U mom selu sam poznat po donacijama već godinima i zato mislim da pripadamo nekoj različitoj generaciji pa nemogu djeliti mišljenje s vama kolega.
Pretpostavlja da je vama mjerilo uspjeha nule na računu, ali meni je tuđi osmijeh iako to razumijete.
Nego kada smo već kod KODTvidim da ste danas žrtvovali još nešto novaca na burzi kako bi naivce navukli na ovu skupu kupnju ?
kolega Loris
Drž te se vi i dalje svog sela jer ocito je da van njega ispadate smiješni.
Ako vas zanimaju moje danasnje radnje oko kodt-r-a, nema ih , postavio sam 100 komada jos na kupnju na 1065 ako se netko odluci prodati…
znate, ovo je trziste kapitala , tu nema mjesta osjecajima…
A majka tereza je jedna, nemojte je pokusavat glumit.
P:78 kom
K: 710 kom (zadnja kupnja na 1000)
Nevjerovatan je uzitak biti u ovakvoj dionici i ovakav pogled na stanje.
[thumbsup] [thumbsup] [thumbsup] [thumbsup] [thumbsup] [thumbsup] [thumbsup]
Dijamant [thumbsup]
Tek sad je anuliran besmislen pad s 2200-2300 nakon splita – tek iznad 1200 se moze govoriti o ikakvim rastu
Loris biseru – evo ti fundamenata s bloomberga
http://www.bloomberg.com/apps/quote?ticker=KODTRA:CZ
Price/Earnings (Trailing) 6.672
ROE 26.535
http://www.bloomberg.com/apps/quote?ticker=INGRRA:CZ
hahaha evo Ingre –
Earnings -9.917
ROE -14.552
Pa ko će to kupovat osim ovaca kao Loris hehehe
…….
Pa ko će to kupovat osim ovaca kao Loris hehehe
HA, ipak ste za dlaku kulturniji od deluxa pa pretpostavljam da se nalazite iznad njega u tom prehrambenom lancu vašeg sindikata ?
ali da ne ostanem dužan u brojkama,
Ingra 15% ispod nominale
KODT već sada 400% iznad nominale
Pretpostavka rasta i smjer gospodarstva je obrnuta za ove dvije dionice.
Samo 88 dionica na prodaji KODT-R-A ? Pa skinite prvih 10 s ASKa pa će odmah doći novih 3.700 dionica HPB-a !
ADRS 3000% iznad nominale
ERNT 1500% iznad nominale
Pa jel ti znaš čovječe što je nominala? I kakva je veza između nominale i tržne cijene? Očito neznaš
@loris
Kakve veze ima nominala dionice sa bio čime?
Što je to uopće nominala dionice?
Don’t feed the trolls!
ADRS 3000% iznad nominale
ERNT 1500% iznad nominale
Pa jel ti znaš čovječe što je nominala? I kakva je veza između nominale i tržne cijene? Očito neznaš
Ovo pitanje mi već postavljate 30-i put, a najviše na IGH, ali da probam još i to odgovoriti.
3 godine sam za jednu od dvije naborojane tvrtke radio kao savjetnik ! Još uvijek mislie da ne neznam ?
Pa ponavljam, KODT je dobra tvrtka, ali upravo kako i sami navodite to nema veze s cijenom dionice kao niti nominala, igra je samo u tome koga će sindikat očerupati i uvaliti mu silne dionice KODT-a.
Oni koji ne spadaju u sindikat su fond brokeri HPB-a i u zadnje vrijeme jako dobro investiraju, ma koliko mi šutjeli o tome.
Za one koji ne znaju.
Osnovna škola investiranja:
I dio
Što se firma trži više iznad nominale to znači da je kroz povijest svojeg poslovanja zadržala više dobiti, odnosno da je profitabilnija, ili jednostavnijim riječnikom povrat na vašu investiciju će biti brži.
Lijep pozdrav [kiss]
..
Rijetko kada donesem krivu odluku na burzi, a i tada nemam gubitaka, mogu samo ne zaraditi, ali izgubite ne…..
Zanimljivo,
pa tako nešto nemogu ni najbolji ni najpriznatiji brokeri svijeta ?
Naravno, ako igraju pošteno, ali ako znaju kuda će fondovi pa s njima pod ruku onda nije problem biti pametan ?
Zato si vi toliko pozivate na inteligenciju od 8o na dalje ?
Mislim da za takove rabote treba imati inteligenciju ispod 8o .
E što ste napravili od ove teme. Ovakav cirkus je zadnje bio tamo negdje u krajem 2008., početko 2009. kada se pojavila neka ekipa sa oni glupim spikama o ‘povlačenju s burze’, squezee-u od strane Končar Grupe ili kako li su već išle te bedastoće, više ih se ne sjećam.
Tada sam morao na neko vrijem odustati od ove teme jer nisam mogao izaći na kraj sa tim čudnim ljudima čudnih namjera (nisu oni slučajno radili te gluposti!). Negdje tada u proljeće sam i kupio polovicu ukupne količine koju sada držim.
S vremenom su ti čudaci nestali sa foruma… a Končar D&ST je još uvijek na svom mjestu, dionica na burzi, Končar se ne ponaša neprijateljski, dapače s vremenom je sve normalnijeg odnosa, a sama firma posluje sve bolje.Što se tiče uduplavanja cijene dionice od tada i isplaćivanja 2 dividende u iznosima cca. po 10 % ondašnjih cijena (ukupno dakle cca. 20 %, a sad ove godine doći i do 30-ak % dividendnog prinosa od tog divnog proljeća 2009.) možda je nepotrebno uopće i razgovarati. Ipak mi koji se smatramo investitorima nismo ovdje da pričamo o ‘kratkoročnim kretanjima cijena’.
I evo sad opet ista stvar. Sad se opet pojavaljuju ljudi koji zatrpavaju temu izmišljotinama, lažima i neviđenim glupostima. Čini mi se da ću se na neko vrijeme opet morat povući iz rasprava ako ovako nastavi. Ja se u ovoj šumi gluposti ne želim niti pokušavati snalaziti niti bilo što demantirati jer bi morao cijeli dan ovdje pisati. Možda ću je se jedino javiti o izvješćima pa da prokomentiram rezultate. Ako cijenjena gospoda to ovdje ipak dopuste!