošlih poslova i knjigovodstvenih operasija.

Tira tara i pastira u frulicu kad zasvira...

Dobar dan, evo mog prvog posta na ovom forumu, sto se tice dionice sam totalni newbie, al imam osjecaj da kad ja kupujem dionice odmah drugi dan padaju, jedina analiza koju vrsim zadnja 2 dana jesu postovi koji se ovdje nalaze i na temelju toga sam uzeo 6 dionica R-A i 10 P-A.
Dakle totalni newbie i sto se tice vaseg zargona ovdje, ako bi netko bio toliko dobar da mi objasni sta znaci (brisanje, šisanje, iskrcavanje, ukrcavanje (ovo se valjda misli na kupnju i prodaju velikog broja dionica).
Ako je netko toliko dobar da mi i ukaze na koje dobre knjige na Hrvatskom jeziku za mene pocetnika, sto se tice burze dionica, fundamentalne i tehnicke analize i candlestick grafova.
Da ne duljim dalje, uglavnom vasa nova zrtva za izvlacenje para na burzi ^_^.
Pozdrav svima!.

Bok,

knjiga koju bi svaki investitor trebao pročitati je Benjamin Graham: Inteligentni investitor. To je biblija value škole investiranja. Nakon toga pročitaj knjige Petera Lyncha (One Up on Wall Street, Beating the Street). Zatim imaš gomilu knjiga o načinu investiranja Warrena Buffeta. Pročitaj neku od njih. Nakon toga već ćeš znati sam birati literaturu.

Ne vjerujem u tehničku analizu.

Što se tiče KODT, napravio si vrlo dobru kupnju. Ne kupuj i ne prodaj dionice svaki dan. Dionice se kupuju jednom i ne prodaju godinama.

Ne čitaj ove gluposti koje se gomilaju zadnjih desetak dana na forumu. No, preporučujem ti da uzmeš vremena i prolistaš temu KODT od početka do kraja. Tu se mogu naći vrijedne analize (vipy, Lynx etc.) Također pročitaj istu temu i na forumu mojnovac (http://www.mojnovac.net/forumi/showthread.php?t=1018). Obrati pozornost na Monkove analize.

Lijepi pozdrav

Moji postovi ne predstavljaju nagovor na kupnju, prodaju ili držanje dionica koje spominjem u tekstu.

@TwinSpark

***obrisano***

[/quote]

Ako, ako, ako… ova hartija zaista nije loša. Dapače, jedna od boljih na ovdašnjem marketu, iako joj je likvidnost za ozbiljnije igrače isuviše mala, tu pre svega mislim na veće institusionalne investitore. No, na čemu ti tačno temeljiš toliko povećanje profita?

Istina je da im prodaja i profit rastu, no po mnogo manjim stopama od ovih kojih ti pominješ kada navodiš da će za dve, tri godine EPS bit 170-200 dinara.

Ja jedino vidim takav značajniji rast profita od smanjenja ili ukidanja rezervacija, a to nije baš ono šta akcionari žele videti u bilansu, iako para je para, pa bila i iz prošlih poslova i knjigovodstvenih operasija.

[/quote]
trenutni eps je 130 kn
uz rast od samo 10 % ( a to je vise nego izgledno, kroz tri god smo na 170)
A sto se tice rezervacija, njih nitko ni ne spominje…
kad to otpuste bit ce i za kerove kafe i za zecove krafne

[i]MOJI POSTOVI NISU SAVJET NA KUPNJU,NA PRODAJU,NITI NA BAVLJENJE DIONICAMA,NITI SU INVESTICIJSKI SAVJETI ILI PREPORUKE.[/i]

New Report

Close