Ma neeee,koji druk? Zašto ?? Kako?? Nema šanse da netko pomisli tako nešto [sealed]
– kako se tu okupio veliki broj drukera u kratkom vremenu.
– i to sve zbog jednog glupog pitanja od gospon Lorisa.
– ali je činjenica kako se u zadnjih godinu dana tu novci nisu zaradili.
– izgubilo se, jer je cijena dionice pala.
– da ste kupili JNAF ili INU mogli ste zaraditi, a nije bila loša investicija BLJE ili ADPL.
– trenutno je zanimljiv KORF.
– a ovo čudo je tu gdje je,
– baš gledam TA i iz ravne crte ništa ne mogu zaključiti.
– i ja sam kupila malo ove dionice računam nije rasla.
– ali ni ja ne pogodim svaki put.
– glavno da ne pada.
– I love this game.
Pozdrav !
Kako to??
Evo ti za P-A sam upravo izračunao:
15.01.2010. (zadnji datum trgovanja stariji od godinu dana) cijena dionice (uskađeno za split): 965 kn
Zadnja cijena: 1000 kn
dividenda tokom godine: 51,35 kn.
Ukupni prinos kroz tih cca. godinu dana: 8,95 %.
Crobex od 15.1.2010. (2.158,21) do danas (2.273,79): 5,36 % + cca. dy 3,35 % na tu razinu crobex-a, ukupno: 8,71 %
Iz čega slijedi kroz tih cca. godinu dana KODT je ukupnim prinosom pobijedila CROBEX sa uključenim dividendama!
A što je zanimljivo? To da je ovo priča na dionici koja je danas jako jeftina a sam CROBEX i nije baš "sasvim prirodno" rastao (za velik dio rasta zaslužna je jedna jedina špekulacija na jednoj jedinoj članici velikog pondera) čime stvar izgleda i svjetlosnim godinama "bolje"/zanimljivije nego li je ovako na prvi pogled.
jesam, nervozan sam, ovo ulaganje u KODT mi jede zivce, ne znam sto da vise radim.
naravno, od vas kolega Lavgar kao cijenjenog altruista ocekujem kvalitetan "savjet" u sto uloziti novce kada se rijesim kodt [smiley]
Kako to??
15.01.2010. (zadnji datum trgovanja stariji od godinu dana) cijena dionice (uskađeno za split): 965 kn
Crobex od 15.1.2010. (2.158,21) do danas (2.273,79): 5,36 % + cca. dy 3,35 % na tu razinu crobex-a, ukupno: 8,71 %
– to što ste napisali je u lipu točno.
– ali to je izračun na određeni datum.
– a evo vam odokativnom metodom godišnja, prosječna.
– serija r, najviša cca 2.450kn, srednja cca 2.200 – 2.300kn.
– serija p, srednja cca 2.050 – 2.100kn.
– eto to sam željela naglasisti, svi koji su kupovali po nekoj prosječnoj su u gubitku.
– a dividendu ste valjda potrošili na sebe.
– pa tko još dividendu reinvestira.
– I love this game.
Pozdrav !
Kako to??
– to što ste napisali je u lipu točno.
– ali to je izračun na određeni datum.
– a evo vam odokativnom metodom godišnja, prosječna.
– serija r, najviša cca 2.450kn, srednja cca 2.200 – 2.300kn.
– serija p, srednja cca 2.050 – 2.100kn.
– eto to sam željela naglasisti, svi koji su kupovali po nekoj prosječnoj su u gubitku.
– a dividendu ste valjda potrošili na sebe.
– pa tko još dividendu reinvestira.
[/quote]
Pa onaj koji je kupio na neki drugi datum neka čeka da njemu prođe godina (:rotfl:??) dana. Naravno ne godina, investira se dugoročno.
Ja sam najveći dio kupio nešto prije (odvrti ovdje stranice foruma tamo negdje na proljeće 2009., mislim da sam se pohvalio sa kupnjom).
Reinvestiranje dividendi je ključna stvar u procesu investiranja. Što su duže cijene što manje (u smislu podcijenjenije) to za reinvestiranje bolje. Prinos može jako oscilirati kroz godnu, dvije, tri… bitno je dugoročno kumulativno (sa reinvestiranim dividendama!).
Reinvestiranje dividendi je ključna stvar u procesu investiranja.
– hebiga kada ste vi bogati pa si taj luksuz možete priuštiti.
– ja sam siromašna pa mi je taj novac neophodno potreban za život, zabavu i kocku.
– I love this game.
Pozdrav !
Priča se da nam sutra Predsjednik RH Ivo Josipović dolazi u goste!
Samo neka on obilazi one najbolje, ima što vidjeti – i neka kaže koju lijepu riječ. One koji odlično rade svoj posao treba ponekad i pohvaliti! Zaslužili su!
– hebiga kada ste vi bogati pa si taj luksuz možete priuštiti.
– ja sam siromašna pa mi je taj novac neophodno potreban za život, zabavu i kocku.
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
Lynx,
Ugledaj se na kolegu Knoxa: zene, kocka, kladionica, plodovi zemlje, …
Kada uplatim neki lovu zadnje vrijeme, ulozim u pravilu u kodt jer je jedan od rijetkih koji nije poskupio.
jesam, nervozan sam, ovo ulaganje u KODT mi jede zivce, ne znam sto da vise radim.
naravno, od vas kolega Lavgar kao cijenjenog altruista ocekujem kvalitetan "savjet" u sto uloziti novce kada se rijesim kodt [smiley]
Kupi CEBA-P-A =30% + BLJE-R-A=30% + DLKV-R-A =20% + zadrži 10% KODT-R-A + ERNT-R-A =10%!
Obavezno bez trejdanja godinu dana.Ako ne zaradiš duplo od ovih 8,71% ja ću pojesti vlastiti bicikl.
ps:ovaj savjet se ne naplačuje :))
– kako se tu okupio veliki broj drukera u kratkom vremenu.
– i to sve zbog jednog glupog pitanja od gospon Lorisa.
– da ste kupili JNAF ili INU mogli ste zaraditi, a nije bila loša investicija BLJE ili ADPL.
– trenutno je zanimljiv KORF.
– a ovo čudo je tu gdje je,
– baš gledam TA i iz ravne crte ništa ne mogu zaključiti.
– i ja sam kupila malo ove dionice računam nije rasla.
– ali ni ja ne pogodim svaki put.
– glavno da ne pada.
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
kolegice,
kada već nemožete zaključiti TA da vam pomognem ;
KODT – P- A negativan trend, imate dvije razine otpora bez potpore !
Priča se da nam sutra Predsjednik RH Ivo Josipović dolazi u goste!
Samo neka on obilazi one najbolje, ima što vidjeti – i neka kaže koju lijepu riječ. One koji odlično rade svoj posao treba ponekad i pohvaliti! Zaslužili su!
KODT treba raditi svoj posao a pohvala će biti dobar profit za dioničare i dobra plaća za zaposlenike. Nadam se da se Josipović neće dugo zadržat jer dok on baca floskule proizvodnja trpi.